היי מאותגרת - אם את עדיין כאן
יש לך עוד זמן לערב חג אצלכם. מקווה שיש לך סיר מספיק גדול שהנתח ישב בו בנוחיות. קחי מספר שיני שום ותיקעי אותן אל תוך הבשר - עושים חתך קטן עם סכין ודוחפים לתוכה שן שום או חצי שן (אם היא היתה גדולה) חממי מעט שמן בסיר, וצרבי את הנתח מכל הצדדים שלו בכדי לסגור אותו. לאחר שאת צורבת אותו מכל צדדיו, הוציאי אותו מהסיר והכניסי לסיר בצל פרוס לטבעות או חצאי טבעות ותני להם להשתזף ואז תכניסי שוב את הנתח. בשר אוהב מאוד פירות יבשים. אם יש לך שם משמשים, שזיפים, אננס, צימוקים - עדיפות לשלושת הראשונים נניח חופן מכל מה שיש לך. בשר גם נורא אוהב יין אדום מתוק - מאחר ואנחנו מדברות על פסח וצריך להיות כשר במיוחד בחו"ל. השתמשי ביין לקידוש - לא יודעת מה יש לכם שם אבל אם יש יינות מהארץ אז משהו כמו: ישן נושן, קונדיטון, טופז - בקיצור יין קידוש. לאחר שאת מכניסה את הבשר לסיר לאחר טיגון הבצל, צקי לסיר יין לפחות בקבוק, כמות היין צריכה לכסות לפחות מחצית מגובה הבשר. הוסיפי את הפירות היבשים ואת יכולה להוסיף גם פטריות כמו שמפניון ופורטובלו. הוסיפי גם קצת פלפל שחור. הביאי את הנוזלים לרתיחה והעבירי לאש נמוכה לבישול של לפחות כשעתיים. כעת, אם יש לך מספיק זמן - כמה שעות בין הבישול של הבשר ועד שהאורחים מגיעים, בשלי את הבשר בערך שעה וחצי, הוציאי אותו מהסיר ותני לו להתקרר. כשהוא מתקרר, את יכולה לפרוס אותו לפרוסות דקות יחסית דבר שמאוד לא נוח לעשות כשהבשר חם. לאחר שאת פורסת את הבשר הכניסי אותו שוב לסיר אבל הפוך. החלק שהיה טבול בנוזלים יהיה כעת למעלה והחלק שהיה גלוי יהיה בתוך הנוזלים ותני לבשר להתבשל לפחות עוד כחצי שעה שעה. כך שאת יכולה כשעה לפני הארוחה להעמיד את הסיר על האש. בתאבון