צריכה עזרה עם תינוקת מנוזלת

buffalo mother

New member
צריכה עזרה עם תינוקת מנוזלת

הקטנה שלי עם אף סתום ודלקת בעין. היא נורא מחרחרת בלילה וממש קשה לה (יכול להיות שלי יותר
). שמתי לה שמן רוונסרה סביב המזרון וזה עדיין לא פותח לה את האף. לא יוצאת לה נזלת. יש לי מי מלח של וולדה אבל נראה לי נורא לא נעים לרסס לה את האף (המאוד קטן) ושמעתי שזה גם לא טוב לריריות האף. לגבי הדלקת בעין ואני מנגבת לה כל כמה שעות עם תה אופרזיה קמומיל וחלב אם - גם זה לא עובר. כמה זמן אפשר לחכות עם הדלקת? זה יכול להיות מסוכן? לא בא לי לתת לה משחה אנטיביוטית אבל אם אין ברירה אני אתן. יש למשהי רעיון מה לעשות? תודה

צימעס

New member
אני עושה הכל עם חלב אם.

אני לא יודעת לגבי הקטנה שלך, אבל אצלינו כל ההפרשות מהעיניים (כולל להתעורר בבוקר עם עין דבוקה, ובכי עד שאני פותתחת אותה בעזרת - הפתעה - חלב אם) היו רק בזמן צינון, ולא היו דלקות עיניים "עצמאיות". אם את לא בטוחה, הייתי מתיעצת עם רופא ילדים, שאני מאמינה שיבדיל בין דלקת עיניים להפרשות בגלל צינון. כשהמליצו לי לטפטף חלב אם לאף, הציעו לי גם לעסות אותו מהצדדים, קצת מתחת לגשר ("מתחת" אני מתכוונת - "יותר קרוב לקצה" ולא "יותר קרוב לעיניים").

אנחנו מקלים עם:

שמן של מורז שנקרא "אפקל" וכולו רק שמנים וטוב מגיל אפס (לפי הרוקחת). לטופי (4.5 חודשים) אני שמה פחות מאשר לתותי, וגם לגדולים זה עוזר.
אדים חמים כל הזמן- בלילה וביום עם שמנים- אקליפטוס, הדס וגם ריוונסרה.
טופי ישנה על כרית כמו שייח. וזה מאד מאד עוזר. 3/4 גוף על הכרית. לא רק הראש. כשאין ברירה, אז שפריץ של מי מלח, אחרי כמה דקות יש נחשול נזלת שלאחריו הקלה. בריאות שלמה

סטיוויה

New member
רעיונות

טיפול בעין עם חלב אם ותמיסת תה רגיל מעורב בתה קמומיל. בלילה;לקחת בצל בינוני ולקצוץ.להניח בקערה קטנה קרוב לראש התינוקת אבל שלא יפול וכד'.על הבצל הקצוץ טפטפי 2 טיפות רוונסרה.אדי הבצל מאד עוזרים. לפני כל הנקה לטפטף לה מי מלח לנחיר אחד בלבד כל פעם.לא לוותר.מאד עוזר. לא צריך מי מלח מיוחדים.תמיסת סיליין פשוטה.זה מאד עוזר לנקות את הסינוסים מחיידקים ומונע התפתחות דלקת באוזן.

אורניקי

New member
לגבי הדלקת, לא לנגב, רק להשפריץ חלב

להשפריץ חלב אם כל הנקה. אם אין שיפור עד מחר בצהריים תלכי לרופא. עם חלב אם אני רואה שיפור תוך חצי יום בדרך כלל. אם לא אז כדאי ללכת לרופא. לגבי הנזלת, מכשיר אדים ולהוריד מהתזונה |(שלך, אם את מניקה מלא) מוצרי חלב וקמח לבן.

mise

New member
תינוקת מנוזלת.

טוב, תלוי בת כמה היא. אנחנו לא שמים שום דבר, פרט לאדים חמים בשביל הלחות, בימים מחוממים אלו. החימומים לוקחים את כל החמצן מהחדר (חמצן קר, פחמן דו חמצני חם) ותינוקות וילדים זקוקים להרבה יותר אויר צח מאשר מבוגרים, היות ששטח הפנים של הריאות שלהם קטן יותר. חשוב לפתוח חלון במקביל לחימום, כל הזמן, רק לעולם לא מעל ראש התינוק. בזמן האחרון כשענייני האף אצלנו התגברו, לקחתי סיר לחץ ופשוט שמתי על הגז, כדי שכל הבית יקבל אדים. זה מאוד הואיל והקל עליהם. לגבי דלקות/נזלות/הפרשות וכו' - כל הפרשה מוגברת של הגוף, ובפרט דלקת, היא תהליך טבעי שקיים בשעת בריאות: החלפת וחידוש תאים, פשוט בזמן דלקת הוא מוגבר יותר. מה שחשוב בתהליך כזה הוא לתמוך במודלק (יענו, התינוקת), על מנת שתהליך החלפת התאים יתאפשר ויוכל להגיע לסיומו בשלום. תמיסות מלח מייבשות את רירית האף, מדליקות אותה ופוצעות אותה ואינן מאפשרות קיום תהליך ההפרשה, מה שאומר - פסולת שנשארת בגוף. מה יהיה איתה? להבא נדע... אין צורך לפחד מפני חיידקים - חיידקים אינם הסיבה לדלקת, הם פועלי הנקיון שבאו למצע הנוח הזה לאסוף את הפסולת, בגמר התהליך - הם ילכו. ברגע שמנסים למגר את החיידקים, יוצרים עוד פסולת ומעכבים את תהליך הריפוי. אנחנו לא משתמשים בצמחים בעלי השפעה תרפויטית בתהליך ההבראה, היות שהשפעתם בד"כ אינה תומכת, אלא מעכבת את התהליך (נכון שהם מפסיקים את השלב הלא נוח של הדלקת, אבל לא מאפשרים את שלב החלפת התאים שמתרחש אחרי השלב הלא נוח). מה שאנחנו עושים בדלקת/הפרשת עיניים - תומכים באמצעות צמר-גפן עם מים חמימים-פושרים, או מרתיחים ביצה ושמים אותה פושרת על העין. זה עוזר להגביר את התהליך ולזרז אותו. במצב של נזלת, כאמור - אדים, חלון פתוח, חמצן זורם הביתה, אם אין חום - אני עושה להם מקלחת של מים חמים והאף נפתח, מחזיקה הרבה על הידיים במצב מאונך (היתה אפילו פעם שזו היתה האפשרות היחידה להרדם וככה ישנתי איתה - בישיבה) עד שהג'יפה יוצאת והוגף מתנקה. אם היא רק יונקת, אני הייתי עוברת לצום פירות ומיצי פירות, בלי בננות, והייתי מכינה מיץ תפוזים ואשכוליות, שותה מיד בגמר ההכנה ומניקה אותה מיד. בד"כ רואים הקלה כעבור שעה. אם אוכלת דברים נוספים - אצלנו עוברים לצום מיצי פירות ופירות לאכילה. כמובן בלי בננות.

למעלה