צריכה עזרה עם ירקות :)

צריכה עזרה עם ירקות :)

יש כמה ירקות שאף פעם לא אכלתי ובא לי לנסות אבל אין לי מושג איך לבשל אותם, איזה תבלינים להוסיף, עם איזה דגנים/קטניות זה ייצא טוב וגם כמובן איך לבשל כדי לא לפגוע בויטמינים ומינרלים שיש בהם... אני אשמח לקבל הצעות לגבי כרובית, דלורית, ברוקולי, קולורבי ותרד טנקס :)
 
כרובית

הכי פשוט בעולם (ד"א בעייני לאכול כרובית טריה ולא מבושלת זה תענוג) אבל אם את בעניין של בישול מים, לימון מלח, פלפל כמון וזה יוצא מושלם! אם את לא בעניין של בישול אפשר לעשות את אותו הדבר בתנור. תרד- בחמש דקות האחרונות של בישול מרק אני אוהבת להוסיף תרד, פשוט לתוך הסיר העלים של התרד בשרניים ומעולים
 
המלצות:

קולורבי: טרי, כמו שהוא. מקלפים וחותכים כמו צ'יפס. אפשר לתבל בשמן, לימון, מלח, פלפל. ברוקולי: אפשר בפשטידה, אפשר להקפיץ, אפשר לאדות ולאכול עם מלח (ו/או שום ולימון). כרובית: פשטידה/ מטוגנת (לא בטוחה שזו המלצה נאותה לפורום הזה). טריה זה גם טעים מאוד. וגם אפויה כמו שהמליצו כבר. תרד: פשטידה :) את יכולה לשים עלי תרד בחביתה, אפשר טריים בסנדוויץ', אפשר להקפיץ קלות עם שמן זית ושום. דלורית: יכולה להיות חלק ממרק כתום/ מרק ירקות. אני לפעמים מוסיפה אותה לפלטת ירקות בתנור (אנטיפסטי).
 
בישול ירקות

שלום אני שמח שהחלטת לבשל יותר ירקות תנסי את המתכון הבא עם קולורבי של השפית שני מדור
 
תודה רבה! ועוד שאלה על קטניות

ניסיתי לבשל מס' פעמים שעועית שחורה וחומוס (בנפרד כמובן...) לפני הבישול השרתי את הקטניות קצת יותר מ-24 שעות אבל עדיין היה צורך בבישול מאוד ארוך של יותר משעתיים וגם אז הן לא התרככו מספיק... מה עושים??
 
תשובות

קודם כל השריה של 24 שעות היא מיותרת (אחרי לילה, 8-12 שעות הקטניה כבר מושרית במקסימום). דבר שני כדי שהקטניות ששוכבות זמן ממושך בהשריה לא יתקלקלו אני משרה במקרר. כדי לקצר זמן בישול של קטניות: 1- לא לבשל עם מלח! את המלח מוסיפים לתבשיל בסוף, כשהקטניה כבר רכה. (הוא מאט התרככות). 2- בישול בסיר לחץ מקצר זמן בישול בערך פי 2. 3- הוסיפי למי הבישול מעט סודה לשתיה, עובד כמו קסם.
 

shookyg

New member
ריכוך חומוס וקטניות אחרות

ההשריה של הקטניות נועדה לכמה מטרות שהריכוך הוא רק אחת מהן. בניגוד למגיבה שלפני, במקרה של חומוס אני ממליץ על השריה ארוכה יותר מלילה שהוא המינימום - ואני יודע ממקור ראשון על בעלי חומוסיות שמשרים 24 ואפילו 48 שעות. חשוב מאד רק להחליף את מי השריה פעם בכמה שעות. עם קטניות אחרות אפשר השריה קצרה יותר. חשוב מאד במה משרים, כלומר מה מוסיפים למים. יש בזה כמה אסכולות. לדוגמא, כדי שהקטניה לא תתנפח ותתבקע יש כאלה שמוסיפים מלח למי השריה - אם כי צריך להביא בחשבון שכתוצאה מכך ההתרככות איטית יותר. בהשריית חומוס רבים מוסיפים סודה לשתייה או אבקת אפיה, שעוזרים בריכוך ובסתירת החומצות בקליפת הגרגר. שעתיים בישול אחרי השריה של 10-15 שעות הם זמן די סביר. אפשר לקצר מאד אם מוסיפים קצת סודה לשתייה או אבקת אפייה וכמובן - אפשר להשתמש בסיר לחץ. אפשר למצוא הרבה מידע נוסף על ריכוך קטניות בכלל וחומוס במיוחד בשני המקורות האלה ריכוך קטניות - כתבה של שפאץ ב-ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3114966,00.html וכמובן בבלוג החומוס http://humus101.com/
 
למעלה