צריכה עזרה..

צריכה עזרה..../images/Emo27.gif

באמת שלא ידעתי לאן לפנות, ולכן החלטתי להתחצף אולי מעט,ולשאול אותכם,אולי הינכם יודעים.. אני צריכה לעשות עבודת חקר בהיסטוריה על השואה, כבר כמעט סיימתי אותה, אבל ראש הפרק השלישי שלי הינו :"הקשר בין תפיסת עולמו של יאנוש קורצ'אק ביחס לילדים,לדרך בה בחר לסיים את חיו." שאלתי היא כזו, מדוע הנאצים הסכימו ליאנוש קורצ'אק להנצל?!כלומר,מה היתה הסיבה שהרשו לו להשאר בחיים? אני זוכרת ששמעתי פעם שזה היה מפני שהוא רופא בחיר,אבל אם יש למישהו תשובה קצת יותר רצינית אודה לכם.. תודה

תודה,יש לי את שלושתם..אבל שאלתי..

היתה אחרת, מדוע הנאצים הסכימו לוותר לקורצ'אק להשלח אל מחנות ההשמדה?!הרי גם הוא היה יהודי והכול,מה היתה הסיבה לכך שהם הסכימו "לוותר" לו?

solhjoo

New member
תשובה

הוא היה מקושר עם מנגנונים נאצים בכירים יאנוש קורצ'ק היה מתבולל מדור שלישי והיתה לו תוכנית רדיו מתחילת שנות ה-30, הוא היה מאוד פופולרי בקרב האוכלוסיה הגרמנית ובתוכם גם קצינים נאצים רבים שיכלו בקלות להשאירו בחיים.

drez

New member
מידע על יאנוש קורצ'אק

מקווה שזה לא מאוחר מידי שהמידע יעזור לך: יאנוש קורצ'אק נולד בשם הנריק גולדשמיט בוארשה בשנת 1878. כשהיה בן 20 השתתף בתחרות כתיבת סיפורים וכמקובל בתקופה ההיא הוא השתמש בשם העט "יאנוש קורצ'אק" מאז השם הזה דבק בו. למד רפואה ועבד כרופא ילדים. קורצ'אק התנדב להיות הרופא המשפחתי של מעוטי היכולת ושל משפחות מצוקה. בשנת 1911 הוא הקים בית יתומים ליהודים בלבד. לאחר כשנתיים, לפי דרישת הממשלה, קורצ'אק הקים בית יתומים נוסף לילדים לא יהודיים. קורצ'אק הנהיג בבתי היתומים שלו דמוקרטיה מלאה. הרבה לפני שנכתבה אמנת זכויות הילדים בעולם, חיבר קורצ'אק אמנה המאגדת זכויות יסוד לכל הילדים בעולם שלו (בבית היתומים שלו). הזכויות שקורצ'אק ניסח היו הזכות לאהבה, הזכות לכבוד, הזכות לגדול בתנאים אופטימליים, הזכות להתפתח, הזכות לחיות את ההווה, הזכות להיות נאמן לעצמך, הזכות לעשות שגיאות, הזכות להיכשל, הזכות לקבל יחס רציני, הזכות להערכה, הזכות לשאוף, הזכות לבקש, הזכות לשאול, הזכות לשמור סוד, הזכות לשקר, לרמות או לגנוב- אבל רק פעם אחת והזכות לקבל חינוך. לילדים בבית היתומים שלו היו זכויות וחובות. לכל ילד הייתה את הזכות למחות על חוסר צדק ולקבל משפט הוגן בבית משפט מיוחד שהוא הקים בתוך בית היתומים- שבו השופטים היו הילדים עצמם. קורצ'אק התייחס אל הילדים כאל שווים ולא פעם אחד הילדים שבבית היתומים תבע את קורצ'אק למשפט. בשנת 1940 כאשר הוקם גטו וארשה בית היתומים של הילדים היהודים הועבר לתוך הגטו. בחמישה באוגוסט 1942 באו הגרמנים כדי לקחת את היתומים וחלק מסגל העובדים למחנה ההשמדה טרבלינקה. עקב מעמדו של יאנוש קורצ'אק, הגרמנים הציעו לו חנינה ונתנו לו אפשרות להשאר בגטו, אך קורצ'אק דחה את ההצעה ובחר להישאר עם הילדים ברגעיהם האחרונים. הפעם היחידה שקורצ'אק שיקר לילדיו הייתה בקשר ליעד הנסיעה הזאת. בשנת 1939, עוד לפני המלחמה כתב יאנוש קורצ'אק: " לא את הכל אני יודע עדיין, אבל הסוף יהיה כזה, שהיהודים, תהיה להם מדינה שלהם בארץ ישראל". מקווה שעזרתי, חג פסח שמח, ברק

שאלה לי אלייך..

קודם כול,המון תודה!!! דבר שני, אתה כתבת את זה לבד? או הוצאת את זה ממאגר מידע כלשהו? ואם כן,איזה?

למעלה