צריכה עזרה דחוף! -נורא מבולבלת

nati_pt

New member
צריכה עזרה דחוף! -נורא מבולבלת

מישהו מוכן בבקשה לפרט לי את התהליך מהצו הראשון ועד יום הגיוס? מתי אומרים לאן רוצים ללכת? מתי מקבלים זימונים? למי פונים? מה עם המנילה? בקיצור, ה-כ-ל!! אשמח מאוד...תודה מראש..נטלי

ibi

New member
אני אנסה...

אני לא יודעת אם היית כבר בצו ראשון אבל לצורך העניין נגיד שעוד לא היית בצו ראשון. את מגיעה לשם ובשלב הראשון יש אימות נתונים, שואלים אותך כל מיני שאלות על עצמך כמו מה את לומדת ועל המשפחה שלך וכו´, ואח"כ מבקשים ממך לקרוא שני משפטים ולהסביר את המשמעות שלהם ושל כל מלה בהם. אח"כ את צריכה לכתוב שני משפטים שהמאמתת מקריאה לך. בשלב הבא (אני לא בטוחה אם זה הולך תמיד באותו הסדר..) יש לך את הבדיקיות הרפואיות, שם את נשקלת, בודקים לך את הראייה ואח"כ בודק אותך רופא (צריך להתפשט..מה לעשות..) וגם רופאה שגם אצלה צריך להתפשט. מומלץ להביא בדיקות שתן מהבית. ואח"כ השלב החשוב ביותר המבחנים הפסיכוטניים, אין צורך לומר שכדאי להשתדל ולהתאמץ כמה שיותר כי המבחנים הוא גורם מכריע ביותר בהמשך התהליך של המיון. בצו הראשון, מכיוון שאת בת לא יהיה לך ראיון אישי לכן אף אחד לא ישאל אותך לאן את רוצה להגיע, אבל את יכולה אולי להגיד למאמתת (אני חושבת שהיא הבנאדם היחיד שאפשר להגיד לו את זה, אבל אני לא יודעת כמה היא יכולה להשפיע..) לאן את רוצה להגיע. אחרי הצו הראשון, הצבא מעבד את הנתונים שהוא קיבל עליך ובהתאם למבחנים הפסיכוטכניים מחשב את הדפ"ר והקב"א שלך. דפ"ר - דירוג פסיכוטכני ראשוני, שמתאר את ההצלחה שלך במבחנים הפסיכוטכניים בלבד. הדפ"ר הוא ערך בין 10-90, בקפיצות של 10. קב"א - קבוצת איכות, מדד שלוקח בחשבון את הדפ"ר וגורמים אחרים כמו השכלה, מצב בבית וכו´, אצל בנים נלקח גם בחשבון הראיון האישי בתוך הקב"א. הערך המקסימלי של הקב"א הוא 56, בקפיצות של אחד (אני לא יודעת מה הערך המינימלי). את לא אמורה לדעת את הקב"א והדפ"ר שלך, אבל עם פרוטקציות אפשר הכל בצבא. ישנו מדד נוסף שהוא הפרופיל אותו את יכולה לדעת אם תשאלי את הרופא. בערך שבוע עד 10 ימים אחרי הצו הראשון תקבלי צו גיוס (אני חושבת, ככה לפחות לי היה וגם לכל החברות שלי). תאריך הגיוס הזה הוא תאריך זמני שהולך להשתנות בהתאם למיונים שתעברי. בשלב הבא, במידה ומודיעין "שם עליך עין" או פרויקט תלפיות של חיל האויר, או כל פרויקט אחר שאפשר להגיע אליו לא דרך המנילה, תקבלי הביתה זימונים לעבור יום מיונים. מאנשים שאני מכירה זה קורה פחות או יותר 3 חודשים אחרי הצו הראשון אבל זה יכול להשתנות. במידה ולא קיבלת זימונים למודיעין או משהו אחר את צריכה לקבל בערך חצי שנה אחרי הצו הראשון את הטופס הידוע לשמצה הנקרא מנילה. בטופס זה מופיעים כל התפקידים אליהם הנתונים שלך - כלומר הקב"א (אולי יש גורמים נוספים המשפיעים) מתאימים. את מסתכלת על התפקידים ומנסה לראות מה מעניין אותך יותר ומה פחות, אם יתמזל מזלך התפקיד בו חשקה נפשך ימצא במנילה. לאחר מכן צריך לדרג את התפקידים שאת רוצה. מחכים בערך חודש ומקבלים זימון ליום מיונים בתקווה שזה יהיה לאשכול אותו בחרת במקום הראשון. ניגשים למיונים, ומשם הכל תלוי בך. כעיקרון אומרים שמי שלא עובר את המיונים יקבל אח"כ זימון למיונים של אשכול שהוא בחר בעדיפות נמוכה יותר, אבל זה לא בדוק כי אני מכירה מישהי שבכלל לא קיבלה זימון למיונים אחרי מילוי המנילה והיא הולכת לכלל צהל"י בלי לעשות מיונים בכלל. אני מקווה שעזרתי לך. ענבל

nati_pt

New member
תודה רבה

הבהרת לי דברים רבים...מקווה שלא הטרדתי כי רשמת הרבה...
שוב תודה נטלי

למעלה