צריכה עזרה דחוף!!

צריכה עזרה דחוף!!

העלתי את השאלה הזו בפרום אחר, אך לא קבלתי תשובה וזה דיי חשוב לי, מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מחפשת מוסד גמילה טיפולי/ פסיכולוגי (לא יודעת מה בדיוק מתאים למצבו) לבחור שיש לו בעיות אלכוהול ושרוי בדיכאון, ישנם מצבים שהוא נכנס להתקפי עצבים והתפרצויות זעם. אני מציינת שהבחור לא מוכן לקבל שום עזרה!!! לכן בלית ברירה אנו רוצים להכניס אותו למקום טיפולי בכוח, רק שלא ממש יודעים לאן לפנות. עם מישהו יכול לכוון אותי למקום שמטפל במצבו (או שידוע לכם לאיזה גורם צריך לפנות כדי להתייעץ ולעזור לו בדחיפות). תודה רבה.

shanhen

New member
טיפול כפוי?

למלאכית עם נשמה, הגעת למקום הנכון אבל אני לא בטוח שאני איש בשורות. נתחיל מכך שאין דבר כזה אשפוז כפוי לגמילה, אלא אם כן יש גם אבחנה פסיכיאטרית המחייבת אשפוז כפוי. כל מוסדות הטיפול לגמילה הם או אמבולטוריים (כלומר, מרפאתיים) או אשפוזיים אך באשפוז מרצון. בעיקרון, לא ניתן לטפל במי שאינו חפץ בכך. השאלה הגדולה היא מדוע דוקא אשפוז? מהי האבחנה של אותו אדם שאת מנסה לעזור לו? חלק מהתופעות שאת מציינת הן תופעות שגרתיות של אדם משתמש ולאו דוקא משהו פסיכיאטרי. כדי לקבל תשובות טובות וברורות יותר, ואולי אף כדי לערוך אבחון מהיר, בהסכמתו של אותו אדם, אני מציע לך לפנות לאחד ממרכזי הטיפול לנפגעי אלכוהול הנמצא באיזור מגוריך. את רשימת המרכזים ניתן לקבל באתר של עמותת "אפשר" www.efshar.org.il. גם אם הבחור לא ירצה להגיע לאבחון, כדאי לך לקיים פגישת יעוץ עבור עצמך כדי לבחון את הדרכים הטובות שיש כדי לעזור לו. בהצלחה, נחום

למעלה