צריכה עזרה (למשלחת בפולין)

1Micho

New member
צריכה עזרה (למשלחת בפולין)

שלום רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון לסמל של המשלחת לפולין זה צריך להיות סמל שמכיל מגן דוד ורצוי לפידים וגם שיהיה משפט שקשור למשלחת/לשואה הייתי מעדיפה אימרה אופטימית אבל קשורה לנושא, או ציטוט משיר שמתאים לשואה מי שיכול לעזור לי תודה רבה מראש.

drez

New member
אימרה שמתאימה למסע

לפי דעתי האימרה שהכי מתאימה למסע היא "לזכור ולא לשכוח" הרי בשביל זה אנחנו טסים לשם...

schlomitsmile

Member
מנהל
כיון שמדובר בנסיעה חינוכית ניראה לי חשוב להעיז ולשאול - למה בעצם לזכור? מה מטרת הזכרון? והרי הוא מייסר ומענה, אז לשם מה? כל אדם ותשובתו. התשובה שלי מתמצה בסיפורו של ניצול שואה אחד. לצערי, איני זוכרת את שמו, אך לעולם לא אשכח את סיפורו. הוא סיפר,שבהיותו נער צעיר, היה על הרכבת בדרך להשמדה עם בני משפחתו. כיון שהיה קטן וכחוש, יכול היה להשתחל דרך הפישפש שבקרון. רגע לפני הקפיצה לחיים, הביט אחורה, לאבא. אבא אמר לו:"זאי א מענטש" = הֵיה בנאדם. אלה היו מילות הפרידה של אבא, צוואתו הרוחנית. לא -'הֵיה חזק', לא- 'אל תשכח שיהודי אתה', לא- 'זכור אותנו' רק הֵיה בנאדם. זאת גם הצוואה הרוחנית, שאני נושאת ממתיי בשואה. מובן, שאנשים אחרים, נושאים איתם צוואות רוחניות אחרות,ומובן שזה לגיטימי. כשבאים לנסח מוטו לנסיעה חינוכית, ניראה לי מהותי לברר מה הצוואה הרוחנית אליה רוצים לחנך, כי סתם לזכור, ללא מטרה, ניראה לי ריק. ניראה לי העמסת סבל ללא טעם על כתפיים צעירות. אבל אם יש למידה משמעותית לחיים מהזכרון, יש בו טעם וכח.

1Micho

New member
סטייה מהנושא

וואו זה קצת סטייה מהנושא למישהו יש רעיון לסמל ?

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי, זו מהות הנושא אלא אם כן את רוצה להסתפק בסמלים ובסיסמאות נדושות וחסרות משמעות. את רשאית כמובן לחלוק עליי.

1Micho

New member
אני מבינה מה העמדה שלך אבל..

אני מבינה מה העמדה שלך ואת העזרה שלך- תודה אגב אבל אם את יכולה תהי יותר ספציפית, אני באמת צריכה משהו סימלי תראי זה חולצה לא צריך הסברים צריך אפילו להשאיר קצת מקום לדמיון אם יש לך דוגמאות, רעיונות מקוריים שהם מוכנים תרשמי לי בבקשה

schlomitsmile

Member
מנהל
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב... תראי- המוטו שלי (אני לא אוהבת סיסמאות), יהיה "זאי א מענטש". בשבילי, להסתובב בין הזוועות, עם 'הֵיה בנאדם' ביידיש על החולצה, זה חזק מאד. מישהו אחר, יעדיף "עם ישראל חי", ומישהו אחר, משהו אחר. את מבינה? הסיסמה אמורה לבטא משמעות, אחרת היא חלולה. מה המשמעות שמדברת לליבם של חברי הקבוצה, זה עניין שטעון ברור. אני לא רואה טעם בהפרחת הצעות לסיסמאות, אם חברי הקבוצה עדיין לא מצאו את המשמעות בנסיעתם, ואפילו עדיין לא התחילו לשאול את השאלה הזאת.

1Micho

New member
תודה על הניסיון לעזור אבל

תודה על הניסיון לעזור אבל אתם פותחים פה דיון וזה לא מה שאני צריכה מצטערת..אני צריכה רק משפט אחד פשוט, למי שאין רעיון שבבקשה לא יגיב תודה

drez

New member
אני ממש לא מסכים איתך

אני חושב שהזכרון זה הדבר הכי חשוב שאנחנו צריכים לקחת מהמסע הזה ומהשואה בכלל. אני חושב שרק אחרי שחוזרים מאדמת פולין ניתן להבין את המשמעות האמיתי של המשפט "לזכור ולא לשכוח". אנחנו חייבים לזכור את מה שקרה על מנת שהוא לא יחזור, למרות כל הכאב שבדבר. אבל שוב, לכל אחד יש זכות לדעה משלו

drez

New member
עוד רעיון...

אני יודע שמאז שטסתי לפולין לראשונה שתי השורות האחרונות של ההמנון הלאומי תמיד גורמות לי לצמרמורת: "להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים" אני חושב שזאת גם אפשרות...

deebeebee

New member
זוכרים מה???????????

זוכרים שמפלצות ולא 'מענטש' הם שמסוגלים היו לבצע זוועות????????

drez

New member
אנחנו זוכרים את השואה בכללותה

אנחנו זוכרים שהשואה קרתה, וכל עוד נמשיך לזכור אותה היא לא תחזור שנית. אני חושב שהדוגמא הכי טובה לכך היא האומשלגפלץ בווארשה (כיכר המשלוחים), הפולנים לא היו מרוצים ממספר המבקרים שהגיעו לאתר הזה והם הכינו תוכניות להרוס אותו ולבנות במקום בית דירות, רק לאחר התערבות משרד החינוך והבטחה כי כל משלחת שתגיע במסע לפולין לוארשה תבקר גם באומשלגפלץ הם ביטלו את התוכניות שלהם. אנחנו צריכים לזכור שהפולנים הם לא נשמות טובות, ואם לא היה להם אינטרס הם לא היו שומרים על אתרי הזכרון לשואה ולגבורה, הסיבה היחידה שהם שומרים על המקומות הללו היא- התיירות! ברגע שנפסיק לנסוע לפולין- הם יפסיקו לתחזק ולשמור על המקומות הללו. תחשבו על זה...

schlomitsmile

Member
מנהל
אשרי המאמין... אם רק ניזכור, לא יקרו עוד זוועות? זה מין חיסון כזה? הלואי שהייתי יכולה להאמין בזה... ניראה לי, שזה לא עובד אוטומטית, צריך הרבה יותר מזה, גם בתחום החינוכי, גם בעשייה חברתית-פוליטית, ולמעשה בכל החזיתות של העשיה החברתית.

drez

New member
זה ברור....

אבל כל דבר מתחיל ממעשה אחד. אני בטוח שלעובדה שאנשים הולכים למקומות הללו ומזדעזעים כל פעם מחדש יש חשיבות רבה בנושא. המקומות הללו עומדים כעדי נצח לדברים הנוראים שהתרחשו... וככל שנבקר בהם יותר כך המודעות של בני הנוער המבקרים במקומות הללו וגם של הפולנים שמבינים שאנו כאן כדי לזכור ולא לשכוח- תגדל

schlomitsmile

Member
מנהל
לא אמרתי שלא צריך לבקר שם אבל כשאתה מדבר על 'מודעות', השאלה היא איזו מודעות רוצים לעורר. יש המתמקדים בידע עובדות הסטוריות, יש שעבורם המודעות ההומניסטית היא החשובה, לאחרים חשובה יותר מכל המודעות הלאומית, ויש בטח עוד "מודעויות" לשמן אנשים מבקרים שם. כשאנו מוצאים משמעות לדבר אותו אנו עושים (למשל- מבקרים, זוכרים), יש בו הרבה יותר כח וטעם, מכשאנו עושים רק כי ראוי לעשות כך.

deebeebee

New member
אני מזדעזעת כל יום

מצפיה בחדשות. כדי להזדעזע אני לא צריכה לצאת מביתי. האם אני מזדעזעת וממשיכה בחיי? או האם אני מסיקה מסקנות ומנסה להפוך לאשה טובה יותר, ל'מענטש'?

למעלה