צריכה עזרה

nilichi

New member
צריכה עזרה../images/Emo7.gif

שלום לכם יש לי אחות בת 20 שסובלת שנים ממחלה לא מוכרת בתחום האפילפסיה שנים היא הייתה שפן ניסיונות של הרפואה והפסיכולוגיה עד שנמצא כדור שיעזור לה לישון בלילה ללא ההתקפים. (הם קורים רק בלילה) היא כרגע מחכה כבר חצי שנה שביטוח לאמי יטפל בה או יעזור לה . עם ההורים היא לא מדברת אבל כרגע גרה בביתם (לאחר שנים שהסתובבה בכל מיני מקומות) היא מאוד מעוניינת להשתקם ולעזוב את בית ההורים, היא לא יודעת היכן להתחיל היא ממש תמימה בכל נושא הבירוקרטיה ולא מאמינה שמישהו ירצה לעזור לה מיותר לציין שבית ספר תיכון היא לא סיימה ושצבא לא עשתה עקב המחלה הנוראית שלה שמונעת ממנה לישון בלילות ולכן פוטרה מעבודות רבות עד אין ספור והיא דיי מרוששת כרגע. כל עצה , עזרה יכולה להועיל תודה רבה לכם

raanansh

New member
הצעה שלי

זה לבחון מה הקושי שלה להתמיד בעבודה , מהודעתך עולה שלאורך זמן רב יש לה קושי להתמודד ולשמור על יציבות בעבודה. צריך לבדוק מאיפה זה נובע . בכל אופן, אני חושב שיש מקום להתערבות מקצועית , כדאי שתפני אותה ללשכת הרווחה הקרובה אליכם, לחילופין אם יש לך ספק שהבעיה שלה היא בעיה נפשית בעיקרה אז כדאי לשלב זאת עם טיפול פסיכולוגי .

SuperGirl 25

New member
כמו שקודמי הציע-לפנות לרווחה...

יש לשכות רווחה בהן יש עו"ס המתמחה בנכויות. בנוסף, ניתן להפנותה (דרך הרווחה) לשיקום מקצועי, שם היא תוכל לעבור אבחון מקצועי וכן לעבוד. חשוב שמישהו יהיה איתה, יתמוך בה, אם לא ההורים, אז מישהו קרוב אחר...

רוני 331

New member
ניסויון לעזרה

שלום,לעניות דעתי, יש מקום להפריד בין הקשיים, לגבי הקושי הראשון של מציאת עבודה מתאימה, לא ברור באיזה שלב נמצאת אחותך מבחינת ההכרב שלה בביטוח לאומי. במידה והיא כבר מוכרת כנכה, יש לה זכות לבקש שיקום מיקצועי דרך ביטוח לאומי. השיקום ניתן על ידי עובדת סוציאלית. הוא מתפרס על הרבה סוגים של עבודות, כאשר כולם בתחום השוק החופשי, בשונה ממסגרות מוגנות. בכל אופן מומלץ לדעתי להתחיל בביטוח לאומי, מכיון והם מכירים את השטח מהבחינה התעסוקתית. שנית, נראה כי יש מקום להתערבות טיפולים פסיכולוגית, הן כרגע והן כאשר בעזרת השם, תתחיל בצעידה לקראת מסלול תעסוקתי התאים לה ביותר. בהצלחה. אשמח להסביר לגבי הפרוצדורה... אגב באיזה איזור מדובר??

למעלה