צריכה עזרה

avialter

New member
צריכה עזרה ../images/Emo13.gif

ביקשו ממני להעביר שיעור על מד"א לכיתות ג'. אני צריכה רעיונות..
אני לא כל כך יודעת על מה לעשות להם.. חשבתי על דברים בסיסיים כמו אלרגיה, השתנקות, הרעלות, הכשה, נשיכה, עקיצות וכאלה... משהוא יכול לעזור לי בעוד רעיונות? ואיך להעביר את החומר לכיתה? באיזו צורה? יום טוב, אביה.

דעתי

קודם כל, בהצלחה.. שנית, לדעתי בגיל כזה - כמות כזו של חומר (מן הסתם מופשטת כמה שאפשר) - עדיין מעל הפופיק עבורם. מה גם שבגיל כזה נורא חשוב ליצור עניין, כיוון שהילדים מאוד היפראקטיבים ומחפשים תעסוקה, הדרכה פרונטלית - לא תצליח. בלי להכנס לזה יותר מידי - חבישות - הכי קל להפעיל ... ואני מאמינה שהם יתחברו לזה מאוד (נפילות וכו').. חוץ מזה, אם אחד הילדים מהשכבה עבר איזשהו ארוע ופונה מביה"ס באמב' (או בכלל מכל שכבה) - אפשר לקחת את הסיפור הזה ולהסביר אותו בפשטות מה היה שם..ולמה הוא פונה..חוצמיזה שתמיד אפשר לבוא , לפרוש קצת ציוד ולעשות רושם.. אגב, מה מסגרת הזמן שלך? להפעיל ולשתף כמה שיותר... בהצלחה, נשמח לשמוע איך היה

Beigelman

New member
101

שילמדו את הכתובת שלהם, אתהמספר שלהם ואת המספר של התחנה הקרובה. מעבר לזה הכול בר לא משנה כ"כ...

כדאי לשוחח אתם

מה אתם עושים במקרה כזה? ואז, ללמד מה לא לעשות. ואיך להתארגן שאחד ירוץ להזעיק עזרה, ואחר ישמור שלא יגעו בפצוע. ולהבהיר, שגם במקרה חמור, אפשר להציל. כי יש מקרים שילד נפגע, ולידו חבריו בלבד.

תנסי ללמוד מהנסיון שלי

א. אני מלמד אותם מה המשמעות של פעולות אלימות בינם לבין עצמם: מכות, נפילות, דחיפות הכל "כאילו בצחוק" ואני מסביר , עם דוגמאות של מקרים שהיו לי , שהנזק הוא רציני ולעיתים בלתי הפיך. ב. אני מביא איתי המון ציוד : בלון חמצן, מסכות חמצן, מפוח אמבו, מד לחץ דם וכל מה שאפשר לסחוב , קצת מסביר על קצה המזלג במה מדובר ונותן להם לגעת - זוהי חוויה שהם ממש מתרגשים ממנה (למשל לשים אחד לשני מסכת חמצן וכו') ג. אני מסביר להם עד כמה תורני המוקד "עוורים" ועד כמה הם, על אף היותם ילדים משמשים עיניים לאותם תורני מוקד אם הם מדווחים לנו מקרי אמת עם כל הפרטים החשובים למוקד. ד. שוב, מנסיוני כתורן מוקד - אני מזהיר אותם עד כדי הפחדה מלבצע שיחות סרק והטרדות למוקד ומסביר להם עד כמה חשוב שקווי 101 ישארו פנויים לקריאות אמת.

למעלה