צריכה עזרה,טיפה מבולבלת.

צריכה עזרה,טיפה מבולבלת.

היי חברים :)
צריכה ממכם עזרה,אני קצת מבולבלת.
כבר המון המון זמן שאני לא הכי סגורה על הנטייה המינית שלי,אבל תמיד ידעתי שמשהו שונה.
בתקופה האחרונה אני די בטוחה שאני א- מינית וזה מאוד מעציב אותי,כי אני חוששת שלעולם לא אוכל להיות במערכת יחסים נורמלית.
אני כן מסוגלת להתאהב ולאהוב,אני מאמינה שאני יכולה לקבל ולתת המון - אבל קשה לי להאמין שמישהו באמת יוותר על כל העיניין של מין,
שעד עכשיו לא שמתי לב לזה-אבל מתברר שזה משהו מאוד מאוד מרכזי בחיים של רוב האנשים.
איך אפשר לדעת אם אני באמת א -מינית או שפשוט "לא נפתחתי מספיק" או שיש לי חוסר בהורמונים מסויימים ודברים בסגנון?
תודה :)

k500

Active member
מנהל
שלום לך

ראשית, אין צורך להלחץ. גם אם את לא סגורה על הנטייה המינית שלך, זה בסדר. את לא חייבת להיות כמו אחרים, גם אם נראה לך שמין זה הדבר הכי מרכזי אצלם והשיחות בין החברים הן בעיקר על הנושא הזה.
בהרבה מהמקרים, בייחוד אצל צעירים, השיח על המין תופס הרבה יותר מקום מאשר המין עצמו וזה בעיקר עניין חברתי, כמו שאת יכולה לתאר לעצמך. את לא שונה מאחרים, את מיוחדת בדרכך שלך כמו א-מיניים/ות רבים אחרים הן בארץ והן בעולם.

שנית, אין מה להיות עצובה אם את חושבת שאת א-מינית. להיות א-מינית אין פירושו לא לאהוב או לא להיות נאהבת לעולם, אלא להיפך.
א-מיניות אין פירושה חוסר באהבה ומין לגמרי, אלא מדובר על רמת המשיכה כלפי אחרים. יש כאלה שלא נמשכים מינית לאחרים/ות כלל ויש כאלה שקצת ומחפשים אהבה וזוגיות על בסיס רומנטי ולא מיני. למעשה, רוב הא-מיניים בעולם רוצים זוגיות על בסיס רומנטי ולגבייך ספציפית, אז התשובה היא כן- יש מישהו שמוותר על מין כי הוא ממש כמוך ורוצה זוגיות כמו שאת רוצה: ללא מין אבל עם חיבה הדדית במידה הרצויה לשניכם.

לגבי העניין האחרון, איך תדעי אם את א-מינית, זה הכל תלוי בך. אין מבחן שצריך לענות על שאלות, אין איבחון ואף אחד אחר לא יכול וגם לא רשאי להגיד לך מה את, אלא רק את בלבד יכולה לדעת מה את מרגישה באמת בפנים ועם מה את מזדהה בספקטרום המיני והא-מיני.
כלומר, אם קראת על א-מיניות (ולא בויקיפדיה בלבד, עם כל הכבוד..) ומצאת דברים שאת מרגישה שאת חווה אותם על בשרך באהבה ומיניות/ א-מיניות, אז ייתכן ואת א-מינית. הגדרות כמו "לא נפתחתי מספיק" או הורמונים הם דברים שהחברה והממסד הקליני נתנו כתשובה למה שהם לא מכירים כל כך (כלומר א-מיניות) ולכן לא צריך להיתלות בדברים הללו יתר על המידה.

גם אני, כמו רבים אחרים/ות כאן, לא ידעתי שאני א-מיני בהתחלה, שלא לדבר על הגיל המאוחר שבו נחשפתי לנושא. גם כשגיליתי את העניין, המשכתי לשאול את עצמי שאלות בנושא והעליתי ספקות כדי לראות מה אני באמת מרגיש כלפי הנושא והאם אני א-מיני או על הספקטרום הא-מיני.
אז לקח לי קצת זמן (בעיקר כי לא היה הרבה מידע כמו שיש היום) והרבה שעות פורום, אבל הבנתי טוב יותר את מה שהרגשתי שנים קודם.

בסופו של דבר, ישנם הרבה א-מינייםו/ת בכל הגילים שמחפשים אהבה וזוגיות, יש כאלה שלא רוצים מין כלל, יש כאלה שרוצים מעט ויש כאלה שרק כשהם מתאהבים במישהו/י מסוימים, אז יש להם משיכה מינית מסוימת כלפיו.
אז כן, את תוכלי להתאהב, למצוא חברוּת, זוגיות וכל מה שתרצי גם כא-מינית כי כמוך יש הרבה שלא רוצים רק מין, אלא אהבה כמו שאת רוצה.

את מוזמנת להישאר בפורום, לשאול, לתהות לשתף ולהשתתף. יש בפורום חומרי קריאה, קישורים ודברים נוספים.
אנחנו כאן תמיד ומוכנים לעזור בכל מה שתרצי, בהצלחה

למעלה