צריכה עזרה....מאותגרת בשר!!!!!

  • פותח הנושא ENVY
  • פורסם בתאריך

ENVY

New member
צריכה עזרה....מאותגרת בשר!!!!!

הי לכל המומחים והמומחיות אני גרה בארה"ב ומארחת בליל הסדר. קניתי אתמול בשר שנקראsilver roast tip זה בקר...במשקל של חמש פאונד ואני רוצה לעשות ממנו משהו בחיייים לא התעסקתי עם בשר....יש עיצות הערות? אמרו לי לקנות טרמומטר לבשר אבל איך עושים אותו טוב? המון תודה מראש לכל עיצה!
 

משה רון

New member
מצרף לך קישור למתכונים

מצורף קישור לדף חיפוש של גוגל ובו מבחר מתכונים.רצוי באמת לשתמש בטרמומטר להכנת בשר(בכל מרכול אמריקאי תמצאי באגף הבשרים), ולצלות עד 48 מעלות צלסיוס=מידת צליה מדיום רייר או 52 מעלות= מידת צליה מדיום. אבל תעזרי במתכונים האמריקאיים שלוקחים בחשבון את סוג הבשר הגדל אצלכם. בהצלחה בארוח וחג שמח.
 

אליה ל

New member
איזה חלק זה אצלנו?

השתדלתי להבין אבל לא הצליח לי להבין חוץ מאשר שזה חלק שמיועד לצלי
 

משה רון

New member
אצלנו לא חותכים כמו האמריקאים.

בואי נגיד שזה חלק שמורכב מהצ'ך והשפיץ צ'ך, או רמפ סטייק עם אווזית וכף,שלושה שרירים בנתח אחד שמיועד לצלי. זה חלק עליון ברגל האחורית של הבהמה.אצלנו חותכים כל חלק לחוד ולא מחברים כמו האמריקאים. אפשר לבקש מקצב טוב שמבין לחתוך מיוחד עבורך,אבל זה עשוי לעלות לך יקר בגלל שהוא חייב להמשיך לחתוך את כל החלקים בצורה שונה.עכ"פ במקום שיש אוכלוסיה של אמריקאים כמו אנשי שגרירות,שם בטוח ימצא איטליז שיחתוך בשיטה הזאת.
 

אליה ל

New member
היי מאותגרת - אם את עדיין כאן

יש לך עוד זמן לערב חג אצלכם. מקווה שיש לך סיר מספיק גדול שהנתח ישב בו בנוחיות. קחי מספר שיני שום ותיקעי אותן אל תוך הבשר - עושים חתך קטן עם סכין ודוחפים לתוכה שן שום או חצי שן (אם היא היתה גדולה) חממי מעט שמן בסיר, וצרבי את הנתח מכל הצדדים שלו בכדי לסגור אותו. לאחר שאת צורבת אותו מכל צדדיו, הוציאי אותו מהסיר והכניסי לסיר בצל פרוס לטבעות או חצאי טבעות ותני להם להשתזף ואז תכניסי שוב את הנתח. בשר אוהב מאוד פירות יבשים. אם יש לך שם משמשים, שזיפים, אננס, צימוקים - עדיפות לשלושת הראשונים נניח חופן מכל מה שיש לך. בשר גם נורא אוהב יין אדום מתוק - מאחר ואנחנו מדברות על פסח וצריך להיות כשר במיוחד בחו"ל. השתמשי ביין לקידוש - לא יודעת מה יש לכם שם אבל אם יש יינות מהארץ אז משהו כמו: ישן נושן, קונדיטון, טופז - בקיצור יין קידוש. לאחר שאת מכניסה את הבשר לסיר לאחר טיגון הבצל, צקי לסיר יין לפחות בקבוק, כמות היין צריכה לכסות לפחות מחצית מגובה הבשר. הוסיפי את הפירות היבשים ואת יכולה להוסיף גם פטריות כמו שמפניון ופורטובלו. הוסיפי גם קצת פלפל שחור. הביאי את הנוזלים לרתיחה והעבירי לאש נמוכה לבישול של לפחות כשעתיים. כעת, אם יש לך מספיק זמן - כמה שעות בין הבישול של הבשר ועד שהאורחים מגיעים, בשלי את הבשר בערך שעה וחצי, הוציאי אותו מהסיר ותני לו להתקרר. כשהוא מתקרר, את יכולה לפרוס אותו לפרוסות דקות יחסית דבר שמאוד לא נוח לעשות כשהבשר חם. לאחר שאת פורסת את הבשר הכניסי אותו שוב לסיר אבל הפוך. החלק שהיה טבול בנוזלים יהיה כעת למעלה והחלק שהיה גלוי יהיה בתוך הנוזלים ותני לבשר להתבשל לפחות עוד כחצי שעה שעה. כך שאת יכולה כשעה לפני הארוחה להעמיד את הסיר על האש. בתאבון
 

אליה ל

New member
ודרך אגב את יכולה לשכוח

את הבשר על אש קטנה למשך כמה שעות טובות והוא רק ישתבח בטעמו. אם את נורא רוצה להכניס אותו לתנור, אז לאחר הבישול הראשוני הכניסי אותו עם הסיר לתנור על חום בינוני. נדמה לי שחום בינוני בתנורים אמריקאים זה משהו כמו 300 פרנהייט אבל אני לא בטוחה כל כך. בכל מקרה לא חום גבוה מידי בכדי שלא יתייבש ולא נמוך מידי - באמצע כזה חחח
 
למעלה