צריכה עזרה- רעיון לפעילות חנוכה לחברים...

tov22

New member
צריכה עזרה- רעיון לפעילות חנוכה לחברים...

היי לכולם, בכל שנה אני מארחת חברים להדלקת נר בחנוכה. בשנה שעברה, אחרי החלק החשוב באמת של המפגש- האוכל, פיננו את השולחן, הוצאנו חומרים והתחלנו ליצור בובות- הכנתי לכולם בסיס של בובת סופגניה- עיגול ספוג עם פתח לפה מדבר, וכל אחד הוסיף פרטים ותוים כאוות נפשו- יצאו בובות מהממות!! היה ערב מדליק לחלוטין ונדהמתי לראות איך קבוצה של אנשים בני 30 ללא חיבור לעולם היצירה והבובות פשוט נכנסו לזה וחדוות היצירה היתה מרגשת ממש :) והנה,שוב הגיע חנוכה, ועכשיו אני מתלבטת מה לעשות השנה- מצד אחד בא לי לעשות איזושהי פעילות כדי להוסיף ערך מוסף למפגש ובעיקר כי זה היה ממש כיף... מצד שני, זה צריך להיות משהו יחסית פשוט, כדי שלא יהיה מאיים עבור אלה שמרגישים שהם "לא יצירתיים" או בעלי ידיים שמאליות... אז אני קצת תקועה כרגע ומשוועת לרעיונות- חשבתי אולי בכיוון של בובות אצבע- מנסה לחשוב איזה בסיס אפשר להכין מראש שעליו יוכלו להוסיף?.. בקיצור- מרוב מילים אפשר להבין את הבילבול שלי- אשמח מאוד לרעיונות ואני מצרפת גם קצת תמונות משנה שעברה כי פשוט היה כל כך כיף! שיהיה חנוכה שמח ומואר לכולנו, טובית

הי טובית

מגניב לראות את מה שסיפרת לי עליו.... לי רצים בראש רעיונות לבובות נייר למינהן שאפשר לעשות בפרק זמן של ערב, ולא חייבים לעשות הרבה הכנות מראש. לדוגמא בובות מגלילי נייר ועוד. אם תירצי פירוט , אז אשמח... חג שמח!

ayaly2

New member
היי טובית מקסים../images/Emo13.gif

אפשר לעשות גם מבקבוקי אקטימל וכדורי קלקר,מגרביונים ישנים ולמלא מאקרילן,עיסת נייר,מבקבוקי מים וכו'...תני לדמיון וליצירתיות שבך לרוץ אשמח לראות תמונות

גליתוי

New member
טובית../images/Emo106.gif

כל הכבוד! איזה מקסים להשקיע ככה ולארח כל כך הרבה חברים! ובכלל לחשוב על הפעלה משותפת... אני חושבת שנתנו לך רעיונות מצוינים! יש את בובת המקל שהיא פשוטה וכיפית אבל לא כל כך קשורה לחנוכה... אולי בובת נר על בקבוק חד פעמי בציפוי עיסת נייר וראש שהוא גם להבה יכול להיות מקרטון מצופה בעיסת נייר או ראש מדאס. את הראש אפשר לחבר למקל, לפתוח את תחתית הבקבוק וכך אפשר להזיז את הראש. בהצלחה!

תיאטרון בובות צלליות

הי טובית, מה עם תיאטרון בובות צלליות? קלאסי לחנוכה מאוד פשוט להכנה והתוצאה כיפית ומרשימה מאוד!!! לא צריך הרבה, מבחינת חומרים- בריסטולים שחורים, צלפון צבעוני, מספריים, סכין יפני, שיפודים, נייר דבק, סיכות מתפצלות מסך- אפשר פשוט לתלות בד לבן (סדין/מפה), ךהחשיך את הבית ולהאיר לאחור עם מנורת שולחן אתם יכולים לבחור נושא מסויים, ושכולם יכינו בובות באותו נושא והכי חשוב- באמת מתאים לכולם, מקטנים ועד גדולים שעוד לא גילו את הצד היצירתי שבהם בהצלחה!!! נ.ב- התמונה לדוגמא מתוך הצגה שהעלנו יפעת (חבובית), גדי ואני

tov22

New member
תודה לכולם! ../images/Emo140.gif

מלא רעיונות- עכשיו אני צריכה להושיב את עצמי ופשוט לנסות ליצור כמה ולהרגיש מה הכי יתאים- יהיה כיף! חנוכה שמח ומואר, טובית

טובית... פתאום אני חושבת

יש לך אולי הוראות ליצירת הסופגניה הבסיסית? חשבתי שזו הפעלה מקסימה לערב המשפחתי שלנו אפשר?!

תודה רבה לכל המגיבות ../images/Emo140.gif וטובית...

אני זוכר משנה\שנים קודמת\מות את המפגש שאת מארגנת לחברייך ואת התיאורים על החוויה המיוחדת שאתם עוברים! הסופגנייה - מקסימה ויופי של רעיון
רציתי לנסות ולהוסיף לך רעיונות אבל המוח שלי אטום ומלא בכ"כ הרבה דברים שלא הצלחתי להעלות בראשי אפילו אחד
לכן שמח לראות שקיבלת כיוונים והצעות שיעזרו לך. נשמח לשמוע מה נבחר בסופו של דבר,על הערב וכמובן גם לראות תמונות ( תודה שצרפת תמונות משנה שעברה לשאלה
) ו
לכל המגיבות הנהדרות.

tov22

New member
אני אשמח- אבל לא יהיה לי זמן לפני מחר בערב..

בעיקרון היא מאוד מאוד פשוטה- בסה"כ כדור ספוג (חתכתי קוביה ועיגלתי במספריים), חצוי כמעט עד הסוף בשביל הפה, עם חריץ מאחור ללסת עליונה וחריץ ללסת בתחתונה- אם ההסבר המאוד כללי הזה עוזר, אז יופי (; אם לא- אנסה להעלות הסבר קצת יותר מפורט ועם תמונות להמחשה מחר בערב. לילה טוב, טובית

למעלה