צריכה עזרה.... לקראת הריון בארה"ב

ruthsf

New member
צריכה עזרה.... לקראת הריון בארה"ב

שלום, אני לא מהפורום הזה... אבל תוכלו לעור לי באינפורמציה של "לקראת הריון" בארצות הברית. לפי מה שאני יודעת לא עושים שם בדיקות גנטיות וגם מעקב ההריון הוא אחר. הזוג שבשמם אני פונה, בתחילת הדרך להורות, גרים בארה"ב והם פשוט בהלם מהבדיקות, המעקב והדברים הנלווים להריון בחברה הישראלית.... וכמובן שהם רוצים גם. איך זה קורה בארה"ב? מבקשים בדיקות דם מיוחדות? צריך ביטוח מיוחד? ומה קורה בכלל. לכל תשובה מהירה אודה

irisgh

New member
הם צריכים לבקש, ולדעת

סה"כ, גם פה עוקבים, רק צריך יותר לעמוד על זה ולדעת מה את רוצה. אם את רוצה אולטרא סאונד, סריקת מערכות, מי שפיר, את צריכה לדעת את זה ולבקש. רוב הרופאים יענו לבקשה גם אם זו לא המדיניות שלהם. בכל מדינה, ובכל בי"ח, מדיניות אחרת. פה בקליפורניה, לא הרגשתי מדיניות מאוד שונה מבארץ, של המומחים. אבל באופן כללי, הרי כל רופא משפחה פה יכול לעשות מעקב הריון ולהיות ה OB doctor, ולא צריך להיות גניקולוג. הזוג צריך לדעת לפנות ולבקש גניקולוג (ורוב ביטוחי הבריאות מאפשרים את זה). בתחילת ההריון, הייתי במעקב של רופא משפחה, והוא אפילו לא התכוון להפנות אותי לאולטרא סאונד של טרימסטר ראשון. בגלל היסטוריה רפואית קודמת עמדתי על זה, והוא קיבל את דעתי ושלח אותי. הגניקולוג, בהמשך, שלח אותי לבדיקות מי שפיר וסריקת מערכות, רק בגלל שביקשתי. המכון שעושה את זה לרוב עושה גם בדיקות גנטיות מוקדמות למי שרוצה. רק שהפונים צריכים לברר מראש שהביטוח שלהם מכסה את כל הבדיקות שהם עושים, אחרת זה על חשבונם!! (אם יש ביטוח HMO, אז לרוב אם הרופא העיקרי שולח, הוא שולח לבדיקות שיכוסו בהמשך).

ruthsf

New member
תודה

המון תודה. אני מיד מעבירה את האינפורמציה הלאה.אם למישהו יש משהו להוסיף, אני אשמח

ronnieyuval

New member
מסכימה עם איריס, ומוסיפה...

שזה גם מאוד תלוי ברופא המטפל. כדאי לברר מראש לגבי הרופא וללכת למישהו מומלץ, ולא לכל אחד שנמצא ברשימת הביטוח ובמקרה עובד קרוב לבית. בשבילי הרופא שלי שווה גם נסיעות של למעלה משעה לביקורים וכן, כן, גם ללידה. לי יש רופא שלא צריך לבקש ממנו שום דבר והוא לבד כבר שולח וממליץ על כל בדיקה אפשרית. אני עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות בשני ההריונות שלי (בלי שביקשתי, הוא לבד אמר שנעשה), שקיפות עורפית, סקירת מערכות (אחת, אם כי הייתי יכולה לעשות שתיים), חלבון עוברי, וכל בדיקות הדם והשתן האפשריות שעושים בהריון. יש לו גם מכשיר US במרפאה והוא עושה לי כמעט בכל פגישה (ההריון הזה הוא רק פעמיים לא עשה לי ואני בתשיעי). אם תאמרי לנו היכן נמצאים החברים, אולי נוכל אנחנו להמליץ! יש פה מכל רחבי היבשת. בהצלחה ושיהיה בשעה טובה.

למעלה