צריכה עזרה

oranit271

New member
צריכה עזרה

שלום לכולם שמי אורנית בת 27 מירושלים ואני צריכה את עזרתכן אני נשואה באושר כבר שנתיים לבעלי המקסים שנינו עובדים בחברות גדולות ומסודרות ומביאים הביתה משכורות יפות בתקופה האחרונה בעלי שעובד כאיש שיווק ומכירות אומר שהוא עייף מן העבודה ומן החיים האלו בכלל הוא טוען שלא טוב לו בעבודה הנוכחית שלו ומעוניין להתפטר ולעשות שינוי משמעותי בחייו ולפתוח עסק עצמאי . הרעיון כשלעצמו יפה ואני מוכנה ללכת איתו יד ביד בדרכו החדשה אבל יש לנו בעיה, הוא לא יודע להזיז את עצמו ומתחיל לשקוע בדכאונות וכל הזמן אומר כמה רע לו בעבודה וכמה נמאס לו מהחיים האלו הדבר משפיע על מערכת היחסים שלנו באופן ישיר כי הוא כל הזמן עייף ושהוא חוזר הביתה הוא רק רוצה לישון או לראות טלוויזיה ואין לו כח אפילו לדבר איתי כל דבר שאני מציעה שנעשה אם זה לצאת לבלות בחוץ או להעביר ערב רומנטי בבית נדחה על ידו בטענה שאין לו כח אני ממש מרגישה שהתחושות שלו מערערות את היציבות במערכת היחסים ביננו ומכיון שאני רוצה לעזור לו אבל לא יודעת איך לפעמים אני נגררת אחריו ושוקעת גם אני בדכאונות דבר המביא למריבות קולניות בבית שמסתיימות לרוב בבכי שלי . אני פונה פה בפורום אליכן כי אני מחפשת פתרון לבעיה ובגלל שאני מרגישה שאני חייבת לעשות מעשה כדי להציל את מערכת היחסים הזאת שפשוט יורדת לטמיון האם יש משהו שנוכל לעשות יחד כדי לעורר את מערכת היחסים ביננו ? חשבתי על אימון אישי שנוכל לעשות יחד כדי להרים את מערכת הזוגיות שלנו ולצעוד יחד בדרך החדשה ובנוסף הייתי מעוניינת לתת לבעלי מתנה שתעודד אותו ותראה לו כי כל מה שיחפוץ בו הוא אפשרי ואני אהיה איתו לאורך כל הדרך אם תוכלו להמליץ לי על מתנה שכזו אשמח מאוד ובכלל מה לעשות ? שלכם אורנית

בהחלט אימון זוגי יכול לסייע..

אני לא אתיימר לדעת ברגע זה מה הגורם להתנהגות שלו אך.. הרבה פעמים כשאנו חשים שרע לנו במקום שאנו נמצאים בו ומצהירים שאנו רוצים לשנות.. בדיוק כפי שהוא עשה.. אז בדיוק ברגע הזה מתחילים הפחדים שלנו לעלות.. המיינד שלנו ימצא סיבות וטענות על מנת להשאיר אותנו במקום.. והכלי הכי טוב הוא הפחד..הפחד גורם במקרים רבים למעין "שיתוק" אנו לא מתקדמים ולא נסוגים.. לא יוצאים לדרך חדשה ולא עובדים לשפר את המקום שאנו נמצאים בו.. השיתוק הזה הוא מעייף.. הוא מתיש.. הרבה אנשים מתחילים להתנהג כמו רובוטים.. אין כוח לשום דבר..וכן גם מערכות היחסים נפגעים עקב זה.. אימון בהחלט יכול לעבוד בנקודה הזו.. לזהות את הפחדים .. לזהות נקודות חוזק ולחדש את האנרגיה וההנאה.. תציעי לו ללכת לאימון.. לא כי הוא "צריך" את זה אלא כי הוא "יכול" את זה.. כי זו מתנה לעצמו והשקעה בעתיד שלכם ובזוגיות שלכם אור ואהבה

ברוך בואך oranit271 לפורום ../images/Emo140.gif

מחמם את הלב האכפתיות שלך למצבו של בעלך.
מהמעט ששיתפת במצבו הנפשי של בעלך אימון כרגע לא יהיה אפקטיבי עבורו. ממליצה לך לפנות לרופא משפחה ולשתף אותו במצבו הנפשי של בעלך, על מנת שיערוך לו בדיקות רפואיות. רק בהמשך הייתי ממליצה לכם לשקול אימון זוגי. להעצמה של כל אחד מכם בנפרד וביחד. מוזמנת להמשיך ולהשתתף בפורום, בכל דרך שמתאימה לך.

מתנה מיוחדת במינה

הי אורנית, אני קוראת את המכתב שלך וממש מזדהה. בן זוגי ואני עברנו (ונמצאים בעיצומו של תהליך)של התמודדות מאד דומה. מעבר לזה שהתחלנו טיפול זוגי וקורים דברים נפלאים לזוגיות שלנו, באחד המפגשים המטפל שלנו שאל אותנו אם בא לנו לעשות משהו שונה ו... לשחק. הוא שלף לנו משחק מדהים ואין לי מילים לתאר לך מה נוצר פתאום ביני ובין בעלי. ממש נפתח ערוץ חדש של תקשורת ויכולנו פתאום לדבר בלי להאשים ולהתווכח ולהתגונן וכל אחד אמר מה שהוא חושב וגם פתאום קלטנו את הדברים מנקודות מבט שונות ומגוונות. מדהים!בכלל, יש במשחק הזה מלא צילומים וסיפורים וציטטות שפשוט נותנים השראה ופותחים את הראש. בעלי ואני יצאנו משם וישר הלכנו לקנות את המשחק בסטימצקי (זה היה לפני חודשיים) ומאז אנחנו משחקים בזה לבד עם עצמנו, עם הילדים, עם חברים שבאים... התמכרנו וזה כל פעם מחדש מרגש אותנו לאיזה שיחות אנחנו מגיעים ולאיזה תובנות. ממליצה לך קודם כל לטפל בזוגיות שלכם ולמצוא מאמן זוגי או מטפל או מה שזה לא יהיה. אל תוותרי עליכם. בנוסף אני ממליצה לך לקנות לבעלך ולך מתנה מיוחדת - את המשחק - ואני מאמינה שזה כבר יחבר בינכם ויעזור לכם לדבר על הדברים ולהתחבר... קוראים לזה - משחק אימון לערנות ועשייה points of you. אני קניתי בסטימצקי אבל לדעתי אפשר גם ישירות דרכם. מקווה שבאמת עזרתי ושאולי המשחק הזה יעזור לכם לתקשר כמו שהוא עוזר לנו. שרית

מתנה מיוחדת

הי אורנית, אני קוראת את המכתב שלך וממש מזדהה. בן זוגי ואני עברנו (ונמצאים בעיצומו של תהליך)של התמודדות מאד דומה. מעבר לזה שהתחלנו טיפול זוגי וקורים דברים נפלאים לזוגיות שלנו, באחד המפגשים המטפל שלנו שאל אותנו אם בא לנו לעשות משהו שונה ו... לשחק. הוא שלף לנו משחק מדהים ואין לי מילים לתאר לך מה נוצר פתאום ביני ובין בעלי. ממש נפתח ערוץ חדש של תקשורת ויכולנו פתאום לדבר בלי להאשים ולהתווכח ולהתגונן וכל אחד אמר מה שהוא חושב וגם פתאום קלטנו את הדברים מנקודות מבט שונות ומגוונות. מדהים!בכלל, יש במשחק הזה מלא צילומים וסיפורים וציטטות שפשוט נותנים השראה ופותחים את הראש. בעלי ואני יצאנו משם וישר הלכנו לקנות את המשחק בסטימצקי (זה היה לפני חודשיים) ומאז אנחנו משחקים בזה לבד עם עצמנו, עם הילדים, עם חברים שבאים... התמכרנו וזה כל פעם מחדש מרגש אותנו לאיזה שיחות אנחנו מגיעים ולאיזה תובנות. ממליצה לך קודם כל לטפל בזוגיות שלכם ולמצוא מאמן זוגי או מטפל או מה שזה לא יהיה. אל תוותרי עליכם. בנוסף אני ממליצה לך לקנות לבעלך ולך מתנה מיוחדת - את המשחק - ואני מאמינה שזה כבר יחבר בינכם ויעזור לכם לדבר על הדברים ולהתחבר... קוראים לזה - משחק אימון לערנות ועשייה points of you. אני קניתי בסטימצקי אבל לדעתי אפשר גם ישירות דרכם. מקווה שבאמת עזרתי ושאולי המשחק הזה יעזור לכם לתקשר כמו שהוא עוזר לנו. שרית

../images/Emo91.gifעל מתנה ועוד משהו קטן...

ממליצה לבוד אופציה להעניק לו במתנה קורס לפתיחת עסק במט"י מרכזת לטיפוח יזמות עיסקית ספרים שקשורים להתחלות חדשות, קריירה והצלחה בחיים. אם הוא אוהב ספא אז היתי מזמינה לו יום כייף ומסאזים מפנקים להרגיע את הנפש. אין ספק שבעלך במצב נפשי ירוד כי כנראה הוא טרוד מהמצב הזה שלא בא לו לעבוד בעבודה הנוכחית אבל כנראה שאין לו מספיק אומץ להתחיל להיות עצמאי. לעיתים אנשים מקטרים ולא פועלים ממקום של חוסר ביטחון, חששות, לבטים, האם להשאר במקום הבטוח כשכיר ולהמשיך להיות מתוסכל אבל יש משכורת בטוחה כל חודש. האם להסתכן לעשות את מה שאני אוהב ואולי זה יעבוד ואולי יפול ואז סיכנתי את ההכנסה החודשית ויהיה לי קשה לחזור למעגל העבודה. אל תשכחי שגברים לא תמיד מדברים על רגשות וכל ההתנהגות שלו נובעת מעייפות נפשית ומצב ריגשי ודברים שהוא מפנים ושומר בבטן כי ביננו איזה גבר יבוא ויגיד שהוא חושש , שאין לו מספיק אומץ,שמפחד שהעסק לא יצליח. ממליצה לך לדבר עם בעלך בנוגע לעסק שהוא רוצה לפתוח ולהעלות ביחד נקודות האם לדעתו זה יצליח או יכשל ולשאול אותו מה מונע ממנו להוציא את זה לפועל ותראי שתוך כדי שיחה יעלו דברים. במידה ויש לו רעיון ממשי לעסק להעלות את הכל בכתב מא' עד ת' ואפשר לפנות למט"י לפגישה ראשונה ליעוץ עיסקי בחינם ע"מ לבחון את העסק אם יש מקום לפתוח את העסק או לוותר על הרעיון. לדעתי גם כשכיר אם לא טוב לו אין סיבה שישאר שם, הוא צעיר והוא יכול להצליח בכל מקום אחר, אין סיבה שאדם יהיה במקום שלא טוב לו. המתנה זה נחמד אבל לא תכפה על העובדה שהוא חש ברע ממקום עבודתו, זה אמנם יכול לשפר את המצב רוח ולרגש אותו אבל לא יעלים ממנו את התחושה הרעה שהוא לא אוהב ללכת לעבודה הנוכחית ולעסוק בה. בהצלחה

נ.ב. עוד משהו קטן...

אם אנחנו כבר בפורום אימון לזוגיות אז חלק מליצור זוגיות בריאה זה לדבר על הדברים. אל תחששי לדבר עם בעלך על הדברים שמטרידים אותו זה חלק מזוגיות-לדבר על זה...!

oranit271

New member
וואו

תודה רבה לכולן על התגובות אני באמת חושבת שאימון יוכל לסייע לנו ובאמת חשבתי בכיוון הזה אגב,נכנסתי לאתר של המשחק points of you והמשחק נראה לי מדהים זה בדיוק מה שחיפשתי צאוד אהבתי את הרעיון שאפשר לשחק איתו בזוג ואני מתכוונת להזמין אותו עוד היום אחרי שאקבל את המשחק אני מבטיחה לעדכן אתכן בתוצאות תודה רבה ושבת שלום שלכם אורנית

למעלה