צריכה עזרה - דחוף

שירה28

New member
צריכה עזרה - דחוף

הי אמהות יקרות, יובל שלי בת חודשיים וחצי וביומיים האחרונים יש לה תופעה מוזרה ואני ממש מודאגת. כל פעם לפני שהיא מתחילה לאכול היא מסרבת למצוץ את הבקבוק ובוכה בהיסטריה. לוקח לה כמה דקות להרגע מהבכי ורק אז היא מתחילה למצוץ. בנוסף היא אוכלת כמות של 80 גרם לעומת 120 גרם שהיתה אוכלת לפני זה. חוץ מזה היא מרגישה טוב, אין לה חום והיא מתנהגת רגיל. אשמח לשמוע עצות, מה לעשות ??? אני מאוד מודאגת תודה שירה

יונית ש

New member
אוי הפיצקלך האלה כל כך חמודים ויחד

עם זאת כבר עושים לנו צרות..
אז ככה. קודם לגבי כמויות המזון. הן משתנות כל הזמן נכון שבגדול עם הגיל אוכלים יותר. אבל יש כל הזמן תנודות. כך שאם הילדה עולה במשקל וזה הכי חשוב. אז הכמויות מתאימות לה. והרי אי אפשר להאכיל בכ. אז כנראה מספיק לה. לגבי הבכי לפני האוכל. קודם כל זה קורה להרבה כך שזו לא תופעה נדירה. אפשר לנסות אולי לא לחכות שהיא ממש רעבה אלה לנסות לתת לה לאכול לפני כן. אולי זה קצת יקל את התחלת האוכל. חוץ מזה תמיד אפשר לבדוק אם גודל הפטמה מתאים. הבכי קורה לפעמים כי הם נורא רוצים לאכול ולא יודעים איך להתחיל. אם תראי שהתופעה לא חולפת אולי כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב. או איש מקצועי אחר. ועוד דבר חשוב תסתכלי בפה אם אין לה שם פטריה או פצע או משהו שמכאיב לה ברגע שהפטמה של הבקבוק בפה. בהצלחה יונית

מלכה ב.

New member
כדאי לבדוק שאין אפטות הפה, זה יכול

להציק ומכאן להוריד את כמויות האוכל. רק בריאות!

odeia

New member
אולי כדאי לבדוק שהאף לא סתום לה

כי כשהאף סתום קשה לסגור גם את הפה. דבר נוסף לבדוק אולי האוכל חם מידי. אולי באמת גודל החור ב]טמה לא מתאים לה. שווה לבדוק אולי החלפת פורמולה, כי אולי לא טעים לה פתאום. אולי פצעים בפה (כמו שכבר אמרו כאן). ובהחלט שווה גם להתייעץ עם רופא ילדים, וסליחה שלא סומכת על אחות טיפת חלב.

למעלה