צריכה עזרה וייעוץ דחוף........

yellowt

New member
צריכה עזרה וייעוץ דחוף........

הבן שלי בן חודש ו3 שבועות אוכל רמדיה סופר פורמולה מאד מאד סובל מגזים מאד לא רגוע חצי שעה אחרי האוכל הוא מתחיל לסבול להתעוות לקפל רגליים ולא מפסיק לצרוח...ניסיתי כבר כמעט הכול גרייפווטר (טבעי על בסיס שומר)גליכול שהרבה בפורום המליצו לי ועכשיו כבר שבוע סימיכול שהרופא אמר לי השבוע לנסות....שום דבר לא עוזר הוא כול כך סובל אפילו חליטת שומר ואנסון שאני עושה לו כל יום לא עוזרת לו.. שאלתי את הרופא כבר מספר פעמים האם להחליף לו אוכל והוא אמר :לא!!! כל אוכל עושה גזים...התייעצתי פה בפורום לגביי פורמולה צמחית הדעות היו מאד חלוקות ומגוונות והשורה התחתונה: שאם הוא לא רגיש לחלב אז לא להחליף...(מה זה בעצם רגיש לחלב...זה נקרא רגיש?כולכך סובל...?) אני כבר מיואשת ורוצה אפילו לנסות לעבור לצמחי על דעת עצמי למרות שהרופא אמר לי לא. מה דעתכם? אני מאד זקוקה לדעותכם ממש לא יודעת מה לעשות..אין לי ימים ואין לי לילות אני תשושה לגמרי הוא המון על הידיים כדי להרגיעו והוא ממש סובל. מחכה לתשובתכם מנסיונכם האישי בלבד תודה מראש

anat30g

New member
אם הוא רגיש

יתכן ושום דבר לא יעזור... המון תינוקות נולדים עם קיבה רגישה... לכן כל כך ממליצים על הנקה - שאמורה להיות מותאמת לקיבה של תינוק אנוש... כל תחליף חלב הוא רק תחליף ולא הדבר האמיתי - ולכן עלול לגרום לבעיות. בדרך כלל בגיל 3 חודשים הרגישות עוברת - ופתאום מקבלים תינוק חייכן - שעד לפני יומיים סבל מגזים, עצירות, שילשולים, בכה וילל ולא נרדם... יש לך עוד חודש ושבוע לסבול - מהניסיון שלי זה עובר להם לפעמים זה לוקח עוד שבוע - אבל בסוף מגיע התינוק שחיכית לו - זה המחייך.

Iris G

New member
יתכן ויש לילד קוליק

ואז שום דבר לא יעזור, בשבוע ה-12 זה חולף, ולא תאמיני שזה אותו תינוק, אם זה המצב שום דבר לא יעזור, אני הנקתי והיה לנו סיפור כול-כך נוראי שיום אחד דפקה לי משטרה בבית כי השכנים חשבו שאני מענה את הקטן (או חלילה מזניחה) זה הדבר הכי נורא לראות את הקטן סובל כול-כך ואין מה לעשות, ליבי איתך ומעט נחמה זה גם יחלוף איריס

אמיר.

New member
הייתי מתיעץ עם עוד רופא.

כי ילד כזה קטן - מאד רגיש לפורמולות. כאצלנו היתה בעיה זמנית (רעיתי חלתה לשבוע) כשהקטן היה בן שלשה שבועות בערך, הרופא אמר לנו לתת לו נוטרמיגן. זה נורא יקר (100 ש"ח לקופסה) אבל קופת חולים משתתפת (אם הרופא נותן מרשם). לכו דברו עם רופא מומחה יותר (גסטרואנטרולוג של ילדים).

ליאת +

New member
רופא זה לא אלהים

דוגמא קטנה: אנחנו הלכנו בהתחלה לרופא שעל חשד לדלקת אוזניים כבר רשם לנו אינטיביוטיקה (התינוק היה אז בן חודשיים). הלכנו לרופאה אחרת, בלי לתת את האנטיביוטיקה: והיא אמרה חס וחלילה, אל תתנו, זה בכלל לא מצב שמצריך אנטיביוטיקה. אכן , לא נתנו וכל הבעיה עברה. ויש לי עוד כמה דוגמאות. את צריכה למצוא את הרופא שמתאים לך, שמקשיב לחששות שלך שמסביר לך וגם- שמתאים לאורח החיים שלך (למשל, הרופאה שהלכנו אליה בסוף היא גם הומאופטית, וזה מתאים לנו). נראה לי שהרופא כבר סיווג אותך כ: אם חדשה ולחוצה, ולא ממש מתיחס ברצינות. אולי אני טועה, אבל זה לא דבר כ"כ נדיר. ולגופו של עניין: הרבה רופאים ממליצים מלכתחילה על הפורמולה הצמחית, בלי שתוכח רגישות. בהרבה מקרים כן ממליצים על החלפת פורמולה או על מעבר לצמחי. ובכלל: איזה נזק יגרם לילד מהמעבר לצמחי? בקיצור: תזכרי שזה הילד שלך (יש נטיה לשכוח את זה בחודשים הראשונים ולסמוך יותר על מומחים)ולא של הרופא. (גם אם הוא הרופא הכי ממולץ באזור המגורים שלכם, והשכנות נשבעות לך שהוא נהדר- זה עדיין לא בהכרח אומר שהוא מתאים לך).

ציפי ג

New member
להחליף תחליף ומיד

אילו כל התחליפים היו אותו דבר, אז מה היו עושות חברות הפורמולה? לא כל תינוק מגיב באותו אופן על כל פורמולה. דבר שני - יש לדעת שתינוקות בגיל זה בוכים הרבה מגזים, גם כאשר הם יונקים. כך היה בני בכורי, ששמו נישא במשפחותינו לכל הכיוונים כאות וסמל לתינוק שאינו יודע רגע שקט מהו. התהליך הזה נגמר בד"כ בשלושה חודשים אם כי שמעתי על כאלה שנמשך יותר. דבר שלישי - זה לא מכבר התנסיתי עם בני איתי הינוקא בן שנה ורבע בטיפול על ידי אשה מיוחדת שנקרא סקרל. עשיתי לו את הטיפול היות ואיתי היה מאוד בכיין, ונואשתי מכל פתרון לוגי אחר. האשה - לילך שמה, באה אלינו הביתה, וטפלה בו פעמיים - וקבלתי ילד חדש. לשאלתי האם גם למצבי גזים הטיפול שלה עוזר, נעניתי בחיוב. אם את רוצה אני מוכנה לשלוח לך פרטים עליה.

yellowt

New member
אשמח אם תכתבי לי או תשלחי לי במייל

פרטים אל כך.תודה מראש

גלי 2

New member
בדיוק כמו אצלי!

הבת שלי, בת חודשיים וממש כל היום סובלת. אין יום ואין לילה. היא לא ישנה יותר מחצי שעה בלי לקום מצרחות, לא נעים להגיד אבל זה ממש סיוט. לילות שלמים אני יושבת ובוכה איתה ואצלי יש עוד תינוקות בבית (תאומות) ואנחנו עוברים תקופה קשה מאוד בגללה. אני בניגוד אליך ניסיתי הכל (גם אצלי הרופא התנגד לעבור לצמחי) עברתי לצמחי ואז התחילו גם עצירויות נוראיות והגזים גברו,עברתי לרמדיה (צמחי+חלבי),מטרנה,סימילק ובסוף חזרתי לסימילק כי היא אוכלת אותו קצת יותר טוב. באמצע הארוחה היא מתחילה לבכות ואני ממש מבינה אותך. רק בימים האחרונים התחלתי להשלים עם זה שפשוט צריך לחכות עוד חודש ולסבול בשקט. קשה לי לראות אותה סובלת ואני ממש נופלת מהרגלים מעייפות אבל אחרי נסיונות של כל סוגי המזון וכל התרופות הקיימות בשוק החלטתי פשוט לחכות בסבלנות. אצלי יש נקודת השוואה כי גם התאומה השניה סובלת מגזים אבל בצורה "נורמלית"ףכלומר בוכה שעה-שעתיים בערב וזהו. אם את רוצה לדבר עם שותפה לביעה את מוזמנת לפנות אליי בדוא"ל ואני יענה בשמחה רבה. מקווה בשביל שתינו ובשביל הילדים שזה יחלוף מהר אבל לפעמים נראה לי שזה לא יעבור בחיים... גלי

למעלה