צריכה עזרה.

צריכה עזרה.

שלום חגית, כמטפלת משפחתית מוסמכת מה דעתך: האם לוותר לבן שלי על ביקורים אצל אבא שלו? אנחנו פרודים כבר זמן רב וכרגע זה מצב שטוב לשנינו. הבן שלי היה מגיע אליו קבוע פעם בשבוע ובאופן גמיש בסופי שבוע ובסך הכל המצב עובד יפה. לאחרונה כנראה בעקבות חילוקי דעות הוא לא הולך ואני לא רוצה כל כך להתערב אבל בכל זאת חשוב לי הקשר הרציף עם האבא בשבילו וגם בשבילי. מה דעתך? הילד בן 11 .

אכן חשוב לקיים קשר טוב ורציף עם האבא אבל גם

כאשר הקשר טוב ישנם משברים. גם איתך ודאי יש לו אותם אבל הוא לא יכול לעשות לך סנקציה כמו שעושה לאביו. שאלת אותו מדוע אינו רוצה לפגוש את אביו? אם אינו משתף פעולה בעניין על תלחיצי אותו ותנסי באופן לא ישיר לדבר איתו. דברי איתו על הבעת רגשות, תעשי לו "מודלינג" בכך שתשתפי אותו גם את ברגש ובכך את נותנת לו את האפשרות ללא סחיתת מידע לספר לך מה קורה איתו. דברי גם עם אביו אם אתם ביחסים טובים ותנסו ביחד לבדוק מה קרה.

בקשר לאבא.

אנחנו ביחסים די טובים ואני יכולה לדבר איתו אבל לאחרונה הוא פחות בקשר איתי. אני חושבת שהוא חושד בי שבגללי הילד לא מגיע אליו (אין לי שום קשר לעניין, אני מעודדת אותו דווקא) אז זה יותר בעייתי. תודה לך.

זה חשוב שהקשר טוב ואם תמשיכי בו לא יחשוב שיש

לך יד בדבר. ילדים נכנסים לעיתים למאבקי כוח מול ההורים ובמקרה של הורים גרושים משתמשים בזה עוד יותר. תני לילד זמן ואל תלחיצי אותו. לפעמים כאשר רואים שההורים לא עושים עניין הם מרפים ומפסיקים לעשות "הפגנה". תמשיכי לנסות להקשיב לו גם למה שנאמר בין השורות. בהצלחה.

תודה. שאלה נוספת אם אפשר.

למפגשים בבית ספר עם המורה באספות הורים את ממליצה שנגיע ביחד? אני שואלת כי אנחנו ההורים של הילד אבל איננו גרים כבר יחד והשאלה אם זה מתאים שנגיע יחד מבחינת הילד. אנחנו ביחסים שמאפשרים את זה.

אם אתם יכולים להגיע יחד כאשר אתם בטוב אז כן.

אתם ההורים שלו והיידוע על תפקוד בבית הספר צריך להגיע לשניכם. לאספות הורים וימי הורים במשפחות שאינן גרושות לרוב מגיע הורה אחד אבל בגרושין יש לפעמים חשש שאין העברת מידע על מצב הילד והליכה משותפת פותרת את הבעיה.

למעלה