צריכה עזרה במתכונים

צריכה עזרה במתכונים

היי,
שתי שאלות לי -
קניתי קילו תרד טרי. חצי יהיה פאלאק פאניר טבעוני (מאתר הצמחונות והטבעונות הישראלי), בתקווה שייצא בדיוק כמו בהודו...
מהחצי השני אני מחפשת מה לעשות.
לפני שבוע הכנתי בורקס תרד. לא היה להיט


קניתי שעועית מאש בפעם הראשונה. ראיתי כל מיני מתכונים אבל שום דבר לא "תפס" אותי.
צריכה מתכון פשוט למתחילים..
אשמח לעזרה
תודה !
 

ladybug6

New member
את המאש אני אוהבת בעיקר מונבטת

אבל אפשר גם להוסיף אותה לתבשילים או קציצות כמו כל הקטניות. קחי בחשבון שהיא תפלה במיוחד (לדעתי) אז כדאי לצוות אותה לטעמים אחרים מעניינים.

לגבי תרד - אני מודה שאני לא חסידה ענקית של תרד, אם כבר יש לי אני אוהבת לשלב אותו בדברים אחרים כמו חביתת חומוס, תבשיל ירוק (שמכיל עוד הרבה עלים, לימון וקטנית כלשהי), אפשר גם להכין סלט חם של גרגרי חומוס ובצל ותרד. עם כמות גדולה אפשר להכין קיש תרד ו"גבינות" טבעוניות (פטה שקדים ועוד תערובת של קמח ושמנת צמחית לבישול, בצל ותרד מאודים, תבלינים.. ולשפוך על בצק פריך).
לא מזמן הקפצתי במחבת מלא ירוקים - תרד, בזיליקום טרי, אורגנו טרי, שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, ברוקולי, תיבלתי בקצת פסטו, שום, מלח פלפל, קצת פפריקה, שמן זית בנדיבות, ולתוך זה הוספתי קצת פסטה מבושלת, והיה מאוד טעים.
 
כמה שאלות,אם אפשר..

איך מנביטים אותה? זה לוקח זמן,לא? אני רוצה להכין היום

ובקשר לתרד-מצא חן בעיני הסלט החם עם חומוס ובצל. אפשר יותר פירוט?

תודה
 

יוספה 51

New member
אפשר גם לבשל מאש אבל די מאבד טעם, לדעתי.

אני אוהבת להכניס מאש לתוך הקוסקוס ולצוות לו עגבניה, מלפפון, גמבה, בצל ירוק ובצל רגיל , שמן זית ולימון כמובן. אפשרות אחרת זה קצת להשרות (אני משרה בדרך כלל יממה אבל אולי גם כמה שעות) ואז אני מכינה את המאש יחד עם עדשים שחורות במחבת עם כמון בעיקר, כרוטב מעל לאורז. לדעתי המתכון של ליידיבאג.
 

ladybug6

New member
משרים לכמה שעות ואז שוטפים ומניחים

במסננת מעל קערה. מכסים במגבת או מכניסים לארון בשביל שיהיה חשוך ולח, ורק שוטפים בערך 3 פעמים ביום. בקיץ תוך יום כבר יש נבטוטים. בחורף אולי יום וחצי יומיים (תלוי כמה זמן השרית אותה במים)

וכן, זה לוקח יותר זמן מסתם לבשל..

תבשיל חומוס ותרד -
הנה מתכון שנראה מצוין, שמכיל גם מנגולד, את יכולה לשלב, או לשים רק תרד או רק מנגולד. 2 כוסות חומוס יבש זה המון לדעתי ואני הייתי מסתפקת בהרבה פחות, לשיקולך..
אני גם הייתי מטגנת בצל שלא כתוב שם כי אני אוהבת בצל בכל דבר..

קחי בחשבון שזה מתכון עם לימון וסומק, מתאים לאוהבי החמצמץ..
http://food.walla.co.il/?w=/903/646225
 

מרב נוב

New member
הנבטה בחושך

מכיוון שגם אני חדשה בתורת הטבעונות,
אני עסוקה בנסיונות הנבטה.
שאלה ותהייה לגבי המקום החשוך.
האם במקום להניח בארון, אפשר להשאיר על השיש ופשוט לכסות בתבנית אפיה הפוכה?
כך יהיה להם חושך ולי קרבה למקור מים

שני נסיוות כושלים.
כאשר השארתי את זרעי השעועית והעדשים במסננת, הם התחילו להסריח.
הבנתי שנשארה לחות בין זרע לזרע.
לכן היום, משעברה יממה בה השרייתי זרעי מאש, הנחתי אותם על צלחת כשנייר מגבת מתחת.,
מעל הנחתי עוד ניר מגבת ואז הכנסתי לתנור האפיה (ללא חשמל) כארון חשוך.
 

ladybug6

New member
אין בעיה לכסות במשהו

הרעיון הוא להאיץ את ההנבטה ע"י הדמייה של אדמה - מקום לח וחשוך.

לגבי השעועית - קודם כל לא רצוי לערבב סוגים שונים של קטניות ביחד כי לכל קטנית זמן הנבטה שונה, במיוחד עדשים ושעועית (עדשים נובטות תוך יממה עד יממה וחצי, לשעועית יכול לקחת גם 3 ימים).
שעועית אדומה מונבטת אסור לאכול ללא בישול!

ככל הנראה השעועית נרקבה. אני אישית גם לא הצלחתי עדיין להנביט קטניות קשות, תמיד מתקלקלות לי מתישהו באמצע ואני מתבאסת. אז אני דובקת בהשרייה ממושכת בלבד לקשות, והנבטה רק של עדשים ירוקות, שחורות ומאש.
 

מרב נוב

New member
לא נהנבטתי יחד

שעועית ועדשים.
לראשונה ניסיתי עדשים.
כשהתחילו להסריח, שטפתי היטב והכנתי מג'דרה.
אח"כ משקניתי (לראשונה בחיי) שעועית אדומה, ונסיתי להנביט אותה וגם היא החלה להסריח,
שטפתי היטב והכנסתי למיקרוגל לבשל קצת.
למה "שעועית אדומה מונבטת אסור לאכול ללא בישול!"?
 

מרב נוב

New member
נראה לי שההפך

אם יבש, לא מסריח.
הזרעים נשארו רטובים לכן הסריחו.
כרגע אני עם המש ה"מתנבט" וכבר יש הצצה מבטיחה.
בצד כבר מושרים זרעי שעועית לבנה לקראת הנבטתם מחר.
 

ladybug6

New member
הלחות קריטית

בלי לחות הם לא ינבטו. אבל לחות שעומדת יותר מדי זמן גורמת לרקבון. לכן שוטפים את הקטניות.
יש גם שיטות אחרות שבהן לא שוטפים, או כמעט בכלל לא, אבל אני לא מנוסה בזה במיוחד (איפה RSPA?
)
 

מרב נוב

New member
מובנת לי נחיצות הלחות

ולשם כך ניר המגבת. שתהיה לחות אך לא רטיבות.
אך מה עושה השטיפה?
 

ימימה

New member
היום עשיתי מאש עם תרד


לפי המתכון הזה:
http://www.yerakot.org.il/content/3975
רק בלי הבזיליקום ועם גזר אחד מגורד גס. הצנוברים מה שכן - מאד מוסיפים, לא לוותר עליהם.
יצא מאד טעים, שלושה ילדים וגבר אחד אכלו ונהנו (וגם אני כמובן, כן?)
 
למעלה