צריכה עזרה ב-3 נושאים

רונית3011

New member
צריכה עזרה ב-3 נושאים

1. היכן אני מוצאת כאן מתכונים לדיאטה? 2. האם יש כאן רשימה של חנויות בהם ניתן למצוא את האוכל המתאים לדיאטה? אני גרה באיזור יהוד עובדת באיזור נחלת יצחק ת"א (קרוב לעזריאלי) אשמח להמלצות. 3. הילד עומד לעבור 2 בדיקות:BERA בהרדמה כללית אבל הבנתי שזה הלבל הכי נמוך של הרדמה כדי לבדוק תקינות שמיעה (יש לו ירידה בשמיעה בגלל נוזלים) ישמשהו בהרדמה הזו שאני צריכה לדעת עליו? 2. בדיקת EEG. בשיבא הבדיקה היא ללא חומרים מרדימים אבל יש צורך לשמור על הילד ער בלילה כדי שירדם ביום ובשניידר זה תחת טשטוש. מה עדיף? תודה וסופ"ש נעים, רונית

תשובות חלקיות

1. בקומונת מתכונים - ראי בטגליינס. 2. בסוף המאמר על GFCF - ראי במאמרי הפורום בקטגוריית דייאטות. 3. בבדיקת BAER משתמשים בדרך כלל בסוג ספציפי של תרופה - פרח לי כרגע השם מהזיכרון (את יכולה לברר ולרשום פה?). זו תרופה יחסית קלה שלא נכנסת למערכת העצבים המרכזית, אבל הביאי בחשבון שיש סיכוי שהילד לא יגיב אליה כמצופה (לנו זה קרה). יש מצב שהוא יזדקק לכמות גדולה יותר ושייקח לו יותר זמן להגיב ולצאת מההרדמה. באופן כללי לפני ואחרי מתן תרופות אנחנו אוהבים לתת דברים שעוזרים במטבוליזם תרופות ובדיטוקס כמו מלח אפסום (חשוב), פוספטידיל כולין, גלוטתיון, B12, COQ10. להרבה מילדינו יש בעיה בדיוק במנגנון הזה. בדיקת EEG בשינה - אין אפשרות לעשות את הבדיקה בלילה? אנחנו פשוט עשינו אותה בלילה. לא שזה מבטיח שהילד יישן (לפחות אז היו לו בעיות שינה), אבל אז אפשר לתת מלטונין בלי שום בעיה. אפשר גם, באופן חד פעמי, לתת מלטונין במשך היום. לא מומלץ, אבל אולי עדיף מטישטוש.

רונית3011

New member
תודה

לגבי ה- EEG. אמרתי להם שתהיה לנו בעיה להשאיר אותו ער בלילה כדי שישן בדיוק ב- 8 בבוקר אבל הם אמרו לי שככה זה עם כולם. אני בהחלט אנסה לשאול לגבי הלילה. ועכשיו שאלה טכנית לחלוטין. כאשר אני מנסה להכנס לקומונה דרך המחשב בעבודה כמובן לא מזהים אותי ואני מתבקשת להכניס שם וסיסמא. לצערי, שכחתי מה הסיסמא שלי, איך אני משחזרת אותה? תודה ולילה טוב.

בעדן באור יהודה יש הכל ובזול יחסית

היי רונית3011, באיזור יהוד זה מצויין לגור
עדן טבע קרוב אלייך ויש שם את הקמחים ומוצרים מוכנים. בפתח תקווה יש את חנות גלוטן פרי והם יודעים מה חלבי ומה פרווה אז זה קל. בפתח תקווה יש גם את מאפיית נטורלקייקס ואת יניב צמח, השף - שעכשיו הוצרים שלו בגלוטן פרי. כך שהכל קרוב אלייך יחסית ותוכלי למצוא את האתרים שלהם ברשת. צירפתי לך קובץ מתכונים. לגבי הרדמה - מצטרפת לדעתה של תמי. בברכה, תלמה.

רונית3011

New member
שוב תודה

התחלנו את הדיאטה אתמול, קניתי בעדן חלק מהדברים. הפיתות למשל, זה משהו במרקם ממש זוועתי ולא פלא שהילד לא רצה לאכול (למרות שניסה לטעום - אין לו בעיה לטעום דברים חדשים,טועם כל דבר שאני נותנת לו). אני אנסה בפעם הבאה גם את הלחם. הבעיה היא בעיקר בממרחים. הילד מת על קוטג וגבינה. למזלי גם על חומוס אז כרגע אני די מוגבלת בין חומוס לממרח חרובים. אם יש לכם הצעות לעוד ממרחים ואפילו תחליפי גבינה טובים אשמח לשמוע. את הפסטה הוא ממש אהב ולא פלא, אין הבדל לא בטעם ולא במרקם בין הרגילה לזו שללא גלוטן. למזלי אהב מאד את חלב האורז אז גם על זה סימנתי V. עכשיו ההתמודדות הבאה והקשה ביותר היא הגן. מה עושים? מבקשים קציצות ללא לחם? לסמוך עליהם שהם לא מכניסים גלוטן? מה קורה אם אני מביאה לחם ללא גלוטן ןהילד רואה כריך אצל הילד שליד ולוקח לו אותו. פסטה ואורז זה קל ותמיד יש בגן. הבעיה היא במנות הבשריות וכאשר יש ימי הולדת ובשישי הלחמניות שהם אופים במקום ונותנים לילדים (הילד מת עליהן). אשמח לשמוע גם על פתרונות לזה. לילה טוב.

מיקי153

New member
המלצות

הי, גם אנחנו די בתחילת הדרך וניסיתי די הרבה דברים. מה שאני יכולה להמליץ, בנוסף לכל ההמלצות שקיבלת: לחם - הבן שלי הכי אהב את הלחם של בראל (ניסינו כמה סוגים וזה היה המועדף...) יום שישי - יש בורקסים מצויינים עם תפו"א של נטורל קייקס או שאת יכולה לשלוח לו עוגה מהבית. לגבי קציצות בגן - אנחנו באותו סיפור. אני מקפיאה לו ולשולחת לו בבוקר. למרות זאת נראה לי שכדאי שתדברי עם המבשלת - אולי אפשר לסמוך עליה. אולי את פשוט יכולה להביא לה פרורי לחם ללא גלוטן. לגבי מתכונים - יש הרבה אתרים של צליאקים שכדאי לך לבדוק: http://www.celiac.org.il, http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=culinary לגבי בדיקת EEG - את יכולה לבקש לעשות אותה בצהריים. אנחנו עשינו באסותא בת"א ביגאל אלון בצהריים והרדמתי אותו בעגלה... בהצלחה...

רונית3011

New member
לגבי ההמלצות

בבורקס אין חומרים שאסור? למשל חומרים מייצבים, סויה וכו'? בכל מקרה אני אבדוק. תודה. לגבי ה- EEG. נתנו לך טופס 17 לאסותא? לפי מיטב ידיעתי זה בי"ח פרטי. השאלה היא האם לחכות לתור שלנו בשניידר שיהיה רק ב- 3.9 אבל שם נותנים חומר מרדים או לעשות את הבדיקה בשבוע הבא עם כל הקושי של להיות ערים בלילה אבל בלי חומר מרדים?

מיקי153

New member
לגבי ההמלצות

טוב בטח קראת מה שתלמה רשמה על בורקס. אי אפשר להתעלם מזה ובטח צריך להמנע ככל האפשר וזה מה שאעשה, אבל ביום שישי שכל הילדים מקבלים בורקס אני לא אוכל למנוע מהבן שלי את החטא הזה. לגבי EEG - עשיתי די ממזמן וזה היה דרך הפנייה של רופא מכבי (ללא טופס 17). אני מציעה לך להתקשר לשם ולברר, כי אם אפשר לעשות בצהריים אז זה הפיתרון האידיאלי. אני באופן אישי לא הייתי משאירה את הקטן ער בלילה - למה הוא צריך לסבול.....שיהיה לכם בהצלחה :)

המלצתי היא להימנע ממוצרי בראל- מלאים סויה !

היי, הבורקס מלאים מרגרינה וזה שומן טרנס מהסוג הגרוע ביותר והלחם של בראל, אמנם במרקם מוצלח, אבל מורכב רובו ככולו מסויה. סויה איננה טובה למרבית הילדים והורים שנתנו לחם של בראל באופן קבוע, התקשו בחלקם לראות התקדמות אצל ילדם. ההמלצה שלי היא כן לעשות בבית את מה שאפשר או לרכוש מאדם פרטי האופה עבורכם עם מה שמותר לילדכם. אצלנו יש את אורית שטרית מרעות - "אור וקינמון" שאופה מצויין ללא גלוטן ויכולה לעשות גם ללא חלב וללא סויה (רוב המוצרים שלה ללא סויה). היא מפיצה את העוגיות שלה לחנויות רבות. קציצות ומוצרים שיכולים לכלול גלוטן בגן\בכיתה כמו קציצות ושניצלים- כדאי לשלוח מהבית. מנות כמו שוקיים או המבורגר, אפשר לתת המבורגר של טיבונוויל הוא ללא גלוטן וכך גם יתר מוצרי הבשר שלהם. לחם- או לאפות או לרכוש ללא סויה, אם כי רובם מכילים מרמורלייט או קמח קונדיטור, שהם עמילן תירס וילדים רבים לא מגיבים אליו טוב. אפשר לנסות מתכונים עם קמח אורז מלא ולבן, קצת קמח חומוס\שעועית\עדשים שיש בגלוטן פרי וקמח טפיוקה כעמילן לקשור אותם. אני מכינה גם פיתות \מצות ללא גלוטן אבל אופה במקום לטגן. קמח מבושל מתאים גם לחטיפים מלוחים תואמי ביסלי. המתכון של הפיתות מאורית. רצוי להצטייד בגואר גאם הנותן סיבים ומחליף את הגלוטן בהדבקת הקמחים שלא יתפוררו. גם מגלוטן פרי ואינו מכיל תירס ופחות יקר מהקסאנטן גאם. עוגיות ולחם אם לא עושים עם שמרים, רצוי לרכוש אבקת אפייה ללא אלומיניום (כי אבקת אפייה רגילה מכלה אלומיניום) ואפשר עם סודה לשתייה ולשפעל על לימון. אפשר גם להקפיא. עוגת שוקולד, יש מתכונים רבים. אני אופה עם אבקת חרובים במקום קקאו. פחות עושה היפר ויותר מזין. משתמשת בתערובת של קמחים ללא קורנפלור ומחליפה ביצים ברסק תפוחים, בחלק מהמקרים. מתפיחה עם סודה לשתייה. קרם לציפוי עם קצת שמן מקדמיה, בסיר קטן או בן מרי, עם סטיביה וטיפה סוכר ואבקת חרובים. הנוזל יכולך להיות מקוקוס אם רוצים מרקם כבד. אני שמה מים. אפשר חלב אורז גם. בבישולים רצוי להשתמש עם תבלינים אמיתיים ולא אבקות מרק. אם חייבים אבקת מרק, אז אחת ללא מונוסודיום גלוטמאט. להשרות את האורז המלא במקרר בתוך מים יום לפני הבישול - מוציא לו את טעמי הלוואי ומקצר זמן בישול. לשטוף טוב את הקינואה מהמרירות לפני בישול במסננת דקה. אפשר לעשות תערובת עם ירקות למי שאוהב. קציצות ביתיות מאד קל להכין- לטחון את הירקות ולהוסיף קמח חומוס וביצים למי שיכול, עם התבלינים והרבה בשר. אני אפיתי בתנור עם רוטב עגבניות בתקופה שאכל ללא ביצים. בשר מדביק גם ככה. שניצל- יש שמשתמשים בפירורים המוכנים ללא גלוטן, אך הם מתובלים חזק והרבה תירס ואולי MSG. עדיף לטחון מלחמים שנשארו בבית ולהקפיא. אצלי אוכלים חזה עוף מוקפץ בתבלינים ללא שום ציפוי. מאד בריא וטעים ועסיסי והרבה פחות שמן . חומוס ביתי מאד קל להכין = להשרות יום קודם בסיר עם מים במקרר שיתפח. לשפוך ולבשל במים נקיים ואפשר לשפוך את המים עם הקצף ולהרתיח שוב. באופן מפתיע בחומוס האורגני כשמבשלים אין את הקצף הזה.. לבשל עד שמתרכך, להוסיף חצי קילו טחינה מלאה אורגנית, מים אם חסר, שמן זית ותבלינים ולטחון עם הזרוע של בראון לדרגת החספוס והחלקות הרצויה. להקפיא בצנצנות קטנות בפריזר.

מיקי153

New member
וואו

טוב תלמה, אז שוב תודה רבה על כל העיצות אבל אני חייבת להודות שדי ביאסת אותי עם הלחם הקנוי של בראל. אני בניגוד אליך, רחוקה שנות אור מלהיות בשלנית, ואין לי בכלל מושג איך מתחילים עם אפיית לחם (ושלא לדבר על הזמן שאין...). אני די מתבאסת לחזור ללחם של נטורל קייקס, שאומנם הוא בלי סויה אבל הוא גם לא כ"כ דומה ללחם...אבדוק עם אורית לגבי קנייה ממנה...

מיקי153

New member
שאלה לגבי קובץ המתכונים

ראשית אציין כי זה אחלה קובץ ותודה לכל מי שטרח ורשם אותו :) תלמה- מתכון הפנקייק שלך פשוט מעולה, הבן שלי מת על הפנקייקים האלה, אבל יש לי שאלה לגבי חלב האורז - הוא מגיע בקרטון די גדול וברגע שפותחים אותו אפשר לשמור במקרר עד שבוע. כיוון שאני משתמשת בחלב רק לצורך הפנקייקים יוצא שאני זורקת יותר מחצי קרטון כל פעם. יש לך פיתרון? תודה רבה....

תקפיאי בצנצנות גרבר בפריזר ותשמרי לך

תודה רבה על המחמאות
הקובץ נאסף לקראת כנס שהיה בנושא. כיום הפנקייקס שלי פשוטים יותר אבל טעימים לא פחות.
חלב אורז שלא בשימוש- להקפיא בצנצנות קטנות.

אמא120

New member
EEG במכון פרטי וללא הרדמה עדיף!

אנחנו עשינו במכון ממוגרף יש כל מיני מכונים בארץ וזה דרך קופת חולים - תתעקשי ותקבעי תור לשעת שנת צהריים טיבעית - חבל להרדים את הילד

רונית3011

New member
אלפי תודות

שמעתי לעצתך. התקשרתי ויש להם תור באחת בצהריים בשבוע הבא, במקרה התבטל תור. ממש הצלת אותי מסיוט של להעיר את הילד באמצע הלילה. תודה.

למעלה