צריכה עזרה דחוף בשפת c...

צריכה עזרה דחוף בשפת c...

יש לי מחר מבחן ויש לי כמה תרגילים שלא הצלחתי לפתור...מישהו אולי יכול לעזור לי לפתור לפחות חלק מהם? 2.בחנות בגדים נקבע מחירה של חליפה בהתאם למידה : - מידה בין 36 ל 40 המחיר הוא 400 ₪. - מידה מעל 40 500 ₪. כתוב תכנית שהקלט שלה הוא המידה הדרושה . הקלט הוא מה מחיר החליפה. 5 . כתוב תכנית הקולטת מספר שלם תלת סיפרתי . הפלט היא הודעה, אם המספר מכיל שתי ספרות זוגיות ו שסיפרת המאות גדולה מספרת האחדות ב- 3. 6. כתוב תכנית הקולטת שלושה מספרים המיצגים צלעות של משולש, התכנית בודקת האם ניתן לבנות מהם משולש. אם כן התכנית תדפיס את היקף המשולש. כתוב תכנית הקולטת מספרו של חודש מסוים, ויציג כפלט את מספר הימים בחודש זה דוגמה: מספר חודש 1 הפלט יהיה 31. 9. חברת מרוצי מכוניות ערכה סקר וגילתה שכל מכונית תשיעית במרוץ מתהפכת וכל מכונית חמישית במרוץ נעצרת בגלל תקלה. כתוב תכנית הקולטת את מספר המכוניות שהשתתפו במרוץ והדפס את מספר המכוניות שהתהפכו ואת מספר המכוניות שנעצרו בגלל תקלה. 10. כתוב אלגוריתם שידפיס את השנים המעוברות משנת 1950 עד 2010 (כולל) שנה מעוברת היא שנה המתחלקת ב 4 ללא שארית. 11. כתוב אלגוריתם אשר קולט מספר שלם חיובי למשתנה n ואחר כך קולט n מספרים שלמים חיוביים. האלגוריתם מחשב ומדפיס את מספר המספרים הנקלטים שבהם ספרת האחדות היא הערך הגדול ביותר במספר. 12. כתוב אלגוריתם אשר יקלוט מספר שלם חיובי למשתנה n , יבחר וידפיס n מספרים שלמים אקראיים בתחום [.3-110].

vinney

Well-known member
בהצלחה במבחן!

במה אתה צריך עזרה? אגב, פורום שפות תכנות הוא מקום טוב לשאול שאלות על שפות תכנות. כמובן, שלא כדאי לך לצפות שמישהו שם יעשה עבורך שיעורי בית, אבל אם תשאל שאלה ממוקדת לגבי מה לא ברור לך, פה או שם, נשמח כולנו לעזור לך.

אה...

או.קיי.... אז יש לי כמה שאלות... 1.איך אני כותבת בתוכנה שאני רוצה שיהיה לי איזשהו מספר בין לבין,כאילו...כמו בשאלה הראשונה- מידה בין 36 ל-40...איך אני כותבת את זה בתוכנה? 2.מתי משתמשים ב-randomize ולמה צריך את זה בכלל? אממ...וזהו בעיקרון...פשוט לא הצלחתי לעשות את התרגילים האלו,ואם היה לי אפילו תרגיל אחד פתור לדוגמא אז אולי הייתי מבינה יותר

vinney

Well-known member
אין randomize בשפת C

יש SRAND. אבל בכל מקרה, מה שזה עושה זה מאתחל את מנגנון ייצור מספרים אקראיים (אלה שאתה מקבל עם פונקצית RAND בC או RANDOM בפסקל). עושים את זה פעם אחת (בד"כ) בתוכנית, ובד"כ נותנים בתור מספר איתחול את ערך השעון הנוכחי של המחשב ((TIME(NULL). אני חושב שבשאלות נפוצות בפורום שפות תכנות תקבל יותר מידע ויותר פירוט בנושא הזה. לגבי איך עושים IFים, אם אתה לא יודע את זה, אז ערב לפני המבחן עדיף שתלך לסרט, יעזור לך יותר.

double X

New member
את לא כותבת את הקלט בתוכנה...

בגלל זה קוראים לזה "קלט", כי את קולטת אותו מהמשתמש. צרי משתנה, נניח בשם mida. קלטי את הערך שלו מהמשתמש עם scanf, ותעשי עליו בדיקת תנאי: if ((mida>=36) && (mida<=40)) z price=400; else if (mida>40) z price=500; ואז עושים printf למשתנה price. זה הכיוון.

למעלה