תינוקת מנוזלת.
טוב, תלוי בת כמה היא. אנחנו לא שמים שום דבר, פרט לאדים חמים בשביל הלחות, בימים מחוממים אלו. החימומים לוקחים את כל החמצן מהחדר (חמצן קר, פחמן דו חמצני חם) ותינוקות וילדים זקוקים להרבה יותר אויר צח מאשר מבוגרים, היות ששטח הפנים של הריאות שלהם קטן יותר. חשוב לפתוח חלון במקביל לחימום, כל הזמן, רק לעולם לא מעל ראש התינוק. בזמן האחרון כשענייני האף אצלנו התגברו, לקחתי סיר לחץ ופשוט שמתי על הגז, כדי שכל הבית יקבל אדים. זה מאוד הואיל והקל עליהם. לגבי דלקות/נזלות/הפרשות וכו' - כל הפרשה מוגברת של הגוף, ובפרט דלקת, היא תהליך טבעי שקיים בשעת בריאות: החלפת וחידוש תאים, פשוט בזמן דלקת הוא מוגבר יותר. מה שחשוב בתהליך כזה הוא לתמוך במודלק (יענו, התינוקת), על מנת שתהליך החלפת התאים יתאפשר ויוכל להגיע לסיומו בשלום. תמיסות מלח מייבשות את רירית האף, מדליקות אותה ופוצעות אותה ואינן מאפשרות קיום תהליך ההפרשה, מה שאומר - פסולת שנשארת בגוף. מה יהיה איתה? להבא נדע... אין צורך לפחד מפני חיידקים - חיידקים אינם הסיבה לדלקת, הם פועלי הנקיון שבאו למצע הנוח הזה לאסוף את הפסולת, בגמר התהליך - הם ילכו. ברגע שמנסים למגר את החיידקים, יוצרים עוד פסולת ומעכבים את תהליך הריפוי. אנחנו לא משתמשים בצמחים בעלי השפעה תרפויטית בתהליך ההבראה, היות שהשפעתם בד"כ אינה תומכת, אלא מעכבת את התהליך (נכון שהם מפסיקים את השלב הלא נוח של הדלקת, אבל לא מאפשרים את שלב החלפת התאים שמתרחש אחרי השלב הלא נוח). מה שאנחנו עושים בדלקת/הפרשת עיניים - תומכים באמצעות צמר-גפן עם מים חמימים-פושרים, או מרתיחים ביצה ושמים אותה פושרת על העין. זה עוזר להגביר את התהליך ולזרז אותו. במצב של נזלת, כאמור - אדים, חלון פתוח, חמצן זורם הביתה, אם אין חום - אני עושה להם מקלחת של מים חמים והאף נפתח, מחזיקה הרבה על הידיים במצב מאונך (היתה אפילו פעם שזו היתה האפשרות היחידה להרדם וככה ישנתי איתה - בישיבה) עד שהג'יפה יוצאת והוגף מתנקה. אם היא רק יונקת, אני הייתי עוברת לצום פירות ומיצי פירות, בלי בננות, והייתי מכינה מיץ תפוזים ואשכוליות, שותה מיד בגמר ההכנה ומניקה אותה מיד. בד"כ רואים הקלה כעבור שעה. אם אוכלת דברים נוספים - אצלנו עוברים לצום מיצי פירות ופירות לאכילה. כמובן בלי בננות.