צריכה עזרה עם עוגה

צריכה עזרה עם עוגה

העוגה הכי טובה שלא מכילה רכיבים יקרים או קשים להשגה [מבחינתי] כמו שמנת צמחית, גבינות סויה קנויות, הרבה [יותר מחופן] אגוזים ו/או שקדים ו/או קשיו ו/או פיסטוקים וכאלה.
עדיף עוגה על בסיס ירקות [גזר ] או פירות. אחת שנראית מרשימה. זה ליום הולדת של בחורה בת 20 ומשהו, לא של ילדים, אז עוגת שוקולד במיקרו זו אופציה, רק אם יש לכם רעיון איך לקשט אותה ממש ממש יפה בלי צבעי מאכל וקצפות למינהן. לא הולכת להתעסק עם בצק סוכר.

מה כן? אני די טובה בהנדסה ככה שלעשות צורות, אפילו בתלת מימד אני אוכל, במידה והעוגה שאני מכינה היא עוגה יציבה. אז יש עדיפות לעוגה יציבה.
אוקי, תוך כדי כתיבה עלה לי רעיון לעוגת בננה-שוקולד בחושה, אז אם למישהי/ו יש מתכון מנצח, אני אשמח. ואם יש לכם רעיונות לעוגות אחרות אני משאירה את האופציות פתוחות.

אה, וטבעונית כמובן

שכחתי שפה צריך להתריע

ladybug6

New member
עוגת היומולדת החגיגית

בבלוג שלי, תהיה מאוד מתאימה לחיתוך וצורות, היא יציבה וטעימה ואין בה חומרים מוזרים. אבל היא לא שיא הבריאות, זה קמח, סוכר שמן קקאו.. וכו'.
אפשר להקציף קרם קוקוס או להכין גנאש שוקולד מקרם קוקוס ושוקולד.

לחילופין, אפשר להכין את עוגת הגזר מהבלוג, היא מצוינת ויותר בריאה אבל מן הסתם פחות מלהיבה ילדים קטנים מאשר שוקולד :) אפשר לצרף לה קרם קוקוס מוקצף עם סוכר, או קצפת צמחית עם אינסטנט וניל (זה לא יקר ויש את זה בכל סופר..).

יש משהו שהולך עם עוגת גזר

והוא לא קרם על בסיס קוקוס/שמנת?

האם ציפוי שוקולד זה הגיוני לעוגת גזר?

ladybug6

New member
לי פחות מתחבר שוקולד עם גזר

פעם שמתי יוגורט סויה טבעי (של תנובה) שערבבתי עם קצת אינסטנט וניל ויצא טעים. נשאר קצת טעם לוואי של הסויה אבל עם הסוכר והעוגה והכל ביחד זה לא הפריע לי. לגודל העוגה שיוצאת מהמתכון בבלוג, יספיקו 2 יוגורט כאלה. מארז של זוג עולה 7-9 ש"ח, תלוי איפה קונים.

אפשר גם להכין פודינג בריא יותר ממיץ של פרי + חלב סויה + סוכר + קורנפלור. בבלוג של וגאנסקי יש מתכון למאפינס תפוז עם קרם תפוזים, קחי את המתכון של הקרם ותנסי אולי לעשות איתו וריאציה שתתאים לך לטעמים.

גםאני5

New member
העוגה של אחותו של עופריקו

מצאתי אותה תוך דפדוף מהיר בפורום ונראתה לי לא יקרה וטובה. יצאה מצויינת!

גםאני5

New member
אממ

זו לא עוגת גזר או בננה אם זה בעייתי, חשבתי לציין שלא תתאכזבי.

גםאני5

New member
תודה גידי ולהבהרה:

זה המתכון בתמונה המצורפת, לא זה שבגוף ההודעה. חשבתי לציין שלא תנסי חו"ח ותתאכזבי.

למעלה