צריכה עזרה - נוסח למכתב המלצה

אמאאור

New member
צריכה עזרה - נוסח למכתב המלצה

כמו שאתן יודעות, האיש שלי התקבל לעבודה חדשה, ועכשיו בתהליכי עזיבה של הנוכחית. הוא ביקש מכתב המלצה, ואמרו לו: בסדר, אבל תכתוב אתה. אז מה כותבים? יש למישהי נוסח מכובד?

../images/Emo63.gif כך כדאי לנסח.

החלק הראשון הוא בסיס ההיכרות ותאור התפקיד והמשימות: דוגמא "מוישה זוכמיר עובד במחלקתי בתפקיד מכונאי מוסמך במשך כחמש שנים. במסגרת עבודתו הוא עושה א' ב' וג'. כמו כן, מוישה אחראי על... או מוישה לוקח על עצמו משימות נוספות בתחומים ד' ה' ו' וכו'. החלק השני : המחמאות. במשך שנות הכרותי עם מוישה תמיד היה מעמיק... חרוץ... אחראי.... איש צוות. רצוי שהמחמאות תהיינה קשורות ממש לתאור התפקיד. למשל, אם מוישה הוא מהנדס בניין אז מוישה הפגין יכולת תכנון גבוהה..., שרטוטיו תמיד היו מדוייקים ועל פי הנהלים המקובלים וכו'. כלומר, לא רק לכתוב חרוץ אחראי ומסור, אלא דברים ספציפיים קשורי עבודה. אם מוישה גם מנהל צוות, אז לציין את זה. החלק השלישי:פרידה ואיחולי הצלחה. "אני סמוך ובטוח, שמוישה יצליח בכל תפקיד שיעשה, אני מאחל לו הצלחה בהמשך דרכו המקצועית, ואשמח להעסיקו אצלי בעתיד באם תיווצר ההזדמנות לכך. על החתום ינקי מנקי מנהל מחלקת ....

אמאאור

New member
וואו. את אלופת העולם ../images/Emo47.gif../images/Emo70.gif

ואם מוישה זוכמיר שלנו הוא עוסק בתמיכה מערכתית בתחום הסלולריה? אילו מחמאות מתאימות לעולם ההייטק, השירות, יחסי אנוש...? <רק שתביני: אני אמורה לכתוב את המכתב, להעביר לו במייל, שיעביר לבוס, שיחתום
>

תשתמשי בהדגשים מקורות החיים שניסח

וגם מהדרישות של התפקיד החדש שאותו הוא הולך למלא . ובגלל, שאני עובדת כיועצת ארגונית בחברה עם רקע דומה אז אגיד לך להדגיש מה שכתוב במכתב / חוזה ההעסקה שלו. נניח שהעבודה החדשה דורשת ראיה מערכתית רחבה - אפשר לכתוב בגוף המחמאות "מוישה הפגין ראיה מערכתית בעבודתו. לצד, הבנה רחבה ומעמיקה של המערכת בה טיפל/ עסק/ תכנן וראיית התמונה הכללית, הקפיד מוישה גם על ירידה לפרטים הקטנים. נניח שהעבודה החדשה דורשת מגע עם לקוחות - "למוישה תודעת שירות גבוהה. בכל קשר שנוצר עם הלקוחות בהם טיפל, התקבלו משובים חיוביים ושביעות רצון גבוהה. מוישה זיהה את הצרכים בדייקנות / פתר בעיות / ייצג עמדותיהם מול החברה (פשוט לפי מה שמתאים למה שהוא הולך לעשות). איש צוות - מוישה נתפס על ידי עמיתיו כאיש צוות מעולה. מוישה דואג לשתף בידע אותו הוא צובר/ מסייע בפתרון בעיות/ נרתם למשימות מיוחדות וכו'. קפיש?

מאז

New member
כמה דברים

1. למיטב זכרוני ערפילית נסחה פעם איזה מכתב המלצה מופלא (נדמה לי בפורום הזה, אבל אולי לא). תנסי לעשות חיפוש. 2. במכתב המלצה, יותר ממה שכתוב חשוב מה שלא כתוב. כלומר- אם כתוב כמה הוא דייקן ועובד לפי ההוראות, אז אולי הוא בכלל לא יצירתי? ואם כתוב שהוא עצמאי ברעיונותיו, אולי הוא לא טוב בעבודת צוות? ולמה לא כתוב שהוא מסור ומשקיע? בקיצור- תחשבי מה חשוב בעבודה, ותכניסי הכל...

למעלה