צריכה עזרה

צריכה עזרה../images/Emo92.gif../images/Emo70.gif

שלום
. אני בת 16 וחצי ויש לי אחות קטנה בת 9. בנוסף יש לי עוד אחות בת 14 ואח בן שנה וחצי. ההפרש בינינו הוא דיי גדול וממש קשה לי לתקשר איתה. אני אוהבת אותה המון, אבל אם אני מנסה להראות לה את אהבתי אני מרגישה שזה ממש מאולץ. אני יודעת שהיא רוצה יחס, אבל אני כבר בוגרת ואני לא יכולה לשחק איתה במשחקים שהיא רואה ככיפיים ואני רואה כמשעממים. הקטע המוזר הוא, שילדים אחרים שאני שומרת עליהם ובגיליאים שלה, אני מסתדרת מעולה, נהנית לשחק איתם ולדבר איתם. רק איתה אני לא מצליחה להיפתח. אנחנו גם רבות הרבה. אולי בגלל ההפרש של הגילאים, ואולי כי פעם היא הייתה ממש מלשנית ו"ילדה של אבא" מפונקת, אבל יש רגעים שאני כל כך כועסת עליה ולא מסוגלת להגיע להבנה. אני הגדולה והאחראית בבית, והיא מאוד אדישה לכל הנושא של "עבודות בית" וכיבוד הורים. אמא שלנו מעירה לה ומאיימת בעונשים אבל לא עושה עם זה שום דבר. אני לא יודעת מה לעשות, ואני ממש רוצה התחלה חדשה... יש פיתרון

h e n y

New member
אם יש רצון את יכולה הכל!

תקשיבי, לי יש אחיינית בגיל 7 ואני בת 17...{אולי זה ישמע לך מוזר אבל אני מרגישה שאחיינית שלי היא כמו אחותי הקטנה, בדיוק!} ואני דווקא די פתוחה איתה, וכן אני משחקת איתה במשחקים של ילדים קטנים ומדברת איתה על דברים שהיא רוצה לדבר עליהם. בתור אחות הגדולה את צריכה לוותר לפעמים על זה ש"את גדולה" ופשוט להראות לה שאת לא מעליה. שאת שווה לה. אין ברירה כדי לתקשר עם ילדים את צריכה לשחק איתם, ולתת להם תשומת לב. את העניין של החינוך תשאירי לההורים שלך. את לא יכולה לחנך את אחותך הקטנה, את צריכה לתת לה דוגמא וזה משהו אחר מלחנך. תשמעי לי, עצה שלי אם את תחנכי אותה היא תפחד מימך כל החיים וסתם תשנא אותך....{ואני לא סתם אומרת} את פשוט צריכה לוותר, תתענייני במשחקים שהיא אוהבת, תעזרי לה בשיעורים, תשאלי אותה איך בביה"ס, או סתם תקחי אותה לסרט של ילדים. תראי לה שאת רוצה להתקרב אליה. ברגע שתראי לה את זה זה ישתלם לך. בהצלחה

story of my life...

אני מסתדרת נפלא עם בני גילם של אחותי ואחי, ואיתם לא מצליחה להסתדר כמעט בכלל. אני חושבת שאת צריכה להתפשר ולמרות שלא ממש מעניין אותך, כן לנסות לשחק איתה בדברים שהיא אוהבת, אולי להכיר לה חלק מהעולם שלך שהיא תאהב גם, אולי פשוט לעשות מה שאת עושה עם הילדים בביביסיטר שעושה לך כיף וטוב, ותוכלי לשתף גם אותה.

למעלה