צריכה עזרה

טינקי3

New member
צריכה עזרה

שלום, אני משתתפת חדשה. אני בועלי נשואים כבר שנתיים ובשנה האחרונה "לא מסתדרים". אני חברת קופת חולים מאוחדת. האם משהו מכיר יועצים שעובדים דרך הקופה? אם כן למי מומלץ ללכת מתוך רשימת היועצים. אני מאזור המרכז. אשמח אם תעזרו לי. דבר נוסף- מה אפשר לעשות אם אני רוצה ללכת ליעוץ ובעלי טוען שלא צריך והוא לא מוכן? תודה רבה לכולם על התמיכה

אם בעלך אינו משתף פעולה אני ממליצה לך ללכת

לבד. בטיפול תוכלי להבין טוב יותר את הקשיים שלכם ותקבלי פידבק ודרך לעשות שינוי. סיבה נוספת שכדאי לך ללכת היא שאת מראה לבעלך שאת רצינית בעניין, רוצה זוגיות יותר טובה ומוכנה לשינויים. יש בני זוג שמחליטים להצטרף בהמשך ולו בשביל להשמיע את הצד שלהם. איני מכירה מטפלות זוגיות שעובדות עם המאוחדת. אם לא תקבלי המלצה אז תבחרי לפי ההרגשה שלך. בשיחת טלפון אפשר להתרשם גם כן. לפעמים המלצה יכולה להיות טובה לאחד ולא מתאימה לאחר אז אל תחכי , תקבעי לך כבר מפגש יעוץ ראשון ותעזרי.

טינקי3

New member
קודם כל תודה

ממש תודה על התשובה. נתת לי נקודה למחשבה. אני מפחדת שאם אני אגיד לו שאני הולכת הוא יעשה לי פרצוץ חמוץ אבל פשוט הגענו למצב שאין ברירה. דבר שני, אם אני אלך לבד רק אני אקבל את הדרכים להתמודד עם בעיות ורק אני אעשה שינויים כאשר דעתי היא שהקשר נראה איך שהוא נראה יותר בגלל בעלי אז איך ניתן לפתור את הבעיה?אלא צריך שניים לטנגו אין ספק שבזוגיות צריך שניים אך תגובותי באות עקב יחסו אלי וצורת התנהגותו ולכן תמיד אמרתי לו שהוא זקוק לטיפול אך הוא לא מוכן להקשיב כיון שהוא לוקח זאת לצד השלילי ולא רואה את נקודת האור שיכולה לצאת מזה. בעלי בא ממשפחה שלעולם לא היתה שם אהבה , הורים גרושים אחרי שנים שהיתה שנאה בבית,אני מרגישה שהוא משליך המון מהעבר הביתה. אני ממש רוצה לפתור את הבעיה , לא יודעת כמה זה יעזור אבל לפחות להגיד נסתי. תודה על העזרה

בכל זאת אני ממליצה לך ללכת לבד.

בעלך רואה טיפול כמשהו שלילי שהולכים אליו לוזרים וכנראה זהו מסר שספג בבית. דווקא בגלל זה חשוב לחזק עבורו את התדמית החיובית של קבלת עזרה לקראת שינוי ולמרות התנגדותו אני מניחה שגם בעלך היה רוצה להיות יותר מאושר בזוגיות שלו וההתנהגות שלו אלייך היא ממקום רע שלו עם עצמו. בכך שאת הולכת את מורידה את "האשם" ממנו, המסר הוא שלשניכם קשה מכל מיני סיבות ואתם רוצים יחד לעשות מה שצריך לשפר את מערכת היחסים שלכם. תאמרי לו שהחלטת ללכת לטיפול זוגי כי את רוצה שיהיה לכם טוב יותר ביחד, תהיי חיובית באמירה שלך ותאמרי את זה באופן לא ביקורתי ומזמין. תאמרי לו שהיית רוצה שיצטרף אבל את מבינה שקשה לו כרגע.

טינקי3

New member
המון תודה על הצגת הדרך

ועוד דבר קטן . בגלל שדרך קופת החולים לא ניתן לקבל סבסוד ליועצים זוגיים החלטתי לפנות ליועצים פרטיים. יש לי מס של יועצים אך אני לא יודעת כיצד לפנות אליהם? מה לשאול אותם? אני יודעת שאני אלך אחרי האינטואיציות שלי ולפי כך אני אבחר את היועץ אבל הייתי באמת רוהצ שתכוונתי אותי מה לשאול? ומה הם הדברים החשובים שעלי לדעת. ושוב תודה על העזרה.

תבררי קודם שמדובר במטפלת זוגית מוסמכת.

את יכולה לשאול לגבי הנסיון, , שיטת הטיפול אם ישנה, מחיר,זמינות, תחשבי מה חשוב לך לדעת עליה ויתן לך הרגשה טובה. המפגש הראשון יתן אינדיקציה טובה לגבי רצונכך להמשיך להגיע או שלא.

למעלה