צריכה עזרה לגבי מי שפיר

sigalits

New member
צריכה עזרה לגבי מי שפיר

שלום בנות, כרגע דיברתי עם הרופא שלי ואני קצת המומה ולחוצה. קבענו בהתחלה מי שפיר להיום (שבוע 30+5) אך דחינו את זה בשבוע, כי החלטנו (בן זוגי ואני) שעדיף לדחות את זה בשבוע, שאעשה את זה בשבוע 32 מלא. התקשרתי לרופא כדי לקבוע תור חדש אך מתברר שבאסותא לא עושים את התהליך בשבוע 32 והוא הציע שאתקשר לקבוע תור לתל השומר, אך לא בטוח שהוא יהיה זה שיעשה את הדיקור. אני סומכת רק עליו ופוחדת שיגיע רופא לא כל כך מנוסה, כשכבר ככה סף החרדה שלי מאוד גבוה. האם מישהי יכולה להמליץ לי על מומחה למי שפיר? שמעתי על פרופ' ליפיץ, יש למישהי את הטלפון שלו? זה די דחוף, ותודה על העזרה, סיגלית

etti34

New member
לגבי מומחיות למי-שפיר

ממה שאני יודעת - המומחיות שצריך כדי לבצע את בדיקת המי-שפיר היא שואפת לאפס. איך הרופא שלי הגדיר זאת פעם - אפשר לקחת מישהו מהרחוב, להסביר לו מה לעשות - והוא יעשה את זה לא פחות טוב מרופא מיומן. הסכנה הכרוכה בביצוע הבדיקה - היא הסכנה שבזיהום. מעבר לכך - אין כמעט הבדל בין רופא זה או אחר שמבצע את הבדיקה. מאידך, אני מבינה את החששות, ומבינה את הרצון שהרופא שלך, שאת מכירה, יבצע את הבדיקה. מאחלת לך הצלחה.

תקבעי לתל השומר

ליום רביעי. מבצע שם ד"ר פלדמן המצויין והמנוסה.בכל מקרה, בשבוע כזה מבצעים רק מומחים בכירים את הבדיקה. בהצלחה

sigalits

New member
לצערי

הודיעו לי שהתורים מוזמנים עד לאמצע אפריל. אני ממש מיואשת. היה כנראה קצר בתקשורת ביני לבין הרופא הנכבד שלי. בשיחת הטלפון שערכנו לפני כמה ימים לגבי דחיית המי שפיר בשבוע לא שמעתי ממנו שום התנגדות אלא הסכמה, אך מתברר שהוא חושש שעכשיו זה מאוחר מדי. מחר אני מתחילה שבוע 31, כלומר אני חייבת לעשות את זה בשבוע הזה ואיני יודעת מי יעשה והיכן ומה עוד, שאני חייבת להפסיק לקחת את המיקרופירין והקלקסן לפני המי שפיר ולכן אני חייבת לדעת מתי תיערך הבדיקה כדי להיערך בהתאם. יש לכן אולי רעיונות למי כדאי לפנות? ניסיתי כל אחר הצהריים להשיג את המרפאה באיכילוב אך לא עונים. אנסה שוב מחר בבוקר, אך איני יודעת אם מבצעים שם מי שפיר בשבוע כזה. תודה, סיגלית

sigalits

New member
יש אלוהים...

לא סתם, אלא בדמותו של פרופ' ליפיץ, שהסכים לקבל אותי ביום ראשון הקרוב ב'מעייני הישועה'. (לא סתם הכותרת כפי שהיא...). נשארה רק דילמה אחת, שאותה אני צריכה לברר. רופא הסכרת הורה לי שלא לקבל זריקת צלסטון לפני המי שפיר בגלל שהיא משבשת את ערכי הסוכר אך פרופ' ליפיץ (ואני מבינה שיש לו ידע מאוד רחב בתחום מי השפיר) תמה על הקביעה וביקש שאברר אותה שוב עם מומחה סכרת. בכל מקרה, מקווה שהכל יעבור בשלום, סיגלית

קודם כל - שמחה שהצלחת לקבל תור

ועוד אצל ליפיץ הקליבר.
בהחלט יש מקום לחשוד כאן בהתערבות שמיימית... לגבי הצלסטון והסוכרת, נכון שהצלסטון גורם לעלייה בערכי הסוכר באופן זמני, אבל אני עוד לא שמעתי על אישה שנמנעה מלקבל את הצלסטון מהסיבה הזו במקרה שיש חשש ללידה מוקדמת, במיוחד לאור העובדה שלעוברים של נשים סוכרתיות יש נטייה לריאות לא בשלות. בד"כ נערכים לקפיצה בערכי הסוכר ע"י התאמת הטיפול (דיאטה/אינסולין) מראש. לדעתי כדאי בהחלט להתייעץ עם רופא היי-ריסק עם התמחות בסוכרת (ויש כאלה, לאור העובדה שסוכרת הריונית היא אחד מגורמי הסיכון היותר שכיחים באוכלוסיית ההריוניות). מחזיקה אצבעות שיעבור בשלום ועם התוצאות הכי טובות שיש.
עתליה

sigalits

New member
אחרי כל ההתלבטויות והבלבולים...

החלטתי שאני לא!!! עושה את הבדיקה. היא הדירה שינה מעיניי, ומעבר לכך, כשנכנסתי להיריון הנוכחי, הבטחתי לעצמי כמה שפחות התערבויות כירורגיות וקרה שנסחפתי עם 'היסטריית' הרופאים. בכל מקרה, אני מרגישה שעשיתי הכל עד כה כדי להבטיח שההיריון הזה תקין (כל הבדיקות - שקיפות, חלבון עוברי, שלוש סקירות יצאו מצויין). למרות שאלו רק בדיקות סטטיסטיות, אני לא הייתי רוצה לעמוד בפני הדילמה המוסרית של הפסקת היריון והיה והתוצאה תהיה לא תקינה. אז אני מקווה שהכל באמת יסתדר! תודה, סיגלית

למעלה