צריכה עזרה, ולא מקבלת מענה

יעלאר

New member
צריכה עזרה, ולא מקבלת מענה

פרסמתי את השאלה אתמול ולא זכיתי להתייחסות, בבקשה תגיבו. אובחנתי על ידי רופאת הנשים שלי כסובלת מוגיניסמוס (כתוצאה מזה שלא הסכמתי מס' פעמים שהיא תבדוק אותי) מס' שנים נמנעתי ממגע מיני כתוצאה מכאב מסויים שחויתי. הייתי רוצה לדעת כיצד אני מתמודדת עם הבעיה, האם דרך קופ"ח? האם תוכלו להמליץ על רופאה מסויימת??? חלק מהעניין שנמנעתי מלטפל בנושא לאורך זמן בגלל שהתביישתי ועדיין מתביישת. להתייחסות אודה יעל

את יכולה דרך קופת החולים שלך, את יכולה במרפאו

אחרות ציבוריות או פרטיות. מה שחשוב הוא שתלכי למרפאה שעובדת גם עם פיזיוטרפיסטיות מומחיות לשרירי הנרתיק ועם מטפלות מיניות במקביל. אינני יודעת בת כמה את ולא איפה את גרה אולם אינך צריכה לפנות לרופאה דווקא כי אינך מצליחה להבדק עכשיו בין כך. בחלק מהמרפאות ישנן רופאות מאוד מיומנות שיכולות אולי לגשת אליך באופן יותר מרגיע שיאפשר לך להבדק, אולם זה לא הכרחי דוקא עכשיו. אני מבינה את הרגשת הבושה שלך אולם דעי לך שאת כל כך לא לבד את ממש בחברה טובה עם עוד 10-20% מהבחורות הצעירות, לכן כדאי לך לפנות לטיפול כדי להפסיק להרגיש כל כך שונה ומבודדת. ווגיניסמוס הינה תופעה מאוד מוכרת וניתנת לטיפול בהצלחה גבוהה ובטיפול ממוקד של כמה חודשים בודדים

אופניקו

New member
אם כבר בנושא זה עסקינן

אני סובלת מבעיה דומה, אם כי לי אין אבחון כי במקרה שלי אין לי בעיה לעבור בדיקה אצל גניקולוג (שלא מבין מה הבעיה שלי). תוכלי להמליץ לאן כדאי לפנות באיזור תל אביב? (אני בקופ"ח מכבי, אבל לא אכפת לי לפנות גם למרפאה פרטית)

יעלאר

New member
לד"ר בהמשך לתשובתך

ראשית תודה על ההתיחסות. אני שייכת לקופת חולים כללית ומאזור אשקלון-אשדוד. אם תוכלי אפילו במסר למסור לי פרטים על קליניקה, רופאה באזור אשמח. רופאת הנשים מסרה לי שעליי לקבוע תור לסוקסולוג- האם זו אכן ההגדרה המקצועית? תודה

הרופאה צודקת ולא

בכללית יש דווקא שירותי טיפול מיני טובים רק שבטעות בכללית קוראים לזה סקסולוגים. תפני לאתר הקופה תחת ערוץ עשרים פלוס ובתוכו לערוץ סקס, ויש שם פרטים מלאים. לדעתי אם זכרוני לא מטעה אותי יש מרפאה בברזילי [תבדקי באתר איט"ם] או אם לא, יש שתי מרפאות מצויינות וציבוריות בב"ש. שאחת מנוהלת ע"H דר' בן ציון ואחת ע"י פסיכיאטרית הפורום בפסיכיאטרי בב"ש.

בזמנו היתה מרפאה בקפלן שלהערכתי כבר לא פעילה

ובטוח שאין בה פיזיוטרפיסטית, ההצעה ליסוע לב"ש אפשרית ואולי ת"א כבר יותר קרובהאו נגישה לך. כנסי לאתר של איטם ובחרי לך את אחת המרפאות שנראית לך מתאימה.

למעלה