צריכה עזרה לעבודה עם בצק סוכר

barvar

New member
צריכה עזרה לעבודה עם בצק סוכר

לבת שלי יש יום הולדת 8 ואני רוצה להפעיל את הבנות בפיסול בבצק סוכר. האם אפשר לפסל צורות בבצק סוכר כמו בפלסטלינה? האם הבצק מגיע בצבעים או שאני צריכה לצבוע לבד? אשמח לטיפים

טל שחר4

New member
בוודאי כל מה שבפלסטלינה, גם בבצק סוכר.

ניתן לצבוע בצבעי ג'ל מיוחדים או לרכוש מוכן. לצביעה עדיף להכין מראש, ראשית ללוש היטב, לטבול כל פעם קיסם נקי וחדש בצבע, לנעוץ בבצק וללוש היטב עד לקבלת הגוון הרצוי ובאופן אחד. זיכרי לא לטבול פעמיים אותו קיסם, זה הורס את הצבע. יופי של רעיון ליום הולדת. מזל טוב ובהצלחה.

barvar

New member
איפה במודיעין אפשר לרכוש בצק בצבעים שונים

נראה לי שאני מעדיפה לקנות צבוע - נשמע לי מסובך הענין של הצביעה ועוד שאלה... כמה קשה לעבוד עם הבצק? הבת שלי עובדת יופי עם פלסטלינה אבל עם פימו קשה לה. למה דומה יותר הבצק - לפימו או לפלסטלינה? תודה רבה

הבצק רך יותר מפימו

לילדים קטנים אכן קשה לעבוד עם בצק סוכר, בעיקר בגלל דביקותו והעובדה שהוא מתייבש באויר יחסית מהר. את יכולה לעבוד עם מרציפן כמו שהציעו לך, אבל חסרונות המרציפן הוא מחירו (יקר משמעותית מהבצק סוכר) וטעמו שאינו אהוד במיוחד על ילדים. בספרים של רוני אורן על פיסול בפלסטלינה יש הדרכות קצרות וחמודות לפיסול חיות לילדים. תוכלי לעבוד לפי הדרכות אלה גם בבצק סוכר.

נילי86

New member
הפעלה

לדעתי עדיף לך להשתמש במרציפן במקום בצק סוכר, כי בצק סוכר מתייבש דיי מהר (מרציפן לא מתייבש) ובידיים של ילדים שאף פעם לא התנסו בזה, לא נראה לי שזה ילך. גם מרציפן אפשר לצבוע בדיוק כמו בצק סוכר. מציעה לך לעשות כמה דוגמאות פשוטות- ורד, וכמה חיות (?). בהצלחה.

תקוה8

New member
אפשר לקנות ב"שום פלפל ושמן זית"

בצומת שילת, יש להם בצק סוכר, גם מרציפן ועוד המון דברים. אפשר לעשות הפעלה של חותכנים, כלומר להכין מראש סוכריה באיזושהיא צורה, לקנות חותכני פלסטיק של ילדים ולתת להן לשחק עם זה, ילדים יכולים לעשות דברים מאד מקוריים מכמעט כלום.

למעלה