ננסה קצת
למרות שאני רק מסתכל על התווים ואין לי פה ממש הקלטה עם זה. בכל מקרה, סולם סי מינור, משנת 1829 (לפחות ממה שכתוב אצלי) וזה Posthumous. כלומר לא אחד שפרסם בחייו. והוא היה רק בן 19 כשכתב את זה. המבנה מאוד רגיל ובנאלי, במבנה של 8 תיבות. ישנן שתי פריודות לנושא הראשון, כאשר ישנו גם מוטיב שמזכיר את המזורקה אופוס17 מס' 4 שלו בתיבות 5-6. הכרומטיקה היורדת הזאת גם בבאס מאוד אופיינית לשופן. והנושא הזה, חוזר פעמיים כלומר 4 פריודות בסה"כ עד שמגיעים לקו החזרה. קו החזרה, אם אני סופר נכון זה תיבה 33, מתחיל בסוג של רה מז'ור, מודולציה עד חזרת הנושא, וגם המקצב הריתמי משתנה כאשר הוא עובר לרבע מנוקד ושלוש שמיניות מחוברות, מה שיכול לגרום לחשוב שעברנו פתאום ל6/8. לפחות זה מה שעובר לי בראש כשאני רואה את זה בלי לשמוע. אבל הסולם מאוד עקום... יש פה ושם גם סי במול או לה דיאז מה שאומר לנו לא לשכוח שאנחנו בסי מינור. וזה רק סטייה. ואחרי 16 תיבות שוב חוזר הנושא עם כמה ווריאציות כמו הכנסת הפסקה בין פראזות, וכרומטיקה בתוך הקו המלודי. כלומר אם אפשר לחלק אתז ה לאותיות עד עכשיו זה היה ABA, ועכשיו מגיעים לC, שהוא בסולם סי מז'ור, וזה בתיבה 66. (כלומר שוב אנחנו פה מאוד סימטריים). וגם הנושא המז'ורי הוא בעל שתי פריודות כל אחת של שמונה תיבות וגם הוא חוזר פעמיים, ובפעם השנייה ישנן ווריאציות של יד ימין עם מרווחי טרצות קוורטות וקווינטות. בפריודה האחרונה, שופן מעביר את הנושא המזו'רי למינורי, שם בקאר על רה וסול, וככה הוא מעביר אותנו בחזרה אל הסי מינור שלנו. עם הנושא בשתי פריודות הנושא B גם בשתי פריודות ושוב הנושא A עם הכרומטיקה בקו המלודי שוב שתי פריודות. בסופו של דבר זה נורא סימטרי ונורא מדוד. קו הבאס שומר על האו-פה-פה שלו לאורך כל היצירה. אז הצורה היא פחות או יותר ABACA. את צריכה משהו קצת יורת ספיציפי אולי?