המלצתי היא להימנע ממוצרי בראל- מלאים סויה !
היי, הבורקס מלאים מרגרינה וזה שומן טרנס מהסוג הגרוע ביותר והלחם של בראל, אמנם במרקם מוצלח, אבל מורכב רובו ככולו מסויה. סויה איננה טובה למרבית הילדים והורים שנתנו לחם של בראל באופן קבוע, התקשו בחלקם לראות התקדמות אצל ילדם. ההמלצה שלי היא כן לעשות בבית את מה שאפשר או לרכוש מאדם פרטי האופה עבורכם עם מה שמותר לילדכם. אצלנו יש את אורית שטרית מרעות - "אור וקינמון" שאופה מצויין ללא גלוטן ויכולה לעשות גם ללא חלב וללא סויה (רוב המוצרים שלה ללא סויה). היא מפיצה את העוגיות שלה לחנויות רבות. קציצות ומוצרים שיכולים לכלול גלוטן בגן\בכיתה כמו קציצות ושניצלים- כדאי לשלוח מהבית. מנות כמו שוקיים או המבורגר, אפשר לתת המבורגר של טיבונוויל הוא ללא גלוטן וכך גם יתר מוצרי הבשר שלהם. לחם- או לאפות או לרכוש ללא סויה, אם כי רובם מכילים מרמורלייט או
קמח קונדיטור, שהם עמילן תירס וילדים רבים לא מגיבים אליו טוב. אפשר לנסות מתכונים עם
קמח אורז מלא ולבן, קצת
קמח חומוס\שעועית\עדשים שיש בגלוטן פרי ו
קמח טפיוקה כעמילן לקשור אותם. אני מכינה גם
פיתות \מצות ללא גלוטן אבל אופה במקום לטגן.
קמח מבושל מתאים גם לחטיפים מלוחים תואמי ביסלי. המתכון של ה
פיתות מאורית. רצוי להצטייד בגואר גאם הנותן סיבים ומחליף את הגלוטן בהדבקת ה
קמחים שלא יתפוררו. גם מגלוטן פרי ואינו מכיל תירס ופחות יקר מהקסאנטן גאם. עוגיות ולחם אם לא עושים עם שמרים, רצוי לרכוש אבקת אפייה ללא אלומיניום (כי אבקת אפייה רגילה מכלה אלומיניום) ואפשר עם סודה לשתייה ולשפעל על לימון. אפשר גם להקפיא.
עוגת שוקולד, יש מתכונים רבים. אני אופה עם אבקת חרובים במקום קקאו. פחות עושה היפר ויותר מזין. משתמשת בתערובת של
קמחים ללא קורנפלור ומחליפה ביצים ברסק תפוחים, בחלק מהמקרים. מתפיחה עם סודה לשתייה. קרם לציפוי עם קצת שמן מקדמיה, בסיר קטן או בן מרי, עם סטיביה וטיפה סוכר ואבקת חרובים. הנוזל יכולך להיות מקוקוס אם רוצים מרקם כבד. אני שמה מים. אפשר חלב אורז גם. בבישולים רצוי להשתמש עם תבלינים אמיתיים ולא אבקות מרק. אם חייבים אבקת מרק, אז אחת ללא מונוסודיום גלוטמאט. להשרות את האורז המלא במקרר בתוך מים יום לפני הבישול - מוציא לו את טעמי הלוואי ומקצר זמן בישול. לשטוף טוב את הקינואה מהמרירות לפני בישול במסננת דקה. אפשר לעשות תערובת עם ירקות למי שאוהב. קציצות ביתיות מאד קל להכין- לטחון את הירקות ולהוסיף
קמח חומוס וביצים למי שיכול, עם התבלינים והרבה בשר. אני אפיתי בתנור עם רוטב עגבניות בתקופה שאכל ללא ביצים. בשר מדביק גם ככה. שניצל- יש שמשתמשים בפירורים המוכנים ללא גלוטן, אך הם מתובלים חזק והרבה תירס ואולי MSG. עדיף לטחון מלחמים שנשארו בבית ולהקפיא. אצלי אוכלים חזה עוף מוקפץ בתבלינים ללא שום ציפוי. מאד בריא וטעים ועסיסי והרבה פחות שמן . חומוס ביתי מאד קל להכין = להשרות יום קודם בסיר עם מים במקרר שיתפח. לשפוך ולבשל במים נקיים ואפשר לשפוך את המים עם הקצף ולהרתיח שוב. באופן מפתיע בחומוס האורגני כשמבשלים אין את הקצף הזה.. לבשל עד שמתרכך, להוסיף חצי קילו טחינה מלאה אורגנית, מים אם חסר, שמן זית ותבלינים ולטחון עם הזרוע של בראון לדרגת החספוס והחלקות הרצויה. להקפיא בצנצנות קטנות בפריזר.