צריכה עזרה לגבי צוצלת

נעה גל

New member
צריכה עזרה לגבי צוצלת

אחד החתולים שלי תפס צוצלת, לאחר מאבק הצלחנו לגרום לו לשחרר את הציפור. על הציפור אין פגיעות נראות לעין (אבל אין לי ספק שיש פגיעות מהשיניים של החתול הוא החזיק בה די הרבה זמן), מה שכן, נשרו ממנה כמויות גדולות מאוד של נוצות. אין לה בכלל נוצות זנב. את הצוצלת ההמומה הכנסו לכלוב מוגן ולתוך חדר חשוך עם מים מומתקים (וגם מים רגילים) ומזון (תערובת גרעינים של התוכים שלנו וגם קצת אוכל של החתולים). הצוצלת יושבת כל הזמן (אולי נפגעו הרגליים?) אבל משנה כיוון. אין לי מושג אם היא אוכלת ושותה כי אנחנו דואגים לא להפריע לה. בהנחה שהיא תשרוד את הימים הקרובים - הייתי רוצה לדעת באיזה שלב להערכתם ניתן יהיה לשחרר אותה בחזרה? האם צריך לחכות עד שיהיו לה בחזרה נוצות זנב?

Deerhoof

New member
הכי טוב לקחת אותה לוטרינר שמתמצא

יכול להיות שיש לה פגיעות פנימיות שאת לא רואה, ואולי צריך לתת לה אנטיביוטיקה או משהו אחר. הוטרינר שלך בטח יוכל להמליץ לך על מישהו שמבין בציפורים. אם את באזור המרכז אולי תנסי את "וטרינר תורן" 03-9232020, הם שני וטרינרים נחמדים שמפעילים מרפאת חירום בשעות הלילה. הם עזרו לנו עם ציפור פצועה שמצאנו (כשחתול רחוב נמלט עם חלק נכבד מהנוצות שלה בפה שלו...). בהצלחה.

נעה גל

New member
תודה. עושה רושם שהיא התאוששה

לחלוטין (אוכלת, שותה וחזרה להיות פחדנית) - בכל מקרה נתייעץ עם הוטרינר.

נעה גל

New member
ועידכון בשביל הסדר הטוב

יוני (הצוצלת הפגועה) כנראה לא נפגע כלל וישאר אצלנו, על פי המלצת הוטרינר, עוד כחודש וחצי עד שיצמחו נוצות הזנב.

למעלה