צריכה עזרה דחוף!! :)

אודם16

New member
צריכה עזרה דחוף!! :)

אני צריכה להכין פעולה בנושא אלימות (נגד אלימות) בצורה מבדרת, כיפית, שגם תחדיר בילדים את נושא הפעולה. הפעולה לילדים בגילאים 6-10 מאוד חסרי סבלנות כך שהפעולה צריכה לעבור בצורה שוטפת וכיפית אשמח לקבל עזרה, תודה מראש, אודם :)

F00D Is G00D

New member
פעולות ישנות שלי-

קפצתי לבקר בפורום (עד לפני שנה וחצי היה ההום פי'ג שלי). פעולה ראושנה - פעולה שנבנתה לכיתות ג' ואני לא ממש אוהב אותה... *הפעולה הנ"ל היתה פעולת סיכום, באחת מהפעולות לפניה המצאנו את "חוק הקללות" שבו אחרי שמישהוא אומר 3 קללות הקבוצה נותנת לו משימה (כולל את המדריך שבפעולה הראשונה קצת מקצין את זה) מערך פעולה - פירוט לפי שלבים – שלב 1 של הפעולה: שלב א': הקבוצה משחקת עם עצמה כדורגל במגרש.... בסוף המשחק אחרי שלא כל כך סופרים נקודות המדריך מחליט שהקבוצה המפסידה היא בעצם הזוכה! ומכריז על כך; החניכים מתגרים ומנסים לפתור את הענין בדרך שלהם(כנראה שתהיה אלימה-לא?) בכל"ז נותנים לקבוצה ה"מנצחת" פרס שלב ב': עומדים במעגל וכל אחד מקבל בתורו כדור: עליו לשיר איזשהוא שיר שהוא שמע במגרש הכדורגל(חוק הקללות עדיין בתוקף). מאוד יהיה להם קשה למצוא שיר ללא קללות - הם יכולים לשיר ביחד שלב ג': אחרי שמתעיפיים משלב ב' מתיישבים במעגל ומסבירים להם טיפה על האלימות היום יומית בספורט כדיון מעבירים כדור וטוש וכל אחד כותב את דעתו על הענין במשבצת מסוימית – המדריך מקריא וממשיכים ע"י דיון בע"פ שלב 2 של הפעולה: הדילמה – שלב זה מעביר אותם בסבב של דילמות שלב א': 2 פעילם עומדים בצד ומדברים על הרכבת התורן(זה של הדגל נו...), בינהם מתפתח ריב שמתחיל מ"קללות חברותיות" – ממשיך להרמת הקול – מתקדם ל"העלבות" – עובר לדחיפות- גורר אלימות מילולית – ואז שואלים את החניכים אם הם רוצים לראות את המשך הריב? שלב ב': במידה והחניכים בוחרים בהמשך הריב – נותנים להם את הדילמה הבאה: (מאותו הרגע-בוחרים זוג חניכים כל פעם שימשיכו את ההמחזה) אם אחד מאותם נערים נפצע והגיע לבה"ח ואתם בטוחים שאתם בסדר איך תגיבו? במידה ובוחרים שהריב נגמר – נותנים להם את הדילמה הבאה: האם היה ניתן למנוע את הריב? שלב ג': דיון קצרצר שלב 3 שלב א' עושים טבלה גדולה של "מחמאות" (איזה חתיך, ממש חמוד וכ'ו) שלב ב' מכינים עם החניכים קואקואה מילים יפות - הביתה חייב לזוז - מקווה למצוא עוד פעולה

../images/Emo45.gifפעולה טובה

אך מדברת על אלימות בתחום הספורט. חשוב להוסיף לה בדיון או/ו בסיכום שהאלימות נסחבת איתנו גם לעוד תחומים בחיינו ולתת דוגמאות. פעם היתה פרסומת בערוץ 1 (אתה יכול להשיג אותה במרכז ההדרכה) שמראה ילד ששותה מקולר ואחד מהתלמידים בביה"ס זורק עליו כדור והילד פתח את הראש בעקבותיו. אתה יכול להראות את זה לחניכים ולשאול אותם מה הם היו עושים במקום...
בהצלחה.

למעלה