צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

היי. אני צריכה את צורות הבסיס של מצדר ("תפעיל" וכל השאר..) וגם של בינוני פועל ופעול. תודה רבה.

Hodahahe

New member
מנסה לעזור

צורות המצדר: בבניין 1 ישנן צורות מצדר שונות יש לבדוק את צורת המצדר הרצויה במילון. צורת המצדר של בניין 2 היא تَفْعِيل (כמו תקליט) ריבוי ات. בבניין 3 ישנן שתי צורות מצדר. מצדר ארוך مُفَاعَلة (כמו בינוני פועל יחידה) וצורת מצדר קצר فِعَال. צורת המצדר (יש לבדוק במילון אני חושבת שרוב המילים הן בצורה הארוכה אבל עדיין יש לבדוק זאת במילון!) בבניין 4 היא إِفْعَال. צורת המצדר בבניין 5 היא تَفَعُل (כמו תענוג). צורת המצדר בבניין 6 היא تَفَاعُل. צורת המצדר בבניין 7 היא إِنْفِعَال. צורת המצדר בבניין 8 היא إِفْتِعَال. צורת המצדר בבניין 10 היא إِسْتِفْعَال. את צורת המצדר בבניין 9 אני לא זוכרת.. לגבי צורת המצדר של בניין 7 ו8: אם יש לך פועל שיכול להיות באופן תיאורטי גם בניין 7 וגם בניין 8 יש לנתח אותו כבניין 8. אני לא זוכרת גם אם בבניין 5 צריך לשים שדה בע' הפועל בצורת המצדר (וגם אני לא מוצאת אותה במקלדת..) צורות הבינוני הפועל והפעול: בניין 1 فَاعِل (כמו كَاتِب) צורת הבינוני הפעול مَفْعُول (כמו مَكْتُوب). בבניין 2 צורת הבינוני הפועל היא مُفَعِل (יש שדה בע' הפועל) مُفَعَل (גם כאן יש שדה בע' הפועל). בבניין 3 צורת הבינוני הפועל היא مُفَاعِل וצורת הבינוני הפעול היא مُفَاعَل. צורת הבינוני הפועל היא مُفْعِل וצורת הבינוני הפעול היא مُفْعَل. בבניין 5 צורת הבינוני הפועל היא مُتَفَعِل (שדה בע' הפועל) צורת הבינוני הפעול مُتَفَعَل (שדה בע' הפועל). בבניין 6 צורת הבינוני הפועל היא مُتَفَاعُل וצורת הבינוני הפעול היא مُتَفَاعَل. בבניין 7 צורת הבינוני הפועל היא مُنْفَعِل וצורת הבינוני הפעול אינה קיימת. בבניין 8 צורת הבינוני הפועל היא مُفْتَعِل וצורת הבינוני הפעול היא مُفْتَعَل. בבניין 10 צורת הבינוני הפועל היא مُسْتَفْعِل וצורת הבינוני הפעול היא مُسْتَفْعَل. מקווה שעזרתי שאין לי טעויות.. יום טוב!!

WOW

תודה רבה אין לך מושג איך עזרת לי... ממש הצלת אותי

למעלה