צריכה עזרה

תודה13

New member
צריכה עזרה

ב"ה ילדתי לידה טבעית שני מדהימים קטנים (בלי עין הרע!)
משקלים יפים 2.4 + ו 2.5+ ב"ה

בבית החולים ניסיתי להניק ( לא בלחץ) ולא הצלחתי, נעזרתי ביועצות הנקה
הן אמרו לי שהקטנים תופסים יפה ומוצצים טוב את החלב שאין לי...
כן, כן במשך יומיים בבית החולים לא היה לי כ-ל-ו-ם, פטמות שבלחיצה היו שקועות,
בלי הסטריה נתתי להם סימילאק, והמשכתי לשים אותם עליי- אבל מעט כדי לא לייאש אותם.
השאיבות על ריק ייאשו אותי, הייתי עייפה מדי בשביל זה, אז רק ביום האחרון ישבתי 20 דק' לשאוב על ריק.
יום אחרי השחרור יוצא מעט חלב בסחיטה במקלחת.
בהוראה של יועצת הנקה לא נתתי להם לינוק כי זה מעייף אותם וגורם להם לשרוף יותר קלוריות ממה שהם מקבלים ממני, אז שאבתי
10 מ"ל מכל צד, פשוט התייאשתי ולא מצאתי זמן ביום לשאוב יותר.
מדי פעם יש לי קריזה של רצון שיצא המון חלב אז אני יושבת עם הלקטינה, אבל אני בהחלט שונאת את זה.
היום הם יונקים ממני, אבל לא שבעים אז אני נותנת בקבוק אחרי הנקה..
אני רוצה להניק מלא ביום, אבל לא מוכנה להשתעבד למשאבה!
אנחנו עובדים על פי היום של ה"לוחשת לתינוקות" מחזוריות של שעתיים, אין לי זמן לשבת עם המשאבה וגם אין לי כוחות.

האם יש דרך אחרת להגביר ייצור של חלב שאוכל להגיע למצב של הנק מלאה ביום? ובלי המשאבה??

הגברת כמות חלב בלי שאיבות

בוקר טוב תודה13

מזל טוב וברוכה הבאה למשפחתנו.

אני מאוד מבינה מנסיוני האישי את העייפות הגדולה והקושי. פה במשפחה הכפולה שלנו, כולן מאוד מזדהות עם זה..
(לא כתבת אם הקטנים הם הראשונים שלך או לא, אבל זה עדיין מאוד לא פשוט).

המעבר מזוג למשפחה והטיפול בתינוק אחד ובוודאי בתאומים הוא לא פשוט, מתיש,מעייף ומורכב.
נסי לראות באיזה מקומות את יכולה לקבל עזרה. בבית שיש בו תאומים - תמיד יש במה לעזור :)
עזרה יכולה לפנות אותך לטפל בקטנים ולנוח בעצמך - שאלו הדברים שבהם את צריכה להתרכז בשבועות שאחרי הלידה.

אני חושבת שכדאי לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתשב איתך ותבנה איתך תכנית עבודה לשאיבות והגברת כמות החלב.

ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע ואינו יכול להיווצר "יש מאין". כדי לייצר חלב - יש לגרום לביקוש - ביניקות ו/או בשאיבות.
אני מאוד מבינה שקשה והעייפות מתישה, אבל אני לא בטוחה שאם לא תניקי, העייפות והקושי יפחתו.
אני חלילה לא רוצה להפחיד או להלחיץ, אבל הנקה ושאיבה זו בהחלט עבודה.
קשה מאוד לשמור על אספקת חלב לאורך זמן אם לא תניקי גם בלילה. תדירות ההנקה והשאיבה חשובות מאוד בהתחלה כדי לאפשר אספקת חלב טובה גם בהמשך.
כמו שהתינוקות צריכים לינוק גם בלילה, כך גם החזה צריך להתרוקן במהלך הלילה - או בהנקה או בשאיבה.

מילה לגבי "הלוחשת" - באופן כללי אני מאוד לא מתחברת אליה ואל שיטותיה אבל זה דיון אחר.אני מבקשת לשים לב למה שהיא כותבת על ההנקה - היא אינה יועצת הנקה מוסמכת ואין לה שום נסיון וידע בכך. יותר מזה - כבר ראיתי הרבה נשים שיישמו את מה שהיא כותבת לגבי הנקה ובכך גמרו לעצמן את ההנקה כי כמות החלב ירדה בצורה מאוד חזקה.
תינוק הוא לא מכונה ולא אמור לאכול בזמנים קבועים. גם אנחנו כמבוגרים - לא תמיד אוכלים בזמנים קבועים - לפעמים יכולים לקחת מסטיק,תפוח,כוס קפה, כוס מים, קפה ועוגה וכדו'..
וחשוב מאוד לזכור שהנקה אינה רק אוכל - היא הרבה מאוד מעבר לכך!

יש תוספים טבעיים כמו חילבה וצמח המורינגה שאפשר לקחת כדי להגביר את כמות החלב. אבל - וזה אבל גדול - הם חייבים לבוא רק בנוסף לשאיבות ולהנקות.

כיתבי באיזה איזור את גרה ואכתוב לך שמות של יועצות באיזור מגורייך.

בהצלחה

למעלה