צריכה עזרה!

somegirl5

New member
צריכה עזרה!

היי, אני בת 17, מדריכה שנה שלישית (י"ב). הדרכתי שנה ראשונה את כיתות ה'-ו', שנה שנייה את כיתה ו' והשנה את כיתות ג'-ד'. אני מדריכה עם מישהי שאני לא מחבבת יותר מדי, אני לא חברה שלה, היא לא חברה שלי.. העניין הוא כזה..: היא יוצאת שבוזה ממש מכל פעולה, היא טוענת שכל פעולה נכתבת טוב אבל מועברת בצורה גרועה בגלל החניכים, ההתנהגות שלנו. לדוגמא, היום, ממש לפני כמה שעות, היא אמרה לי בסוף הפעולה שהפעולה לא הייתה טובה בגלל איך שאנחנו, המדריכות, התנהגנו. זה כבר פעולה שביעית שהיא מרגישה ככה, אני לא יכולה יותר. המדריך שלי (רכז, איך שלא קוראים לזה בתנועות נוער רציניות) לא יודע מזה, אני די רוצה לפרוש מהדרכה בגללה. היא מוציאה לי את כל הרוח מהמפרשים, אני באה לישיבות איתה בלי חשק בכלל, היא בדאון רציני. בישיבת צוות הדרכה האחרונה היא התחילה לבכות ולהגיד שהיא מרגישה שהכל נופל על הכתפיים שלה וזה בכלל לא נכון, פשוט היא מרגישה את זה כי זה הדבר היחידי שהיא עושה היום בגלל השביתה הזאת (היא מהשובתים-אני לא). באמת שאין לי כבר כוח ממנה, אליה, ולכל דבר שקשור בה. אני מיואשת לגמרי! תעזרו לי בבקשה!! מה אני אמורה לעשות איתה? האם אני אמורה לשנות משהו בעצמי? בתפיסה שלי? איך אני אמורה לעודד אותה? איך אני אמורה לעזור לה? תודה מראש...

einav132

New member
אולי תנסי אחת מאלה...

היי, אז ככה, יש לי כמה עצות. 1. תערכו בינכן תיאום ציפיות על דברים, כמה שכולם לא סובלים את זה וחושבים שזה בזבוז זמן אני דווקא בזמן האחרון נעזרתי בזה הרבה. 2. שתהיה בינכן חלוקה ברורה של דברים(הכוונה שתכינו רשימה, שגם באופן ויזואלי כל אחת תראה שהשניה עושה), כך אולי התחושה של "הכל נופל עליי" תפסק, כי היא תבין שגם את עושה דברים. 3. בדר"כ הפעולות הראשונות הן קשות, כך גם היה אצלי. הקבוצה בודקת אתכן כמו שאתן בודקות אותה. חשוב ששתיכן תציגו חזית מאוחדת בהדרכה, כך הנטל יתחלק. 4.אתן מדריכות ובטח כבר עשיתן פעולת גיבוש לקבוצה, אבל מה איתכן?!!? - אולי תנסו לערוך גיבוש כיף, בלי שום דיבורים על הדרכות וחניכים וישיבות... צאו לסרט, שבו בבית קפה, סתם תצאו להסתובב. העיקר שיהיה לכם זמן אישי לכן, במקום ניטרלי ועם המון כיף!! אני בערך בגיל שלך וכבר הייתי במצב דומה, אני מאוד מבינה את המקום שכל אחת מכן נמצאת בו, חשוב שתדעי שבכל עבודה צמודה כמו הדרכה יש רגעי משבר וצריך לדעת לקום ולצמוח מהם ולא להתייאש. כשמדריכים עושים זאת מתוך אהבה לדבר וזה תופס כמעט את כל עולמך, אל תוותרי בכזאת קלות על משהו שאת אוהבת לעשות... אתן חייבות לבנות בסיס חזק לשותפות בינכן כדי שההדרכה תלך בצורה טובה.. מקווה שעזרתי לך בחפירה הקצרה הזאת :) עינב

מדריכה יקרה

אני מבינה אצ הרגשתך אבל את צריכה להבין דבר חשוב שאסור לשמור בבטן. אם מציק לך משהו תאמרי. לימדו אתכם בקורס המד"צים למשב, שבי עם המדריכה השניה ותאמרי לה את מה שאת מרגישה. תנסי לבנות יחד איתה תאום ציפיות וביחד לראות איך אתן ממשות אותו. תציבו לשתיכן מטרה שכרגע היחד שלכן עומד מול כל הקבוצה ותנסו לראות איך אתן מצליחות להגיע לשיתוף הפעולה הזה בינכן. אני ממליצה לשתיכן לקבוע יום וביום הזה להקדיש כמה שיותר זמן לכמה שיותר בניית פעולות כך יהיה לכן נוח והעול יפול על שתיכן יחד (אולי זה גם יחבר יותר בינכן) אם את מרגישה שזה עדיין לא הולך ואת מתאכזבת ממנה יותר אני ממליצה לך לשתך את הרכז. הוא יעזור לך לפתור את הבעיה ולהגיע לעמק השווה. מאחלת לך המון הצלחה ותחשבי חיובי- חשיבה חיובית גורמת לאנרגיות טובות ולפתרון בעיות.
מאיה

למעלה