צריכה עזרה דחוף!!!!!

ifat57

New member
צריכה עזרה דחוף!!!!!../images/Emo140.gif

אנחנו עוברים לדירה חדשה שרק בנו והקבלן נותן לנו לחדרים הרטובים חיפויים שאיך נגיד בעדינות לא הכי יפים שבעולם ואנחנו מנסים לחסוך כסף ולא לשדרג (גם ככה אנחנו אחרי שדרוג של מטבח שלא תוכנן לשדרג אותו). אני חשבתי במקום לשים חיפויים על הקיר (שגם ככה אני לא אוהבת) לא נשים כלום אלא רק צבע עמיד במים ובאזור המקלחת נשים חיפוי אבל קצת יותר מעניין. בעלי אמר שקודם כל הוא צריך לראות איך זה נראה. ועשכשיו לבקשה שלי אליכם האם יש לכם איזושהי תמונה של חדר אמבטיה/מקלחת בלי חיפוי.

גולי מ

New member
אפשרי, אבל עם הגבלות

לחיפוי הקרמיקה יש מטרה והיא להגן על הקיר מפני רטיבות. אם תשימי לב, כשמתרחצים במים חמים נוצרים אדים, הללו מצטברים על הקרמקיה (כמו במראה), ונוזלים או מתאדים בפשטות. אם לא שמים קרמיקה, במצב כזה, הרטיבות תספג בקיר, והטיח עלול להתנפח/להדק/ או אפילו להווצר עובש. הדבר מקבל משנה תוקף אם יש ילדים (או אפילו מבוגרים) שכשהם מתרחצים, הם משפריצים על הקירות. אם הולכים על פיתרון זה, יש לדאוג שהחדר מאוורר היטב (חלון/משאבה ליצאת אדי הרטיבות החוצה). בקשר לצבע, וזה מאד חשוב: צבע עמיד במים הוא צבע אקרילי - פלאסטי. בחדרים רטובים לא משתמשים בצבע פלסטי, כי אם בצבע סיד! (צבע פלסטי יתנפח, יווצרו גבשושיות, ובסוף הוא יתקלף). מה שאני מציעה לכם, זה לעשות סיבוב בחנויות שמשווקות קרמקיה, ולבדוק כמה יעלה מ"ר קרמיקה, פשוטה ביותר (ללא התיווך של הקבלן), לפי טעמכם, ולפי תקציבכם. אני מצרפת תמונות של חדר אמבטיה שעיצבתי, במתכונת עליה אתם מדברים, רק בשביל שתראו שזה אפשרי. אבל שוב, החדר מאוורר (ראו את החלון), צבוע בסיד, והמשתמשים לא משפריצים מסביב:) תמונה1: האמבטיה ושני הקירות עליהם היא נשענת. שימו לב, הקרמיקה אינה מגיעה עד התקרה.

גולי מ

New member
תמונה 2

הקיר שמול הדופן הארוכה של האמבטיה. ללא קרמיקה בכלל, למעט הפאנלים.

גולי מ

New member
תמונה 3

הקיר שמול הדופן הקצרה של האמבטיה, ליד השירותים. שימו לב, הקרמיקה רק על חלק מהקיר. בהצלחה.

למעלה