צריכה עזרה

bzuya

New member
צריכה עזרה

שלום. אני עושה עבודה בתיאטרון ואני מגלמת אישה שכולה שבעלה מת במלחמה ועכשיו הבן שלה רוצה להתגייס ויש לה קונטליקט שאותו אני מציגה בעבודה שלי. הייתי מאוד שמחה אם מישהו מפה היה מוכן לדבר איתי ולענות על שאלות ולשתף אותי קצת. ניתן לפנות אלי באימייל [email protected] בתודה. טל.

שרון123

New member
מה השאלות? אולי תנסי לפתוח דיון כאן...

הבנתי שבתור אם שכולה(ביתי הבכורה נפטרה ממחלה), הילדים שלי יצטרכו חתימה שלי עמ"נ שיוכלו לשרת כקרביים. היום הם רק בני 6 וקצת, ואין לדעת באיזה לחצים הם יעמידו אותי כשיתבגרו, אבל לי ברור שאני לא מתכוונת לחתום להם.

שרוני מאיפה הבנת את זה??

מקור רשמי?? כי לי אמרו משהו אחר לגמרי. רק משפחות שכול צבאי/פיגועים כלולות בעניין. משום מה, למרות שיש עוד כל-כך הרבה שנים, אני מרגישה דחף בוער לוודא את זה. לדעת כבר מעכשיו שאולי תהיה לי האפשרות הקטנה להשפיע על הבחירה. איפה אפשר לברר בכלל??

yazi22

New member
הצדק איתך

אין לך שום מעמד רשמי אך אפשר שתזכי בהתחשבות אם תבקשי.

שרון123

New member
חברה שגם לה נפטר ילד אמרה לי.

גם אני חשבתי כמוך והיא אמרה לי שהיא יודעת שזה לכל הורים שכולים. באמת כדאי לברר ממקור רשמי....

bzuya

New member
ממה שאני יודעת

אני לא יודעת אם זה נכון או לא אבל המורה שלי לתיאטרון אמרה לי שאם מישהו מהמשפחה נפטר מקרבי אז יש איזה שהוא טופס שהאם צריכה לחתום עליו במידה והבן רוצה ללכת לקרבי.

bzuya

New member
שאלה

אני צריכה לחשוב על עוד שאלות... להעמיק בזה יותר, לחשוב יותר על שאלות שאני רוצה להביא למונולוג. שאלה עיקרית היא: אם הבן שלכם היה רוצה לתגייס לקרבי והיית צריכה לחתום לו על הפתק, מה היית עושה? איך היית מגיבה לזה? היית חותמת? (כתוב בלשון נקבה אבל כמובן שאני מתכוונת לבנים.) אשמח לתשובה. (ואני מקווה שבקרוב יהיו לי עוד שאלות)

רעוּת

New member
זה תקף רק למשפחות שכולות של משרד הבטחון

התעסקתי עם זה די הרבה בצבא אז אני יודעת את כל הקריטריונים וכו' כל פטירה אחרת ההקלות ת"ש תקפות רק לשנה מהפטירה, וגם אז, זאת החלטה של הילד אם לקבל אותן או לחתום ויתור ולא צריך חתימת הורים.

bzuya

New member
אוקי

אוקי אז אם הוא יגיד לכן שהוא רוצה ללכת לקרבי? האם תתנגדו לזה? מה תגידו? איך תגיבו? תנסו לשנות את הדעה שלו? תקבלו אותה? אשמח לשמוע.

שרון123

New member
אני ללא ספק

אעשה כל שביכולתי למנוע מהם ללכת לשירות קרבי. כמובן שכאמא היכולות שלי מוגבלות מאד, ויצטמצמו לניסיונות שיכנוע מאסיביים וסחטנות רגשית במינון סביר. אני לא אאיים עליהם שאם ילכו לקרב אז......(כל מיני סנקציות רגשיות/כלכליות וכו'), אבל בהחלט אסביר להם שלא אוכל לעמוד באובדן נוסף של ילד חלילה

kiki55

New member
שרות בצבא

אני לא הייתי נותנת לאף ילד שלי ללכת להתגייס לפני שארז שלי נהרג הייתי פטריוטית גדולה אמרתי לבעלי שלא ישרת בצבא לא הייתי נישאת לו כאשר הילדים התגיסו התגאיתי בהם מאד אך לאחר שארז נהרג דעתי שונה מקצה לקצה

למעלה