צריכה עזרה קטנה....

צריכה עזרה קטנה.... ../images/Emo101.gif

כיום אני חיילת אך בעוד מספר חודשים אני משתחררת והחלום שלי הוא לפתוח בית קפה משלי. אין לי בעייה מבחינה כספית (יש לי תמיכה מלאה מההורים) הבעייה היחידה שלי היא שהייתי מעוניינת לדעת מה כדאי לי או איפה כדאי לי ללמוד קצת על כל עניין פתיחת העסקים. אני יודעת שיש כל מיני קורסים של יזמות עסקית וכו' אך... האם הם באמת מסייעים ומלמדים כיצד עושים את זה נכון או שזה סתם בזבוז של זמן? ואם הם אכן מסייעים אז איפה כדאי ללמוד אותם... אשמח לשמוע דעות והערות.... תודה!!!

shvilam

New member
נסי לעבוד קצת בבית קפה

אני שמעתי גם על קורס בנושא מסעדנות ובתי קפה שקיים בארץ יש לי תחושה לפעמיים בקריא של דפי הפורום שבניגוד יזמים בתחומים אחרים בתחום בתי הקפה כול יש תחושה שאף אחד שהולך לכיוון הזה לא בא עם נסיון בתחום או שהוא לוקח את העניין בצורה קלילה מידי ללמוד לנהל עסק זה חשוב אבל גם להיות מקצועון בתחום שבו אתה עושה גם זה חשוב שימי לב שאת לא חלק מאותם אנשים

TIC

New member
התחום הזה נראה קסום מבחוץ

אבל לא הייתי מציע לך להכנס אליו ללא הכשרה מתאימה. הנסתר רב על הגלוי. הייתי מציע לך להתחיל בקורס במט"י (או קורס פרטי אחר המטפל בנושא), או לחילופין/במקביל להחיל לעבוד תקופת מה כמתלמדת במקום שרץ ועובד. דברים שרואים מכאן, לא רואים משם (כל הזכויות שמורות לסבא החביב עם השיער הלבן). TIC.

עבודת פרך

מהכרות מעמיקה דרך חברים את התחום,שקבלו זכיון ברשת ידועה,במקום מרכזי והומה וחשבו לתפור חליפות עם הרבה כיסים.... עבודת פרך !!! עם מליון תחומים. מלחמה יום יומית על זכות קיום ומנהל בנק..... ולכן עצתי לך וגם עם הורים אמידים כדי באמת להיות אשת עסקיים לימדי את הנושא היטב קודם כל על בשרך לפחות שנה . ולאחר תעשי עבודה רצינית של בדיקת כדאיות. ולאחר .....תחליטי !! אגב בכתבה שהיתה לא מזמן באחד העתונים מדובר על עלות של 200-300 אלף דולר רק ההקמה . ועדין לא דיברנו על הוצאות שוטפות. ולסיום 50 אחוז מבתי הקפה בסכנת סגירה. ואם עדין את עומדת בהחלטתך אז בהצלחה !!!! נ.ב נכתב עם המון רצון לעזור

רגין1

New member
עידית לזכיינות פנים רבות

היתרון הגדול הוא המותג. החסרונות - לא מעטים. כך לגזור גזירה שווה בין סניף של רשת ובין בית קפה פרטי זה קצת מטעה. אני בהחלט מסכימה איתך מעבר לכל ספק שעסק מזון באשר הוא זוהי עבודה קשה, מפרכת וצריך הרבה סבלנות, כוחות נפשיים והבנה שאין כסף קל.

TIC

New member
רגיןןןןןןןןןןןןןןןןןןן ../images/Emo24.gif

מה נשמע? פשוט ראיתי לא מעט שנופלים עם השטות הזו ומפסידים הרבה מאוד כסף. החזקתי את עצמי אח"כ כדי לא לומר להם "אמרתי לכם!" (באמת שאמרתי להם). חייבים להיות ספצים בתחום הזה לפני שקופצים למים. בניגוד להרבה תחומים אחרים, כאן יש השקעה ניכרת כבר מהרגע הראשון. TIC.

מיקום מיקום מיקום והרבה כסף

מיקום מיקום מיקום והרבה כסף את צריכה להשקיע בבית קפה שיתחרה היום בחברות הגדולות כמו אר קפה ארומה וכו .... בנוסף זו עבודה מאוד קשה מסביב לשעון ראיתי את חלק מהתגובות של האנשים והם צודקים את צריכה ללמוד את התחום קצת יותר לעומק חבל שתיזרקו את כספכם לריק . את חשבת כבר על מיקום יכול להיות ששווה לך לקחת שותף\ים ביי איתן

למעלה