צריכה עזרה

mayaleha1

New member
צריכה עזרה

שלום, אני יודעת שאני יוצאת דופן כאן ובכלל ולכן אני צריכה את עזרתכם, לאן אוכל לפנות. אני מתמודדת עם אבל על הפסיכולוגית שלי שמתה במפתיע, לפחות מבחינתי. הייתי בטיפול אצלה במשך 8 שנים, היא גידלה אותי, חשבתי שתמיד תהיה שם בשבילי והיא איננה. אני לא יודעת מה לעשות, עם מי לדבר...רוב האנשים סביבי בכלל לא יודעים כי אני לא רוצה ויכולה להתחיל להסביר מה היא היתה עבורי, תחליף אם, חברה קרובה.... מאיה

אחשל

New member
לא יוצאת דופן ../images/Emo201.gif

עוצמת הכאב והעצב, אופי ההתמודדות אינם נגזרת של קרבת דם, אלא דווקא של עוצמת הקשר הרגשי-נפשי בין שני אנשים. מישהי יקרה לך מאוד, כמו אם, הלכה לעולמה ואת מנסה להתמודד עם זה, וזה לא אמור להיות פשוט יותר מאשר לאחרים כאן
... אם אני מבין נכון, הקושי העיקרי הוא שאין לך את מי לשתף, כי אנשים לא יודעים שהיית מטופלת שלה. את מוזמנת לשתף אותנו, אנחנו אלופים בהקשבה והבנה
... האם את בקשר עם מישהו ממשפחתה?

mayaleha1

New member
תודה

אחשל, תודה על הלגיטימציה אבל עדיין אני מרגישה לא במקום. לא כאן ובטח לא אצל המשפחה שלה. דיברתי עם בעלה, הוא היה נהדר ואמר לי כמה שהייתי חשובה לה ואיך שהיא לא דיברה על מטופלים שלה אבל עליי הוא שמע... הוא גם שלח לי במייל תמונות שלה שביקשתי אבל אמר גם שנראה לו שכדי לשמור על הגבולות שלא נמשיך לדבר ואני מבינה אותו. מה הוא צריך אותי, בוכה לו באוזן כשיש לו שלוש בנות קטנות לגדל ובכלל, מה אני יכולה להגיד לו... חשבתי אולי לפנות למישהו מקצועי, שבטח גם יוכל להבין מהות של קשר עם מטפלת, אתה יודע אולי על מישהו כזה?

אחשל

New member
להמשיך הלאה...

אני לא איש מקצוע בתחום בריאות הנפש ולא יכול להמליץ על מטפלים ספציפיים, אבל - התייעצתי עם חברה פסיכולוגית לגבי שאלתך
, והיא העלתה שני רעיונות-
לפנות אל בעלה של המטפלת כדי שייתן לך שמות של חברים-עמיתים שלה, כך תוכלי לפנות למטפל/ת שהכירו אותה...
להתחיל בטיפול עם מישהו אחר לגמרי, רצוי מטפל גבר, שיוכל לתת לטיפול מימדים אחרים מאלה שהורגלת בהם. נסי להתייעץ בסוגיה זו גם הפורום "ייעוץ פסיכולוגי" בהצלחה

למעלה