צריכה עזרה

צריכה עזרה ../images/Emo20.gif

שלום לכולכם! אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל בין כל מה שראיתי זה נראה לי המקום בו אוכל לקבל הכי הרבה עזרה... הבעייה שלי היא שאני לא יכולה לשמור על ריכוז לאורך זמן. על פי מבחני אי.קיו שעשיתי יש לי אינטיליגנציה מעל הממוצע אבל אני מרגישה ממש טיפשה כי אפילו למבחן בהיסטוריה אני לא יכולה להתכונן. עוד כמה ימים יש לנו מתכונת בהיסטוריה (כיתה י"א) ואני לא יודעת איך ללמוד אפילו? כשאני מתחילה לקרוא, שלא לדבר על לנסות לזכור הראש שלי מיד הולך למקומות אחרים, וככה עם כל המבחנים בהם צריך לשנן חומר ולא ללמוד ע"י תרגול. אז יוצא שאני דוחה את זה עד הימים הכי אחרונים ואז מרוב חומר שצריך לזכור אני בקושי זוכרת משהו... פליז, אני ממש צריכה שתיעצו לי איך עדיף ללמוד ואם יש טיפים מסויימים

Diana M

New member
קושי להתרכז

שלום קיסוס על פי התאור שלך קשה לך מאוד להפנות משאבי קשב למשימות למידה. למרות הרצון והחשיבות שאת מייחסת למשימה כמו למידה למבחן עדיין אינך מצליחה להתרכז בכך ומצב זה מתסכל אותך מאוד ובצדק. חשוב שתביני כי אין קשר בין אינטילגנציה לבין הקשיים שאת מתארת. ובטח אינך טיפשה. אין טעם לייסר את עצמך. אך יש טעם לבדוק מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת לסייע לך למצות את יכולתך הטובה כפי שבאה לביטוי במבחן האינטילגנציה שערכו לך. אני ממליצה שתחזרי למי שערך לך את במבחן במידה והמבחן נערך לאחרונה. אני מניחה כי יהיו לו המלצות מועילות כיצד לסייע לך להתמודד עם הבעיה שהעלית. במידה והמבחן נערך מזמן אני ממליצה לפנות ליועצת בית הספר, שתפי בכך גם את הוריך. ספרי לה על הקשיים שלך ונסי לבחון יחד איתה האם מדובר בקושי חדש שהופיע לאחרונה או שמדובר בקושי שקיים תמיד. אם מדובר בקושי אשר עלה רק לאחרונה יתכן ואת מוטרדת ואינך פנויה ללמידה ולכן דעתך מוסחת בקלות. אם כך כדאי לבחון מה מטריד אותך וקבל סיוע בתחום זה. אם זה מצב הנמשך לאורך זמן רב, מומלץ לשקול פניה לרופא נוירלוג אשר יעריך האם את סובלת מפרעת קשב וריכוז המכונה ADD. בעבר היה מקובל לחשוב כי זו בעיה החולפת בגיל ההתבגרות אך כיום יודעים כי גם מבוגרים ממשיכים לסבול ממנה ואין סיבה שכך יהיה שכן ניתן לטפל בכך ולשפר את איכות חייך באופן משמעותי. כאשר תנתן הבחנה ברורה לגבי הקושי ממנו את סובלת ניתן יהיה גם להתאים טיפול בהתאם. לגבי המבחן שעומד להתקיים עוד מספר ימים, התייעצי עם היועצת מה ניתן לעשות על מנת לייסע לך כבר בימים אלה. קשה לי לתת לך עצות מיידיות היות ואיני יודעת מה מקור הקושי שאת מתארת. נסי להכנס גם לפורום השכן, העוסק בנושא הפרעות ADHD בהצלחה דיאנה

למעלה