צריכה עזרה, נשואה או גרושה?

צריכה עזרה, נשואה או גרושה?

שמי שלי ואני בת 23 אני חייה עם בעלי כ-5 שנים ונשואה לו 8 חודשים נולדה לנו תינוקת לפניי כחודשיים. בעלי לא עובד הוא יושב בבית כל היום ועושה דברים שלא מתאימים לעשות אותם בצורה כזו.... (אם בכלל צריך לעשות אותם) יש לו בעיות לתקשר עם אנשים שהם לא מהעולם שלו או לנהל איתי שיחה ולהקשיב לי ולבעיות שלי ובכלל לא מסוגל להתמודד עם הבעיות שלנו ביחד, הוא מודע לכך שהוא צריך טיפול פסיכולוגי אבל לא עושה כלום בנדון הצעתי לו שיעבוד ונממן שיחות לייעוץ זוגי וזה לא ממש מצא חן בעיניו, הוא חושב שכולם חייבים לו הכל ושמגיע לו הכל, אין לו ערך לדברים פשוטים. מאז שהחלטנו להביא את ביתנו לעולם דיברנו על כך שצריךלעשות שינויים והוא הסכים איתי אבל שוב הוא רק הסכים ולא מוכן לעשות כלום... מה לעשות?? עזבתי את הבית לפניי שבוע והוא אפילו טלפון לא הרים, כשאני התקשרתי אליו אז הוא דיבר איתי כאילו אני איזה שטן הוא צעק עליי שאני מרחיקה את הילדה ממנו למרות שאני כל יומיים לוקחת אותה לשם לכמה שעות. ונוסף לכך אמרתי לו שהוא אבא של הילדה ואני בחיים לא ארחיק אותה ממנו הוא לא מוכן לשנות דיעה, הוא לא רוצה לבוא לאיפה שאני נמצת כי אין לו כסך לאוטובוס ואין לו מי שייקח אותו... מה לעשות בבקשה...

לשלי היקרה

בדברייך את כותבת בעיקר על בעלך ואת אינך כותבת עלייך כלל. אולי זה משקף משהו במערכת היחסים בינכם? אולי קצת שכחת לחשוב על עצמך - מה את רוצה, מה טוב לך, מה השאיפות שלך? לעיתים, כאשר בן זוג אחד אינו מתפקד כבן זוג, בן/ת הזוג השני הופך להיות המטפל/ההורה ואז באמת קשה יותר לחשוב על עצמך. אני חושב שכדאי שתנצלי את פסק הזמן שלקחת לעצור ולחשוב רגע עלייך: מה את רוצה בזוגיות? האם בזוגיות הזו את יכולה לצמוח, להתפתח ולהיות מאושרת? אני חושב שאם תחשבי על עצמך, הדברים יתחילו להתבהר חג שמח

את נמצאת המקום באמת לא פשוט, יש לך

בן זוג שאינו עושה למען עצמו וזה כמובן משפיע לרעה עלייך גם כן. אם זאת, אני חושבת שאת עושה נכון. את צריכה היום להתמקד בעיקר בעצמך, בתינוקת שלך ולבסס את חייך . בן זוגך כנראה לא מהיום יש לו קשיים עם עצמו וחוסר שביעות רצון מחייו שאינם מסתדרים כל כך וזה בא מולך בזוגיות ובהורות המשותפת שלכם. זה יפה שאת מעודדת אותו לטפל בעצמו (ללכת יחד זו גם אפשרות טובה) ולא לוקחת על עצמך את האחריות לקשיים שלו. אני מציעה לך למרות שנפרדתם להמשיך לעודד אותו לעשיה בכיוון . בנוסף לעודד אותו להפגש איתך ועם הילדה ולעזור לו ככל שאת יכולה וזאת למרות שמצידו הוא פחות משתדל וגם יש לו טענות אלייך. למרות שגם לך ודאי קשה הנתק ורעיון הפרידה את החזקה מבינכם. מה שלא יקרה בזוגיות שלכם הוא יהיה תמיד אביה של הבת שלך וככל שתהיי יותר סובלנית מולו כך יש יותר סיכוי שביתכם תגדל להורים (בזוגיות או שלא) טובים ומתפקדים. מקווה שיהיה לך קל יותר, את מוזמנת להמשיך לשתף.

למעלה