צריכה עזרה

lirooon18

New member
צריכה עזרה

אני מטופלת כבר כמה שנים אצל פסיכיאטר ופסיכולוג, לוקחת תרופות נגד דיכאון, ולכן יש לי פרופיל 45 נפשי. הפרופיל הזה גורם לי לכל כך הרבה בעיות אני כבר לא יודעת מה לעשות... הבעיה היא שאני לא רוצה שאנשים יידעו על המצב שלי. אף אחד לא יודע חוץ מהמשפחה שלי, אבל בגלל הצבא אני חוששת (בעצם די בטוחה) שעכשיו כולם ידעו, כי תמיד אנשים מספרים על כמה שקל להיכנס לפרטים האישיים של החיילים בצבא... אני לא יכולה יותר, נמאס לי שהצבא גרם לי "לצאת מהארון" עם הקטע של הדיכאון בלי שבכלל רציתי! לא הייתי מוכנה לזה בכלל, אני חיה בהרגשה שעכשיו כל העולם יודע עליי הכל ואין לי מה לעשות נגד זה. רציתי להפסיק את התרופות ולהעלות את הפרופיל לפני הצבא אבל כולם הפחידו אותי, גרמו לי לפקפק בעצמי בנוגע לאיך אני אחזיק מעמד בטירונות ובצבא בכלל, למרות שאני חושבת שסך הכל אם היה לי פרופיל נורמלי אני יעמוד בזה כמו כולם, כי יש לי מוטיבציה גבוהה מאוד לשרת וסך הכל אני מתנהגת ומתפקדת כמו כל בנאדם נורמלי ושאר הנתונים שלי גבוהים.. ועכשיו כבר אין לי זמן להעלות פרופיל כי אני פוחדת שיאחרו לי את הגיוס המאוחר גם ככה שלי...משכו אותי 7 חודשים עד שקבעו לי את הפרופיל ותאריך גיוס ובינתיים זה כמובן העלה שאלות אצל חברים שלי וכל מי שמכיר אותי. לקח זמן עד שהבנתי שזה שאני הולכת לפסיכיאטר ולוקחת תרופות לא אומר שאני פחות טובה ממשהו, אבל פתאום הופכים לי שוב את ההשקפה על עצמי. הצבא גורם לי להרגיש מטומטמת, סוג ב', פגומה, לא מגיע לי זימונים לכלום בגללו, לא קיבלתי מנילה אפילו לא נתנו לי את הסיכוי לשרת בתפקידים טובים כי מבחינתם אני אפס, מגייסים אותי רק כי הם חייבים, מבחינתם שייתנו לי פרופיל 21 ויפטרו ממני.... לא יכולה לחיות עם ההרגשה הזאת יותר. לא יכולה לחיות עם זה שכל העולם בערך חושב שאני משוגעת... אני כל כך מצטערת שהתחלתי את הטיפולים האלה... גם ככה הם לא עוזרים לי בכלל ורק הורסים ומסבכים לי ת'חיים. הייתי יכולה להיות הרבה יותר ממה שאני עכשיו בלי השטויות האלה... באמת שאם יש פה מישהו שמתלבט אם להתחיל טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי ורוצה עצה- אל. פשוט אל. זה הורס את החיים. זה כתם.

lirooon18

New member
ואחרי שפרקתי את מה שהיה לי על הלב, שאלה

בעצם 3
: 1. אם אני עכשיו עם פרופיל 45 נפשי ומעלה אותו אחרי שאני מתגייסת ל64 רפואי נגיד, אני אוכל לבקש להתקבל לתפקיד עם קורס נורמלי או שזה אבוד לי? 2. עד כמה קשה להעלות פרופיל נפשי בצבא וכמה זמן אתם חושבים שזה ייקח לי? אם יש פה מישהו שהצליח להעלות אני אשמח לשמוע עצות מנסיון אישי. 3. שאלתי את השאלה הזאת כבר בפורום סדירים אבל אני אשאל פה גם (נראה לי אנשים מבינים פה יותר) - כדאי לי לנסות להעלות פרופיל לפני הגיוס (שבעוד שבועיים) או שעלולים לאחר לי את הגיוס? או שאולי כדאי לי ביום גיוס עצמו לנסות? ממש מצטערת על המגילות והחפירות, אני פשוט חנוקה מרוב הלחץ וחשוב לי לדעת מה כדאי לי לעשות

varui

New member
לירון 18

קודם כל אני שמח שאת רוצה להתגייס למערכת צבאית אפילו שאת מבינה שזה לא קל ממש מתי אני הייתי בתור חייל אני הכרתי הרבה חיילים שהם חיפשו לצאת על פרופיל 21 נפשי כי מערכת צבאית לא התאימה להם אבל אני ראתי שאותם אנשים חולשי אופי והם אינם יכולים לעשות כלום באזרחות כי אם הם לא יכולים לסיים את השירות הצבאי לעבור את כל מבחנים שקיימים בצבא ועוד דבר אני יודע במערכת צבאית אהייה לך קשה אבך תידעי באזרחות אהייה יותר קשה לכן לפי השקפה שלי מערכת צבאית היא מכינה חיילים לחיים אמיתים 1.את יכולה לבקש להעבור תפקיד יותר טוב או בעזרת מפקדים שלך או בעזרת טופס 55 של משקית ת"ש 2.לעלות פרופיל נפשי אומנם לא קל ולקשה מה כן אני הייתי ממליץ לך להביא מסמכים רפואים שהם מייעדים על כך שאת נימצאת במצב יותר טוב ויש שיפור במצבך נפשי אחרי פסכיאטר שהוא יראה ויבדוק אותך אני חושב שהוא יעלה לך את פרופיל יותר בקלות 3.אני הייתי מציעה לך לעלות את פרופיל לאחר גיוס גם כך אין לך זמן לווע"רים ועוד כל מיני שטיות וגם מתי את תהייה במערכת צבאית את תוכלי יותר בקיאה בנושאים מתאים כך אהייה יותר קל

lirooon18

New member
אוקיי, תודה רבה על התשובות

ואני מסכימה איתך בנוגע למי שמחפש לצאת על פרופיל 21 (אלא אם כן מישהו באמת זקוק לזה כמובן), מעבר לזה שאידיאולוגית ומוסרית אני נגד השתמטות, אני חושבת שהם בעיקר דופקים את עצמם. בגלל זה לא הייתי מוכנה בשום אופן לצאת על 21. אם עוד מישהו יוכל לענות לי על השאלות (ובעיקר על ה2 הראשונות) אני ממש אודה לו=)

ShiranAway2

New member
תשובות:

שלום, ראשית, אין לך מה לחשוש מאנשים ביחידה שלך שיכולים להיכנס לך לפרטים, במערכת צה"ל יש אפשרות לראות אך ורק את הפרופיל שלך (וגם זה רק למי שיש גישה), ואפילו אם מגלים את הסעיף הנפשי שלך, הוא מופיע בצורת מספרים ואף חייל לא יודע מזה הסעיף הזה, רק רופא. 1. גם בפרופיל 45 את יכולה להתקבל לקורס נורמלי (אלא אם כן את פסולת קורסים בגלל מצבך הבריאותי). יש אנשים שלא עושים קורס בגלל קשיי הסתגלות, במקרה כזה את לא תעברי קורס. 2. לעלות פרופיל לפני הצבא מצריך אישור רפואי לכך, לאחר מכן, עד כמה שידוע לי, מזמנים אותך לראיון וקובעים לך פרופיל חדש במידה וצריך. 3. אם את מתגייסת עוד שבועיים, רק הסיכויים שלא תצליחי להעלות פרופיל, ואחרי שתתגייסי הדבר מאוד מאוד קשה. חשוב שתביני שגם אם תתגייסי עם פרופיל 45 אין זה יפריע לך בצבא. את יכולה לקבל מהחוויה הזאת בדיוק כמו אחד שיש לו פרופיל 97. ד"א, אני הייתי נגדת כ"א בקבע וקבעתי שיבוצים של אנשים, גם אם אין לך קורס (ובמידה ויש אפשרות להוציאך לקורס) גם אחרי שתגיעי לבסיס שלך ויתנו לך תפקיד יהיה אפשרי להוציא אותך מקורס. בהצלחה.

Litaly jdh

New member
תשמעי

קודם כול אני מבינה אותך. לדעתי יכולת בקלות להסתיר מהצבא את העובדה שאת בטיפול, אין להם שום גישה לתיקים הרפואיים שלך אלה אם אולי עשית סיווג בטחוני וגם אז,זה רק תקף לגביי הסיווג הבטחוני. אין סיבה שאנשים יפחדו לטפל בעצמם רק בגלל שהצבא המטומטם לא אוהב את זה.. ואל תאמיני לישקרים של אנשים-לאף אחד אין גישה לתיק הרפואי הצבאי שלך, לא להורים שלך ולא לאף אחד גם אם תשתחררי מהצבא על 21 אף אחד לא יכול לדעת את זה נקודה. אז אין לך מה לדאוג. גם לי הצבא גרם להרגיש פגומה וכול מה שאמרת, אבל את צריכה להבין שאת לא היחידה..פשוט לרוב לא איכפת מאיך שהצבא מתייחס אליהם. ביקצור אני מבינה אותך לגמרי ושתדעי שאת לא היחידה.

lirooon18

New member
לא יכולתי להסתיר את הטיפול כי הוא דרך

קופת חולים, ואני דווקא שמעתי שכן יודעים על התיקים הרפואיים, ועובדה שהרי מכריחים לחתום על טופס ויתור סודיות. יש מצב שעובדים עלינו, אבל דווקא בגלל שהעניין הזה שנוי במחלוקת ואף אחד לא באמת יודע את התשובה הנכונה העדפתי ללכת על הדרך הבטוחה יותר (וטוב שכך, כי גם עושים לי סיווג ביטחוני עכשי באמת...ואז לא נעים בכלל אם מגלים ששיקרתי). ואני יודעת שבעיקרון אין להמון אנשים גישה לתיק הרפואי, אבל לפרופיל יש ואם אנשים מגלים שיש לי 45 וגם שגייסו אותי מאוחר וגם שלא קיבלתי מנילה וזימונים, אנשים עושים אחד ועוד אחד ומבינים לבד מה קורה. אפילו מישהו שאני מכירה אמר לי שבדרך כלל עושים את הדברים האלה לאנשים עם סעיפים נפשיים, ובעצם רמז לי שהוא מבין ת'קטע שלי ושאני לא יבלבל לו תקשכל שיש לי 45 רפואי.... חברה טובה שלי השוויצה שאיך שהיא ראתה את הפרופילים של כל השכבה...וכך גם אחותי שכבר סיימה צבא סיפרה לי שאסור היה להם בעיקרון אבל כמעט כל מי שהיא הכירה ויכל להיכנס לפרטים נכנס. בכלל היא סיפרה לי על אחד שהיה איתה במשרד, האקר מטורף כזה, שהצליח לחדור למלא תיקים סודיים של חיילים... אני מודעת לזה שלא כוווווולם יודעים עליי, אבל אני בטוחה שלפחות כמה כן יודעים, ודברים מתגלגלים משם... זה ממש מכניס אותי לפראנויות וגורם לי להרגיש פגיעה וחשופה...אני אפילו פוחדת לרשום פה וממש מתלבטת אם לבקש שימחקו לי את ההודעות מרוב שאני חוששת שמישהו שאני מכירה גולש פה ויזהה אותי. לא בא לי להיפגש עם החברים שלי לפעמים מרוב החשש שהם ישאלו אותי משהו בעניין הצבא, כי מן הסתם זה אחד הנושאים העיקריים שמדברים עליו בגילי... "פשוט לרוב לא איכפת מאיך שהצבא מתייחס אליהם" - זה בדיוק העניין! אני יודעת שאני ישמע ממש "צעירה" ותמימה עכשיו, אבל תמיד הייתה לי סוג של הערצה לצבא, למרות הפאקים הנוראיים שיש בו, ולכן קשה לי לכעוס עליו. אני מצד אחד כועסת נורא ומצד שני מבינה שהמערכת חייבת להגן על עצמה, זה פשוט מטריף אותי! תמיד חלמתי על כל מיני תפקידים, ממש חיכיתי להתגייס! ואני מרגישה שלקחו את זה ממני בלי הצדקה...אני מנסה להגיד לעצמי שזה רק צבא ובאמת למי אכפת מה חושבים עליי, הכי חשוב מה אני יודעת על עצמי, אבל עדיין אני לא מצליחה לעשות את הסוויץ' הזה במוח
בכל מקרה תודה רבה על ההבנה, באמת שחשוב לי לדעת שאני לא היחידה ושיש עוד שמרגישים כמוני.

varui

New member
לא חוקי

קודם כל מה את אומרת לה לעשות זה לא חוקי והיא יכולה לפגועה בעצמה במכמה דברים 1. לא ניתן להסתיר או לא לדווח לצבא - נכון אתם כולם חושבים מערכת צבאית היא ממש מפגרת כי יש חיילים אולי יותר גדולים ממך אבל הם לא עושים את העבודה שלהם כמו צריך ויש הרבה מידע שהם אמורים להעביר אותה או לבדוק אותה הם לא עושים לכן אני יכול להגיד לך שאת טועה 2.ברגע מישהו אמור לחתום על וויתור סודיות רפואית - צה"ל הוא שולח מיכתב שבו את חתומה על וויתור סודיות והם מעלים את כל תיק רפואי שלך כלומר אם מישהי היית באשפוז פסכיאטרי או פנימי או אורטופדי לכן לא ניתן להיתחמק מי זה 3.לפגוע בעצמה- ואני יכול להגיד למה זה יכול לפגועה בעצמה מיכבן אם היא תירצה לקבל את תרופות שלה או היא תירצה לראות קב"ן והיא תתחיל לספר לו את מה עבר אלי הוא לא יכול לעזור לה מיכבן שהיא אינה עידכנה שום דבר למצב בריאותי שלה או נפשי לכן מאוד לא ממולץ לעשות את זה

memememe

New member
תאחלס

אם את כבר רוצה לשרת אז לדעתי כדאי לך להתגייס עם פרופיל 45 ולראות לאן תגיעי, בסופו של דבר לא כל הפיקוד בצבא הם "דפ'רים" אני מאמין שיכול להיות שיתאימו לך תפקד טוב עם הפרופיל הזה,תפקיד שתאהבי, ואז מה טוב... אם תרגישי שהמקום או התפקיד לא מתאים לך אז את תמיד יכולה לעלות פרופיל, לעבור לשרת בבסיס סגור. לעלות פרופיל אין שום בעיה (עניין של שבוע אחד למי שיודע), וכמה פגישות עם הקב"ן. מכיוון שלא התגייסת עדיין אז אין צורך בכלל לדון עכשיו על ההבדלים בשרות. לגבי הקטע של הפרופיל ועניין הנפשי את תיגלי בקרוב כמה אנשים נמצאים במשרד קב"ן. ולא הם לא חולים בנפש! יש לי הרגשה טובה שלפחות חצי מהאנשים בצבא עם הפרופיל הזה לא מהסיבות הנכונות. אז אולי יש לך זכות מסוימת ומוצדקת כן להיות שם ולהנות מהקלות מסוימות, שוב לבחירתך. בקיצור אין צורך להתרגש מהפרופיל המסוים.

lirooon18

New member
מצטערת שאני קרציה וממש תודה על התגובות,אבל

אני רוצה לדעת יותר על התהליך עצמו של העלאת הפרופיל, ורצוי ממישהו שעשה זאת בעצמו. אם יש פה מישהו כזה אני מתחננת שידבר איתי, אפילו במסרים

disturbed fairy

New member
כמה דברים

6א. באמת [מניסיון] שלא היית חייבת להגיד לצבא שומדבר על הטיפול או התרופות או משהו כזה... אני הייתי בטיפול [כן גם דרך הקופ"ח לא פרטי] ולא אמרתי כלום ולא סיפרתךי והתגייסתי עם פרופיל רגיל מה שכן מאוחר יותר בחרתי ללכת לקב"ן, והוא ואח"כ הקב"נית שעברתי אליה, שתיהם ידעו בעצם על הדברים מלפני הצבא, ואף אחד לא אמר לי כלום, שהסתרתי... כי זה ידוע שמי שירצה להתגייס יסתיר דברים כאלה מהצבא, ותמסכי על זה שגם המערכת הצבאית יודעת את זה, וגם לא כזה מתאמצת להפוך את זה, כי בדר"כ אלה שיש להם באמת בעיות אם זה בבית או רפואיות/נפשיות למינהם דווקא יש להם מוטיבציה גבוהה לשרת ולא רוצים להצהיר, ואלה שמצהירים זה אלה שמחפשים לעצמם חיים קלים ולא תמיד בכלל יש להם סיבה... בקשר ללהעלות פרופיל אני יגיד לך... זה תהליך ארוך וקשה. תראי ה45 נפשי שלך, הוא החלק הנפשי של הפרופיל, סבבה?.. ז"א שנגיד ויש לך פרופיל רפואי 97, אבל הנפשי שלך 45, וזה מה שקובע לכן הפרופיל שלך הוא '45' ולא 97 סבבה? הפרופיל הנפשי רגיל שמתגייסים איתו הוא 97 נפשי, שזה כמו ברפואי- הכי גבוהה-0 מה שאומר שאין לך שום פרופיל נפשי ואז הפרופיל שלך לא נשחב נפשי, מן הסתם מה שאני מסנה להגיד זה שגם אם פסיכיאטר ימליץ להעלות לך את הפרופיל ל-נגיד 64 או אפילו 72, זה יהיה 64 נפשי ו72 נפשי, מבינה? לא רפואי... וכדיי להעלות את הפרופיל הנפשי חזרה ל97, צריך לבצע אבט"ש, של מינימום שבוע [זה בטח כרגע לא אומר לך כלום, אבל להיות תקוע באיזה חור שבוע, לעשות שמירות, זה לא משהו קל במיוחד..] נתתי דוגמא של פרופיל רפואי 97, גם אם יש לך נגיד סעיפי ליקויי רפואים, נגיד ראיה, והפרופיל שלך הוא 82, זה לא משנה את הפרופיל הנפשי עדיין צריך להעלות ל97 כדיי שהפרופיל שלך יוגדר רפואי ולא נפשי, אם תצליחי להעלות ל97, ונגיד שהפרופיל שלך הוא 82, אז הפרופיל שלך יהיה 82 רפואי [לא נפשי] קאפיש? עוד שאלות?..

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לחץ..

נשמע שאת מאוד חוששת לגבי השירות הצבאי.. מרגישה שבמסווה של ניסיון לעזור לך, דפקו אותך עם ה"כתם" הזה של טיפול נפשי.. שרימו אותך, וכל עתידך נפל לטימיון.. שהצבא לא רואה אותך כמו שאת, אלא רק מאחורי מעטה של "פגומה".. ועם כל זאת, אולי כדאי לחכות לשירות עצמו.. נשמע שאת באה עם הרבה מוטיבציה, ואולי בכל זאת תוכלי להגיע למקום שתאהבי, שתצטייני בו.. ספרי לנו יקרה עוד על איך את מרגישה לגבי הטיפול שאת עוברת.. על התחושה המייאשת הזו שהוא הרס לך את כל ההזדמנויות..

למעלה