צריכה עזרה

צריכה עזרה ../images/Emo206.gif

הי לכם, האם הערך 1.175 בבדיקת ANA נחשב גבוה? ה DNA יצא נמוך, (11.2) אז אמרו לי שיתכן שזה בסדר.אבל אם זכרוני לא מטעה אותי זה דווקא גבוה ומראה על לופוס. אני כבר מבולבלת כל כך... תודה רבה מראש!!!!

ל3

New member
הי אבן שושן

אני לא יודעת לגבי הערכים כי זה שונה ממעבדה למעבדה אבל א.נ.א. גבוה יכול לצאת חיובי גם באוכלוסיות בריאות והוא כשלעצמו לא מרמז על לופוס בכלל. האנטי ד.נ.א היא כבר בדיקה יותר ספציפית ואם היא יצאה שלילית אז זה סימן טוב

אלף הפנים

אני מתנצל מראש שאני קצת אגרסיבי !! אחת ההגדרות של מחלת הלופוס היא המחלה בעלת אלף הפנים - ללופוס יש הופעה שונה ומשונה, אצל כל אחד היא יכולה לבוא לידי ביטוי באופן שונה, מה שנכון אצל האחד אינו בהכרח נכון אצל האחר, אין אפשרות על סמך בדיקת דם מסויימת עם תוצאה מסוימת להגיע לידי מסקנה אם יש לך או אין לך את הזבל הזה שקוראים לו לופוס. לא פעם טועים ומזהים את המחלה כ-מחלה אחרת - צריך להגיע לרופא מומחה אשר יודע לאבחן לופוס. - אתן לך את הדוגמא שלי - אני הגעתי לבי"ח מאיר עם כותרת ענק שיש לי SLE שזה הלופוס ע"פ עור הפנים אבל בית החולים לא חשב לנכון לבצע את הבדקות המתאימות ללופוס עלי. - זה היה לפני שנים רבות והיום באתה המחלקה בדיוק עומד ד"ר יאיר לוי שהמחלות האוטואימוניות והלופוס בתוכן הם ההתמחות שלו. מדהים איך שמאז שנכנס לתפקידו עלה מספר חולי הלופוס אשר בישרו להם שיש להם לופוס ב-הרבה - אני לא יודע לציין מספרים מדויקים אבל המידע הוא מדויק. בצד שמאל, קצת מעל האמצע מופיע באדום - לופוס - פורום מיקצועי - שם תעלי את השאלה שלך. בגדול, אם אני זוכר טוב, צריכים להתמלא 4 סעיפים מתוך 11 על מנת שתיזכי להיות מוגדרת כ-חולת לופוס מתושלח הצעיר

למעלה