צריכה עזרה דחוף

צריכה עזרה דחוף

זה הולך להיות ארוך, אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי... אני בת 22 ויש לי בעיה קשה מאוד של ריכוז וניהול יעיל של זמן. אני סובלת מזה כבר די הרבה זמן, אבל התחלתי השנה ללמוד באוניברסיטה ורק עכשיו אני מבינה עד כמה הבעיה קשה ועד כמה אני חייבת עזרה. אני רוצה לציין שיש לי ציונים ממש טובים (בגרות ופסיכומטרי) ושבתקופת התיכון הייתי תלמידה מצטיינת. גם אז סבלתי מבעיות ריכוז אבל איכשהו הצלחתי לחיות עם זה. הבעיות שלי מתבטאות בזה שאני פשוט לא מסוגלת לשבת וללמוד, אני כל הזמן חושבת על דברים אחרים ומתעסקת עם דברים לא קשורים. אני יודעת שלהרבה אנשים זה קורה אבל אני חושבת שאצלי זה די קיצוני. אני נמצאת עכשיו בתקופת בחינות וההספקים שלי בלמידה מאוד נמוכים לעומת אחרים, שעוד מצליחים לצאת ולבלות ואני לא... הבעיה הזאת ניכרת לא רק בלימודים. כל דבר שאני מחליטה לעשות בחיים אני לא מצליחה לסיים כמו שצריך. למשל כמה פעמים החלטתי שאני רוצה להתחיל לעשות כושר אבל אף פעם לא הצלחתי להתמיד בזה. כמובן שלוקח לי בערך חצי שנה לסיים לקרוא ספר... אפילו חיפשתי דירה איזה חצי שנה ולא מצאתי בסוף. אני ממש סובלת מהבעיה הזאת ופשוט לא מצליחה להתגבר עליה. חשוב לי להצליח בלימודים ולא להמשיך לבזבז את החיים שלי בלא לעשות כלום אבל אני לא יודעת מה לעשות. אם למישהו יש פתרון או שיכול להגיד לי לאן לפנות אני אשמח כי אני פשוט לא יכולה להמשיך לחיות ככה...

KFIRB

New member
קל לאט את הזמן.הכל יחכה בחוץ....

שלום לך, תקופת הבחינות היא אכן כעת ואין מה לעשות.. אבל רציתי להתייחס קצת למה שרשמת... ראשית את רק בת תת 22 וחשוב להגדיר זאת כך!!! כל החיים לפנייך.. לכן אני לא כל כך הבנתי את הפסקה "חשוב לי להצליח בלימודים ולא לבזבזל את החיים שלי בלא לעשות כלום" את עושה ונדמה כי עושה ממש יפה, אבל נכון שהמשעת של עצמך לא ממש עובדת ונכון שאת לא עומדת בלו"ז ונכון שקשה לך אולי נדמה שיותר מאחרים.. ונכון שיש כאלו שמבלים בתק' הבחינות וכאלו שלא... אבל בין השורות אני מצילח לשמוע את הייאוש, את הרצון שהדברים ישתנו ואפילו את המקום הכל כך כואב שאת חושבת שאת בלתי יוצלחת... אבל אנחנו רק ילדים ויש זמן וכל החיים לפנינט והאמיני עוד שנה פחות שנה זה לא מה שיעשה ההבדל, אני מאמי ן שהתחלת השנה את שנה א' ולכן אולי כל הדברים פתאום מתעצמים יחד...הייתי מציע לך לקחת כמה נשימות ולהבין שהכל ברירה של החלטה .. החלטה להתמודד היא יכולה להיות שאת בוחרת מחר בת'ק' הבחינות לגשת לייעוץ במוסד בו את לומדת ואומרת להם שאת על סף קריסה ומבקשת הכוון... אפשר לתת אסטרגיות לניהול הזמן אבל כל עוד ההחלטה לא תבוא ממך זה לא יעזור... בהצלחה ותרגישי טוב

האם חשבת על אבחון בעית הריכוז?

אבחון יאפשר להבין את הבעיה, לתכנן דרכים לעקוף אותה, לתרגל שיטות שיצמצמו את השפעתה ואולי אפילו לקחת תרופות להקלתה.

איפה עושים אבחון?

פניתי למקום באוניברסיטה שעוסק בלקויות למידה אבל הם אמרו לי שאם היו לי ציונים טובים בעבר אז כדאי שאני אחכה עם זה קצת. ת'כלס הם חושבים שפניתי אליהם רק בשביל לקבל הקלות במבחנים... לאן עוד אפשר לפנות?

יש דרכים לפתרון

יש כמה דברים שאפשר לעשות :
למצוא מישהו ללמוד איתו, והוא מנהל את לוח הזמנים - כך שלא תהיה לך ברירה אלא לעמוד בזה.
לבדוק את הפרעת הקשב והריכוז, תכל'ס כל ההקלות וההתאמות שיש אינן מתמודדות עם הקושי הזה, אלא מנסות לעזור, לא תמיד מצליחות. הכי טוב לטפל בבעיה הזו, ולצורך הענין כדאי לבדוק אצל נוירולוג.
בנוסף לכל, אפשר למצוא מישהו שידריך אותך בהכוונה של זמן, ושל ארגון חומר. coaching, לא רק שזה באופנה, אלא גם עובד טוב, לדעתי. תוכלי להתייעץ גם בפורום של הפרעות קשב, השכן שלנו... ADHD, יש בוודאי גם שם סטודנטים שחווים אותו קושי.

המצב רק הולך ומחמיר...

עד עכשיו היו לי סה"כ 4 מבחנים, כאשר ל-2 לא ניגשתי בכלל, אחד הלך לי סביר ואחד הלך ממש גרוע (בקורס ממש חשוב). עדיין לא ממש הבנתי מכל מי שענה לי לאן עליי לפנות (אגב, אני לומדת באונ' ת"א). הפנתם אותי לפורום ADHD אבל אין לי מושג מה זה בכלל. אני לא ישנה בלילות שלפני מבחנים/הגשת עבודות בניסיון ללמוד וגם אז ההספק שלי ממש על הפנים, אני לא מצליחה לגרום לעצמי ללמוד כמו שצריך כי כל הזמן רצות לי בראש מחשבות שפשוט מסרבות לצאת משם. הבעיה שלי שקשה לי להחליט שמעכשיו כל המחשבות שלי יוקדשו ללמידה, תמיד אני חושבת או עושה דברים במקביל. למשל, אם אני אשב בספריה ללמוד, אני אהיה חייבת להסתכל כל הזמן על אנשים שעוברים. נמאס לי לדחות דברים ולא לעמוד ביעדים שאנשים אחרים מצליחים לעמוד בהם. זה משפיע לי גם על החיים האישיים ולא רק על הלימודים (אני לא מדברת עם אחותי כבר כמה שנים בגלל איזה ריב מטופש ובגלל שדחיתי את הפיוס עד שזה פשוט נשכח...). בבקשה עזרו לי!!!

KFIRB

New member
השירות הייעוצי באונ' ת"א מצויין

אני לא יודע מה לגבי מרכז ללקוי למידה, הדעות עליו ועל יעילות העבודה שם חלוקות אך השירות הפסיכולוגי באוניברסיטה מצויין!!! אומנם קצת יקר לסטודנטים אך עושה רושם שהמטפלים שם רוצים לסייע ולעזור בכל בעיה. המלצתי היא לעשות את התהליך בשני נתיבים: 1. לגשת אפילו מחר לבניין מיטשל (איפה שהאגודת הסטודנטים ,הדיקנאט ומרכז פר"ח יושבים), לעלות לקומה שנייה ולתאם בדחיפות פגישת ייעוץ ואבחון ולראות מה הכי טוב כרגע ולהתחיל לאבחן ולטפל (בפגישה כזו תוכלו להחליט עד כמה נחוץ לך אבחון קשב וריכוז ואבחון לקויות למידה..שתוכלי לבצע במרכז ללקויי למידה ),ובפגישה כזו תוכלי לספר על מאפייני הלמידה שלך וגם על החרדה הכללת בה אני נמצאת בתקופת הבחינות 2. לבדוק מול המזכירות האקדמית כיצד ניתן לסייע לך לעבור הסימסטר בשלום.... ותראי זה קצת להציל משהו דרך הרשת במיוחד שעברו 4 מבחנים והמצב מחמיר מבחינה לבחינה...

למעלה