צריכה עזרה

צריכה עזרה../images/Emo5.gif

אלמוג שלי בן חודשיים ומהיום הראשון הוא פשוט לא אוהב לישון. עד היום הכי הרבה שהוא ישן בלילה היה 4 שעות, הבעיה היא שהוא לא תמיד רוצה לחזור לישון ואז הוא על הידייים אפילו עוד שעה וכשהוא נרדם הוא ישן עוד איזו שעה וחצי וככה עוברים להם הלילות . ובמשך היום הסיפור שונה הוא ישן שינה אחת טובה אחה"צ וזהו. מה עושים אני ממש לא מתפקדת גם ביום וגם בלילה. לעומת זאת יש לי חברה שהבן שלה ישן לילה שלם מגיל חודשיים. אשמח לקבל תשובות.

דגיש

New member
אפשר לנסות לעייף אותו קצת ..

נטע לקראת אחה"צ המאוחרות מתחילה להתעייף ואם היא מנמנמת חצי שעה אז היא הולכת לישון מאוד מאוחר (אפילו ב2 בלילה) וחבל לנו על הזמן. אנחנו פשוט מחכים לתחילת הערב שהיא כבר מגלה סימני עייפות / עצבנות קלים ואז אנחנו שמים אותה קצת מול בייבי מוצרט ואז מכניסים אותה לאמבטיה (טקס שנמשך חצי שעה בערך) ואז בקבוק ולישון. ככה היא הולכת לישון עייפה , נרדמת ישר וישנה כל הלילה. אני מניח שאצל כל ילד זה אינדבידואלי אבל אפשר לנסות להשפיע על כמות השינה במשך היום בכדי להגיע לערב מספיק עייפים. אולי תנסו לקצר לו את השינה אחה"צ.

הי איריס

אני יודעת שזה קשה אבל בגיל חודשיים אי אפשר לצפות שלתינוק יהיה כבר סדר יום או שיישן לילה שלם. נכון, יש ברות מזל שהתינוקות שלהן ישנים לילה שלם אבל זה תמיד אצל אחרים. יש תינוקות שזקוקים ליותר שינה ויש כאלה שזקוקים לפחות שעות. בגיל כזה הם עדיין זקוקים לאוכל כל 3-4 שעות כך שטבעי שיתעורר. בערך בגיל 3-4 חודשים סדר היום מתחיל קצת להסתדר ואז אולי הלילות יהיו קצת יותר טובים. אני לא רוצה לייאש אותך אבל יש תינוקות שעד גיל שנה-שנתיים לא ישנים לילה רצוף. אולי תבקשי ממישהו לעזור לך? אולי הבעל יכול לקום בלילה . אולי תתפסי לך שעות שינה ביום ומישהו ישמור בינתיים על אלמוג? שיהיה בהצלחה

odeia

New member
איריס, אולי כדאי להקדים קצת את שנת

אחה"צ. נכון שלילד כל כך קטן אין הרגלי שינה ולא רצוי לנסות גם לעשות בגיל זה. מה שכן, אולי כשהוא מתעורר בלילה, קחי אותו איתך למיטה ושם אולי אם הוא יישן על ידך זה יקל עליו לחזור לישון ויקל עליך לישון.

anat30g

New member
לאיריס

יש תינוקות שישנים יותר ויש שישנים פחות, יתכן שהילד שלך מהסוג שישן פחות. ועדיין יש שיטות להבהיר לתינוק - אפילו פיצפון כמו שלך שעכשיו זה לילה. כשהוא קם בלילה - אני מניחה שאת נותנת לו לאכול, נסי לעשות את זה בחושך, אל תדליקי את האור - או הדליקי אור קטן, שיבחין שאין אור. למרות שהשעונים הביולוגים של הרבה תינוקות לא מתאפסים לפני גיל 3 או 4 חודשים - עדיין חשיפה לאור אפילו מלאכותי - חשמל - מעוררת ומקשה להם להשיג את האיזון לשעון לפי אור השמש (שבחושך ישנים ובאור ערים). כמו כן -החליפי לו חיתול לפני שאת נותנת לו לאכול - כי החלפת חיתול מעוררת. אני הולכת לומר משהו שבטח יעורר גלים של חוסר הסכמה, אם את לא מניקה אותו, נסי לתת לו את הבקבוק בעודו שוכב במיטה (תחת השגחה שלך כמובן) - הרעיון לא להוציא אותו מהמיטה - על מנת שיהיה לו המשכיות של שינה, מה גם שאם הוא נרדם תוך כדי אכילה - לא צריך להעביר אותו למיטה שלו בחזרה ואז גם אין סיכוי שהוא יתעורר. אם הוא יונק נסי להניק אותו בשכיבה במיטה שלך - אולי הוא יחזור להרדם - ושוב את לא חייבת להעביר אותו למיטה שלו - אם יש לך מקום בשבילו במיטה שלך, ואם לינה משותפת לא מפחידה אותך.

ode

New member
מבינה אותך לחלוטין../images/Emo24.gif

גם דניאל שלי בת חודשיים בעוד שבוע ובכלל לא אוהבת לישון. אחרי הלידה כולם אומרים לך שתינוקות קטנים ישנים כ- 20 שעות ביממה ופתאום את מגלה שהתינוק שלך ישן בקושי 7 שעות ביממה. דניאל כמעט ולא ישנה בכלל במהלך היום (אולי תופסת תנומה של חצי שעה,אבל גם זה רק אם אנחנו מטיילות בחוץ) ובלילה היא לא נרדמת לפני 1:00 ומתעוררת בממוצע פעמיים כדי לאכול. דרך אגב, גיליתי שאם אני מחליפה לה חיתול במהלך הלילה (לא משנה אם לפני או אחרי הציצי) היא מתעוררת לגמרי ולא חוזרת לישון לפחות בשעה שעתיים הבאות. אז מאחר וכמעט שאין לה יציאות בלילה, החלטתי שאני לא מחליפה לה בלילה. תחזיקי מעמד, אני יודעת שזה קשה, אבל בחודשים הקרובים המצב אמור להתאזן והרגלי השינה יהיו מסודרים יותר (לפחות ככה אמרו אימהות בעלות ניסיון...)

מצטרפת להמלצות של ענת

ואני לא בטוחה לגבי קיצור שעות השינה של אלמוג, מניסיוני ה"רם" (שנה ושלוש") כל תינוק יש לו את השעות שלו ואין ממש מה להתעסק איתן כי עלולים לקבל תינוק עצבני במיוחד... מה שכן, בר בתור תינוקת לא ישנה כמעט בכלל במשך היום, בלילה היא היתה מתעוררת (ועדיין אחרי שפעם כבר ישנה לילות שלמים) אבל זה היה נסבל, במיוחד כי בהנקה היא נרדמה צי´ק צ´ק. הייתי די מיואשת מהעובדה שאין לי זמן שקט לעומת תינוקות אחרים, אבל זה הסתדר (מזמן, לא זוכרת מתי) ועכשיו היא ישנה די יפה, למשל צהריים יכול להיות 2-3 שעות...

נילי3

New member
רק לחברות יש ילדים שישנים

גם אורי שלי היא בת חודשיים. והיא ישנה ממש ממש מעט.אני מסכימה עם אלו שכתבו שהצורך של כל תינוק בשינה שונה. (אגב גם אבא של אורי ישן כ4-5 שעות בלילה גג, מענין אם זה תורשתי...). בכל אופן השיטה שלנו שאני מאוד ממליצה עליה מניסיוני המועט זה לעשות הפרדה מוחלטת בין יום ולילה. בערב, אחרי טקס העיסוי, אמבטיה ולבישת פיג´מה אני נכנסת איתה לחדר השינה שכבר חשוך עם מנורת לילה והיא אוכלת באוירה זו. אני מרדימה אותה, או נותנת לה לשכב עירה לידי אבל כל זה בחדר כשהאור לא מודלק יותר וגם אין משחקים ודיבורים. אז היא משחקת עם עצמה קצת ואח"כ נרדמת. כנ"ל בלילה כשהיא קמה לאכול (לא אור לא משחקים ולא החלפת חיתול). בבוקר אני פותחת תריסים מדברת איתה ומחליפה לה חיתול ובגדים (אף פעם לא משאירה עם פיג´מה) וזו אוירה שונה לחלוטין. זו המלצה שקיבלתי מחברה ואנחנו מקפידים על זה מהיום שיצאנו מבית חולים. בכל אופן בהצלחה ותנסי לישון ביום....

נילי, ממש ככה, המלצה שעבדה גם אצלנו

לעשות הפרדה מוחלטת בין יום ללילה. אני יודעת שאחרי חודשיים שכמעט ולא ישנים והגוף והנפש עדיין לא מסתגלים לשינוי הגדול - זה די קשה. אורן נולדה קטנה ואמרו לנו שתינוקות שנולדים יותר גדולים ישנים לילה שלם צ´יק צ´אק ולנו ייקח קצת זמן. גיל חודשיים זה עדיין נורא מוקדם, מה גם שלנו היו גזים (האומללה שלי). אבל עם הזמן מתחיל סדר יום, מתחיל לילה יותר ארוך והפסקות יותר גדולות באכילה בלילה. אני יודעת לספר שהחלפת הטיטול בלילה גרמ לעירנות מוחלטת וגם אנחנו ויתרנו עליה. שיהיה לילה טוב

למעלה