צריכה עזרה- רעיונות לעבודה בקיץ .. :)

צריכה עזרה- רעיונות לעבודה בקיץ .. :)

היי כולם. אני שיר ואני בת 16 מאזור המרכז.. ההורים שלי רוצים שאני אמצא עבודה , ואני מעדיפה לעבוד בקיץ כמו רוב בני הנוער.. הבנתי שצריך להוציא לפני זה כרטיס עובד אבל עם זה לא תיהיה לי בעיה כי לכמה חברות שלי כבר יש אז אני אבין בדיוק איך זה הולך .. הבעיה היא שאין לי רעיונות כ"כ במה כדאי לי לעבוד . אני לא רוצה בייביסיטר ואני לא רוצה להדריך ילדים .. שמעתי את הרעיון של לחלק פליירים/עיתונים וזה נשמע לי דווקא די סבבה אבל הייתי רוצה לשמוע עוד רעיונות. אני פתוחה להצעות , תודה מראש לכל העוזרים .. :)

גיל110

New member
רעיונות עבודה

קודם כל, אפשר לשכוח ממקומות כמו מקדונלד'ס כי הם דורשים התחייבות לחצי שנה. חוץ מזה, אני בחיים לא הייתי עובד ברשת כמו מקדונלד'ס, שהיא אחת המזהמות הכי גדולות בכדור הארץ ואחראית להעלמותן של יערות גשם שלמים בדרום אמריקה. שנית, חלוקת עיתונים, אם את מדברת על עיתונים כמו ידיעות אחרונות, דורשת א' רישיון נהיגה דרגה 2 (רכב פרטי), ודורשת השקמה ב-4 בבוקר, כי כבר ב-5:30 העיתונים צריכים להיות במקומות מסויימים, וזה כולל ימי שישי. עיתונים אחרים, מקומיים, שמחלקים בדואר. אפשרי בהחלט, אך עבודה נורא מעייפת, שכן, החלוקה מתבצעת בצהריים, ובקיץ הקרוב הטמפרטורות יעברו את ה-35 במרכז (צפוי להגיע ל-40 ומעל 45 באילת). יותר מכך, בגלל שיש המון בני נוער שהולכים לעבוד בקיץ, העבודות הרבה פעמים מנצלות ומעלימות שכר (על פי הנוער העובד והלומד, מכל בני הנוער העובדים, 92% מנוצלים בדרך כזו או אחרת). לכן מומלץ דווקא לא למצוא עבודה בתקופת הקיץ אלא בתקופת הצנע, דהיינו, החורף. תקופה שבה אין הרבה עובדים בחנויות קטנות. מומלץ גם לבני נוער לעבוד ברשתות בינלאומיות, שכן, ברשתות כאלה הניצול, אם קיים, קטן מאוד ובדרך כלל לא מעלימים שכר. כמו כן, רצוי לדעת לעזוב מיד חברה שרואים שהיא בדרך לפשיטת רגל. דבר לפני אחרון, במצב הכלכלי של היום, יהיה לכם נורא קשה למצוא עבודה. בכלל, גם למבוגרים קשה נורא למצוא עבודה כיום. העבודה היחידה שיש, היא איפה שמאז ומתמיד היו צריכים עובדים, וזה לא תקף לגביכם (עבודות כמו שוטר, רופא וכו'). לדעתי, הכי הרבה שאת יכולה לעשות, במצב העלוב של היום, זה עבודות קטנות. מאה פה מאה שם, זה הכי טוב. כי שכר הגיוני קשה למצוא. עוד עבודה טובה לדעתי, זה הסופרלנד והלונה פארק. אבל ברוב המקרים, מי שרוצה לעבוד שם עוד פונה אליהם כמה חודשים טובים לפני הקיץ (כבר בתחילת החופש הגדול העובדים צריכים להיות מודרכים ולדעת לתפעל מתקנים). אני אסתכל בעיתון המקומי שלי (ממליץ גם לכם), ואראה איזה עבודות יש ואכתוב פה.

למעלה