צריכה עזרה-במציאת מאמר...

צריכה עזרה-במציאת מאמר...

אני עושה עבודה על מחלת הסרטן-ואני צריכה מאמר אקדמאי העוסק בקשר בין מחלת הסרטן לנפש...יש לי מאמרים רבים העוסקים בקשר בין גוף-נפש אך המנחה שלי ממש רוצה את המילה סרטן -נפש ( אני צוחקת אבל...) אני אודה לכם אם מישהו יוכל לעזור. תודה ותרגישו טוב. גלי,את עם הקישורים שאת מחלקת פה.."תזרקי" לי איזה קישור.

24 ברבלה

New member
לא ממש נתקלתי אבל...

אשמח אם תפרסמי פה את עבודתך בסיום, מאוד מאוד מעניין, רק אם בא לך!

צריכה גם מחקרים במקרה?

במקרה נתקלתי במחקר הזה לא מזמן- המחקר כולל סקירה של 26 מחקרים, שבדקו את ההשפעה של אופני התמודדות שונים עם מחלת הסרטן (כגון "רוח לחימה" ,"חסר אונים" וכ"ו). המסקנה מהמחקר הזה היא, שבניגוד לדיעה הרווחת, אין קשר בין שיעור ההחלמה מסרטן לאופן ההתמודדות עם המחלה - כלומר אופיטמיות היא לא גורם משמעותי בהחלמה מהמחלה. חשוב לציין כי הרבה מחקרים אחרים שאני מכיר הגיעו למסקנות שונות. עם זאת, המחקר הזה פורסם בירחון רפואה בריטי נחשב, כך שחשוב להיות מודעים גם אליו. כל חולי הסרטן הפסימיים - יש לכם סיבה להיות אופטימים כנראה
הקישור - http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/abstract/325/7372/1066

מיליתו

New member
מאמר

בכתב העת הישראלי לפסיכולוגי - "שיחות" פורסם מאמר של מריאן אמיר, שלדעתי מציג בצורה מדהימה הרבה דברים שלא תמיד מתייחסים אליהם. בנוסף ישנו ג'ורנאל שלם שעוסק בכך: Oncological Psychology - כל ספריה אוניברסיטאית עד כמה שידוע לי מנויה עליו באופן אלקטרוני.

night mistress

New member
לא יודעת לגביי מאמרים

אבל אני מאמינה שתמצאי המון.. חפשי את האתר של ד"ר זייצ'ק, שמעתי הרצאה שלו השבוע ואני מאמינה שיש לו הרבה חומר בנושא מאחר וזה הגורם העיקרי שהוא מטפל בו..

למעלה