צריכה עזרה - מי ילדה באופן יזום של

בתי91

New member
צריכה עזרה - מי ילדה באופן יזום של

ביה"ח? הייתי רוצה לשמוע קצת אינפורמציה בנושא. אני מחר שבוע 41 מלא והחליטו לילד אותי בגלל סימפטומים כמו לחץ דם גבוה וכו'. אם אפשר לשמוע קצת סיפורים. בעיקר מעניין אותי אם יכול להיות מצב שהזירוז לא משפיע על הפתיחה (1.5, מחיקה 90% כרגע), אם סבירות למעבר לקיסרי היא גבוהה ובכלל למה לצפות? אני בהיסטריה קלה כמו שאפשר להבין. רציתי שזה יהיה טבעי, אבל כמו שהוא לא "נכנס" בטבעיות, כנראה שהתינוק שלי גם לא יצא ככה. בתי

מיקגאפ

New member
הנסיון שלי

קודם כל אני רוצה לומר לך שברגע שיש חשש קל ביותר לבעיות בשבוע שלך ההחלטה ליילד היא נכונה ובמקום. עדיף שהלידה תתחיל לא בצורה טבעית, מאשר להסתכן חלילה ברעלת וכו'. במקרה שלי בשתי הלידות קיבלתי זירוז בסוף ההריון בגלל לחץ דם גבוה. עם שיר ילדתי מס' שעות אחרי קבלת הזירוז ועם יובל שישה זירוזים לא הצליחו לשכנע אותו לצאת (כידוע) ובסוף ילדתי בקיסרי. כך שצריך לקחת בחשבון שזירוזים לפעמים עובדים ולפעמים לא (נדמה לי שהסטטיסטיקה היא הצלחה ב-70% מהמקרים) ולהגיע עם המון סבלנות וכן, עם מוכנות נפשית שיש סיכוי מסוים שתגיעי לניתוח - ושוב מהנסיון שלי זה לא סוף העולם! במקרה שלך אגב, אני דווקא אופטימית כי מחיקה של 90% אומרת שמשהו מתחיל לזוז כבר באופן טבעי ואולי איזה "פוש" קטן של זירוז יעשה את העבודה (אבל זו דעה לא מקצועית כמובן). מאחלת לך בהצלחה ושתהיה לידה קלה ומהירה.

dafdaf

New member
קיבלתי זירוז בגלל מיעוט מי שפיר

בשבוע 41+5 הגעתי עם פתיחה של 1.5 שמו לי בלון שגרם לפתיחה של 3.5 ואז נכנסתי לחדר לידה , קיבלתי פיטוצין וזהו...נתקעה לי הפתיחה ולא זז שוב דבר במשך שעות ארוכות...

dafdaf

New member
ייבשו אותי 16 שעות בחדר לידה

עד שהגיעה הפתיחה המיוחלת (את הסנטימטר האחרון כבר עשו בכוח)

dafgol

New member
הי בתי , קצת ארוך

אני ילדתי אחרי זרוזים את ברצ'וק שלנו. הגעתי לביקורת במיון יולדות בגלל ששבוע קודם הרגשתי קצת לא טוב ואז אושפזתי ללילה שוחררתי ונתבקשתי לחזור אחרי 4 ימים לביקורת. בביקורת עשו לי US מוניטור ובדיקה וגינלית והוחלט לילד אותי מכיוון שהיתה ירידה בדופק העובר ( בר ) וחששו שחבל הטבור מלופף סביב הצוואר , אני הייתי די בשוק כשהרופא אמר לי " מביה"ח את יוצאת עם הבן הביתה , אנחנו מיילדים אותך עוד היום...." ( אני בכלל תכננתי אחרי הביקורת לעשות קניות ....)...אוקצור...הוכנסתי לחדר לידה עם זרוז ( פיטוצין בווריד )...נאדה גורנישט...בערב שוחררתי למח' נשים ומעקב נוניטור כל כמה שעות. בלי להלאות יותר מידי....הייתי עם מחיקה ובקושי פתיחה במשך 3 ימיים כשאני בON ו OFF נכנסת ויוצאת מחדר הלידה ( ולאורך כל הזמן עם זרוזים ). ביום שבת הודעתי שאני לא מוכנה יותר פיטוצין פיצוצין ושאר חומרים...קיבלתי כדורים בשבת בבוקר...עזר קצת....אחה"צ קיבלתי ג'ל לזרוז...( לא ג'ל לשיער ...) במוצ"ש...פתאום שצף קצף של ירידת מים...והוכנסתי שוב לחדר לידה , כעבור עוד 17 שעות נולד הברבור המקסים שלנו. אז מה שבעצם באתי להגיד לך....שגם לי היתה כבר מחיקה אבל פתיחה רק של 1.5 במשך יומיים +....והייתי מסטולה מזרוזים ושאר עיניינים. על ניתוח בכלל לא שאלתי ולא התעניינתי כי היה לי ברור שהולכים ללדת רגיל , אני יודעת שבמקרים כאלה אם רואים שקיימת סכנה לעובר או \ ו ליולדת מורידים לחדר ניתוח , לשמחתי לא היה אצלינו צורך. היה קשה כואב ובמיוחד ארוךךךךךךךךך אבל שווה כל רגע !!!!! בהצלחה

זואי11

New member
אני אלופת הזירוזים- שברתי שיא

עד שילדתי את תהל עברתי שלושה זירוזים- שניים בתל השומר ואחד בליס. כן יכול להיות שהזירוז לא משפיע על הפתיחה. אני הגעתי במצב של פתיחה 1.5 ומחיקה די דומה לשלך. אחרי הזירוז הראשון הגעתי לפתיחה של 3, אבל לא להאמין, עד שהגעתי לליס כבר נסגר חזרה. בתי אל תדאגי - למרות כל התלאות שעברתי, הלידה עצמה הייתה קלה מאוד, ומרגע שפקעו לי את המים ועד שתהל הייתה לי בידיים עברו כ-3.5 שעות בסה"כ !!

זואי11

New member
אגב, גם אותי יילדו בגלל יל"ד (יתר

לחץ דם-ההריון הוגדר בגלל זה בסיכון גבוה וכלל לא מעט אישפוזים) יצא לי להכיר מקרוב גם את הבלון וגם את הפיטוצין בשתי השיטות (אני אישית העדפתי פיטוצין- לא שמישהו ממש שאל אותי)

אני לא ילדתי באופן יזום

למרות שניסו זירוז, שפשוט לא עבד. מכיוון של"ד שלי התיצב, שחררו אותי מעול הפיטוצין, וילדתי שבועיים אח"כ באופן טבעי. זכל אופן - שיהיה לך בהצלחה.

טאש

New member
הי בתי../images/Emo24.gif

אין לי נסיון אישי בזירוזים. רק הערה קטנה: בלידות מזורזות יש סיכוי גדול יותר שהשיליה לא תצא שלמה (כי היא עוד לא מוכנה להפרד מהרחם) אז שיקפידו לבדוק את השיליה שלך במיוחד. חוצמיזה: אני מאמינה שיעשו כל מה שאפשר רק לטובתך ולטובת הפיצי אז לידה קלה והתאוששות מהירה

קודם כל ../images/Emo50.gif והסיפור שלנו

בקצרה: הייתי בשבוע 41, עם לחץ דם גבוה, שבעטיו כבר התאשפזתי (ושוחררתי) כמה ימים לפני הלידה. ביום שבת בבוקר 21.09.02 הרגשתי ירידת מים (בסופו של דבר ירדו מעט מאד מים באותו זמן) ונסענו לביה"ח. בשעה 17:00, בלי פתיחה בכלל קיבלתי פיטוצין.היו לי צירים מ- 20:00 עד 09:00 בבוקר שלמחרת ורק אז היתה פתיחה של 3 ס"מ. בשעה 06:00 היתה ירידת מים מקוניאליים, ואפילו אז לא חשבו לקחת אותנו לקיסרי. יעל נולדה ב- 15:35 ביום א' (אחרי 20 שעות צירים) בלידה טבעית (עם זירוז פיטוצין עד 6 שעות לפני הלידה), אבל במצוקה נשימתית, שבעטיה בלתה שבוע בפגיה. לא היתה נכונות לגשת לקיסרי, איני יודעת לשפוט אם בצדק או שלא בצדק, אבל כנראה צריך מאד להתעקש. בכל מקרה המון בהצלחה ורק שיהיה במזל טוב.

cookie1

New member
לי עשו זירוז

בשבוע 39+3. מתחילת קבלת הפיטוצין, ועד יציאתו של יובלי עברו בסה"כ 6.5 שעות. גם אני נילחצתי כשאמרו לי שאני נשארת כדי ללדת, אבל בסה"כ עבר מהר וזה העיקר.

mili999

New member
אני ילדתי עם זרוז

בגלל ירידת מים. אחרי 40 שעות מירידת המים לא התפתחו צירים ולא היתה פתיחה, רק אחרי שעתיים של זרוז הגעתי לפתיחה של 2 ו 90% מחיקה, אני לא יודעת להגיד לך מה הסיכוי להגיע לקיסרי ולמה לצפות, כל הלידה שלי התקדמה נורא נורא לאט, אבל לאחר 18 שעות טוהר הסכים לפגוש את אמא ואבא שלו, בלידה רגילה
נדמה לי שהיה לנו את אותו תל"מ - 18/4
שתהיה לך לידה קלה ומהירה!

ה"רומן" שלי עם זירוזים - ארוך

אז ככה, שבוע אחרי התל"מ הגעתי לביקורת אצל הרופא שלי, שהיה קצת מודאג בגלל הערכת משקל של מעל 4 ק"ג ואף לא סימן קל שבקלים ללידה ולכן הוא הזמין אותנו לזירוז יומיים לאחר מכן (41+2) בתל השומר. כשהגענו לשם, הייתה לי מחיקה של 80% ושום דבר מעבר לזה ולכן החליטו לזרז באמצעות בלון. אני חייבת לומר שזה היה ממש נורא - 6 שעות של צירים כואבים ללא אפשרות לרדת מהמיטה, ממש טיפסתי על הקירות שם. אחרי שהוציאו את הבלון הייתה פתיחה של 4 ס"מ (כמעט נישקתי את המיילדת שאישרה לנו לעבור לחדר לידה, מה שמבחינתי אמר מקלחת ואפידורל סוף סוף. בחדר לידה, אחרי כמה שעות של מנוחה עם אפידורל התברר שהפתיחה החלה להיסגר. ממש לא יאומן! ואז התחילו בפיטוצין וגם פקעו לי את המים. בקיצור, כל עוד הפיוצין זרם הפתיחה גדלה, אבל בשלב מסויים הפסיקו בגלל האטה בדופק של יובלי העוברון ואז...הפתיחה שוב הייתה בנסיגה - ממש נס רפואי אנחנו. אחרי 20 שעות של פיטוצין בכמויות אדירות הובהלנו לחדר ניתוח ושם אחרי תחינות של "עוד נסיון אחד ודי" מצידי, יובלי יצא בעזרת ואקום. אני די מצטערת שלא נתתי עוד קצת זמן ליובל לצאת ועברנו שנינו תופת עם כל הזירוזים, אבל התוצאה שווה הכל וצריך היה לפנות את ההתנחלות שלו בסופו של דבר, לא? אה, וכמובן שהוא נולד 3,465 !!! מתה עליו, כבר שכחתי הכל! איילה

בתי91

New member
תודה לכולן על התשובות. ../images/Emo24.gif

אתן מקסימות ומאוד עודדתן אותי אתמול. אז זהו, עוד כמה שעות אני יוצאת לזירוז. אשמח להחזקת אצבעות קולקטיבית, ואבקש מבעלי לעדכן באחת מגיחותיו הביתה. שלכן, בתי

dafgol

New member
בתיל'ה , המון ../images/Emo50.gif מחזיקים לך\ם

אצבעות שלנו של הילדודס והבעלולים.... מחכים לעדכונים מהר ככל שאפשר. ב ה צ ל ח ה דפנה.

למעלה