צריכה עזרה בקשר לנורבגיה

גילהבי

New member
צריכה עזרה בקשר לנורבגיה

כדי להגיע לטיבולי בקופנהגן אנחנו צריכים לעשות שינוי מסויים במסלול, ואנחנו מתלבטים האם גני טיבולי אכן שווים את השינוי? דבר נוסף - לאיזה מביניהן יש להקדיש יותר זמן קופנהגן, אוסלו או ברגן? ושאלה אחרונה מישהו התנסה בלינה ב"צימרים" בנורווגיה (להבדיל מבתי מלון) ופה אני לא מדברת ספציפית על הערים הגדולות אלא יותר על הדרך מאוסלו לברגן דרך פיורד גרינגר ודרך אלוסנד)? תודה

lady_anne

New member
נורבגיה ../images/Emo25.gif

להלן התשובות לשאלותיך: א. לא שווה להתאמץ בגין טיבולי. מדובר בגן שעשועים בסדר גודל של הלונה פארק בת"א ובהחלט אפשר לוותר. ב. אוסלו היא סתם עיר, למעט גן הפסלים של ויגלנד שבו כדאי לבקר ואולי גם מצודת אקרסהוס. קופנהגן מתוקה וניתו לכסות את האטרקציות שבה במשך יום אחד כולל המדרחוב, פסל בת הים קטנה, ארמון המלוכה והנמל הישן (שבוא, לדעתי, האיזור הכי אטרקטיבי בעיר). ברגן מקסימה ושווה להקדיש לה קצת יותר זמן. אמנם מדובר בעיר קטנה יחסית (לא כדאי להתקע בה שבועיים) אך ציורית ומתוקה מאד. להסתובב ולספוג את אוירת השקט והנינוחות הנורבגית. ג. ה"צימרים" הנורבגים (הידועים בכינויים HYTTE דהיינו בקתות) פזורים לכל אורך נורבגיה ומהווים אופציה שפויה ומקסימה במדינה המאד יקרה הזו. בד"כ מדובר בקבוצה קטנה של בקתות הסמוכה לבית הבעלים ומצויידת בכירה חשמלית, רדיאטור לחימום, מטבחון קטנטנן ולפעמים גם שירותים ומקלחת צמודים (לא תמיד). הבקתות בד"כ נקיות ומסודרות ואני הרגשתי בהן כמו היידי בת ההרים... אשמח לענות לשאלות נוספות וטיול נעים.

גילהבי

New member
תודה רבה על הפירוט בתשובה ועוד שאלו

נשמח להשתמש בעצותייך ובעצות הגולשים בפורום בתגובות לגבי תכנון הטיול היציאה מהארץ ב13.9 וחזרה ב29.9 אנחנו מתחילים ביומיים באוסלו ואז נסיעה דרך - גול - גודוונגן - קאופנגר - גרינגר (2 לילות) - אלוסנד - בריקסדל - מוסקוג - ווס - וורינגפוס - ברגן (2 לילות) וחזרה בטיסה מקופנהגן (2 לילות שם?) אנחנו מחפשים אטרקציות מעניינות בדרך ומתלבטים באשר למקומות לינה, כשכתבתי "צימרים" חשבתי יותר על צימרים בסגנון אוסטריה (חדר בתוך הבית). בקתת עץ בלי שירותים ומקלחת צמודים במזג האויר שצפוי לנו פחות נראה לי... אז אולי נלך על אופצית בתי המלון. - יש מומלצים? תודה

lady_anne

New member
כנראה שלא הבהרתי את עצמי כהלכה

אבל הבקתות אותן תיארתי רחוקות מלהיות חושות כדוגמת אלו שבסיני...
חלקן מדוגמות יותר וחלקן פחות, אך הן מבודדות מהקור ונעימות למגורים. מעל לכל נשא חן בעיני הערך המוסף והוא הקשר הבלתי אמצעי עם התושבים המקומיים (בעלי הבקתות). אין ספק שעדיף מראה עיניים וכדאי לשמור את האופציה הזו בזכרון לשימוש במידת הצורך. לגבי אטרקציות, מאחר וביקרתי בנורבגיה לפני המון שנים וחלק מהמידע כבר דהה, אני מצליחה להזכר כרגע רק ברכבת בעיירה FLAM. זוהי רכבת ישנה ומצחיקה שהנסיעה בה אורכת כחצי שעה והפואנטה היא שנעצרים לכמה דקות ממש קרוב למפל מים ענק. העוצמה הטמונה ביופי הפראי הזה שובה לב. לגבי המסלול שאלה אחת לי: איך אתם מתניידים שם? ברכב? באניה? יתכן ששווה יהיה לכם לעלות על המעבורות (רצ"ב אתר) כדי להגיע לנורדקאפ לצפות בשמש החצות. זו חוויה בלתי נשכחת. טיול נעים.

גילהבי

New member
לידי יקרה המון תודה על ההתיחסות

עכשיו אחרי שהבהרת את עצמך נקדיש מחשבה שניה ושלישית לHYTTE ואעשה קצת חיפוש באינטרנט לגבי זה. שאלה נוספת - אנחנו מתנדנדים עם הימים בין אוסלו ברגן לקופנהגן איפה להיות יומיים איפה שלושה איפה מספיק רק שני לילות... האם הבנתי נכון וברגן היא הכי מרתקת אוסלו אחרי וקופנהגן בסוף? אנחנו, אגב, מתניידים ברכב (חוץ מהערים שם נחזיר אותו) - נעלה על מעבורת לפי התכנון אבל אנילא זוכרת איפה.

lady_anne

New member
לדעתי כדאי

יומיים באוסלו, יומיים בקופנהאגן ושלושה בברגן.

e_ma

New member
גילהבי, מדוע לא תקחו את הרכבת

מאוסלו לברגן? זהו מסלול מקסים, שעובר במקומות שברכב קשה מאוד להגיע אליהם. מסלול הרכבת מעביר אתכם בין כמה סוגי רכבות (מחליפים רכבות פעמיים), אתם עוצרים ב"פלום", מפל מושלם ממש מתחתיו, וממשיכים הלאה. בהצלחה.

גילהבי

New member
e-ma זו הפעם השלישית שאני כותבת

הודעה זו (השרת לא נותן לי לשלוח) בפעם השניה הייתי חכמה ועשיתי "העתק" למה שכתבתי לפני הנסיון לשלוח. אז הנה- אין לך מושג כמה אני שמחה לקרוא את הודעתך זו - כיוון שבעקבות סגירת המרחב האוירי של ישראל מועד ומסלול הטיסה שלנו השתנה ועכשיו אנחנו נוסעים 7 שעות ברכבת מברגן לאוסלו ביום האחרון. אני שמחה לשמוע שהנסיעה הזו היא חוויתית בפני עצמה.

amir1961

New member
נורבגיה

קופנהגן ואוסלו הן ביזבוז זמן ערים יפות ונקיות להתרכז בברגן ובפיורדים בדרך אליה בייחוד הכפרים פלאם מירדל בלסטרנד לואן לגבי לינה אפשר ללון בזול בבקתות קייט בכפרים האלה משהו כמו חושה מודרנית מיטות עץ שירותים מיטבחון מינימלי אבל הנופים והאוויר והשקט שווים הכל יש לקחת בחשבון תחבורה לא תמיד סדירה ויותר להסתמך על שייט בפיורדים כשבסוף מגיעים לברגן בהצלחה

s.r.

New member
נורבגיה היפה

הערים שצוינו - הן יפיפיות וכדאי לטייל בהן, אך לדעתי חשוב לטייל גם באיי לופוטן, לאפלנד החוג הארקטי והכיף הצפוני - שמש חצות (ביולי-אוגוסט היום ארוך, הלילה בין שלוש לארבע שעות בלבד) פשוט מקסים (לקטוף גם תותי יער, גוז ברי ומינים שונים של בריס - בשדות הפתוחים), כל זאת בהתאמה לזמנך ותקציבך (אם יש מקום במזוודתך - אני נכנס פנימה) . בילוי נעים

גילהבי

New member
לאמיר וsr תודה

אנחנו נוסעים בעוד מספר ימים ולנו אמרו שהיום שלנו יהיה מאד קצר (שקיעה ב6 בערב!) באמת החלטנו להשקיע יותר בברגן על חשבון אוסלו וקופנהגן אנחנו נהיה עם רכב אז בהחלט נדגום את הכפרים בדרכנו מאוסלו לברגן היתי רוצה את השמות של הכפרים שכתבת באנגלית (או בנורבגית יותר נכון) זה יעזור לי למצוא אותם במפה... תודה

למעלה