צריכה עזרה בקשר לתואר ראשון!! :)

tinkerbelli

New member
צריכה עזרה בקשר לתואר ראשון!! :)

היי לכם, אני מתכננת להתחיל ללמוד השנה פסיכולוגיה. כשנרשמתי לאוניברסיטה דרך האתר, חשכו עיניי. לא היה ניתן לבחור תואר בפסיכולוגיה מורחב, מבלי להוסיף מקצוע משני. אז בחרתי בפסיכולוגיה וביולוגיה כהעדפה מספר 1 שלי. השאלה היא, האם ניתן בעצם לעשות תואר בפסיכולוגיה בלבד? בסופו של דבר, אני רוצה להיות קלינית.. תודה מראש, טינקי.

tinkerbelli

New member
מה הכוונה?

בבר אילן אין שום תואר שהוא לא מחולק? זה לא פוגם לי בעצם באופציות להמשך הלימודים, בהנחה שארצה למשיך למגמה הקלינית (במידה ואצליח, כמובן..)

emunani

New member
הכוונה היא...

שפסיכולוגיה- אין אפשרות ללמוד בבר-אילן כמקצוע מורחב. (יש מקצועות אחרים שכן אפשר, אבל פסיכולוגיה לא) וזה לא פוגם באופציה להמשיך לקלינית...בהצלחה!

חפרפרת 7

New member
ובקשר לבחירת המשני

ובמיוחד אם אתה רוצה קלינית בהמשך.. תנסי לבחור משהו שלא יצריך ממך כמויות מטורפות של אנרגיה. ביולוגיה לדוגמא בטח ידרשו ממך לעשות שם כל מיני מחקרים והחומר עצמו גם כן דיי קשה. זה שילוב שיצריך ממך הרבה... מה גם שזה פקולוטות שונות ויהיו לך התנגשויות שתצטרכי להסדיר, גם את זה צריך לקחת בחשבון. ביולוגיה-פסיכו' זה שילוב לאמיצים או למשוגעי דבר שממש אוהבים ורוצים את שניהם. שלא תחשבי שיש משני "קל" כי אין. בכולם צריך להשקיע. אבל לדעתי דברים כמו כלכלה, מדמ"ח, ביולוגיה וכו' זה שילובים קצת קשים יותר....אז אם את ממש טובה בביולוגיה או אוהבת את זה נורא או פשוט אמיצה וגם מוצלחת, תשכחי מכל מה שאמרתי אבל אם את בוחרת את זה רק כי כפי שאמרת הבנת שחייבים לבחור משהו כלשהו למשני... כדי לך לחשוב על זה קצת :) שיהיה בהצלחה!!

tinkerbelli

New member
תודה על התשובות ועוד שאלה.. :)

אם אבחר למשל בספרות משווה או בלשון (דברים שגם נורא מעניינים אותי), האם אלו מקצועות שבאמת לא יפחיתו מהתואר? הדבר שאני הכי מפחדת ממנו הוא להשקיע ואז לגלות שהתואר שלי לא מספיק טוב.. האם כשבוחנים אותי למגמה הקלינית מסתכלים על הנושא השני שבחרתי או רק על פסיכולוגיה?

יפעת53

New member
נראה לי שאת קצת לחוצה...

אז קודם כל- לא כדאי להיכנס ללחץ... לגבי בחירת משני- למה זה יכול להזיק לך לבחור אחד משני המקצועות האלו? הם אחלה מקצועות... אני עושה ספרות עמ"י משני ויש עוד כל מיני מקצועות משניים מגוונים (מוזיקה, גאוגרפיה ועוד) זה נועד בשבילך כהעשרה, אז כל מה שתבחרי יהיה מצויין- זה לא יעשה רושם רציני יותר אם תבחרי ביולוגיה... ויש עוד דרך כ"כ ארוכה (ולא נעים לומר-גם קשה..) עד תואר שני אז זו באמת לא צריכה להיות הבעיה העיקרית שלך.. ולכן גם נראה לי שכדאי להיכנס לפרופורציות ולהבין שהכי חשוב להשתדל ככל יכולתך, וזה בעז"ה יצליח! בהצלחה!

tinkerbelli

New member
תודה רבה :)

פשוט רק עכשיו הבנתי למעשה שאין תואר מורחב ולא תכננתי למרות שבשדיעבד אני מאוד שמחה שזה ככה, זה ייאפשר לי ללמוד עוד מקצוע שאני אוהבת..

למעלה