צריכה עזרה

נווווג

New member
צריכה עזרה

אני מתעמלת, ובבית הספר שלי ביקשו מכל אחד להרצות על תחביב שלו . אני צריכה להגיש את זה ביום חמישי וכבר 3 ימים אני מחפשת חומר על התעמלות באינטרנט, ולא מצאתי שום דבר שקשור במכשירים עצמם, בהיסטוריה של ההתעמלות וכו'. יש לכם מושג איפה אני יכולה למצוא את זה ?

אמא לה3

New member
היסטוריה

באינטרנט יש אלפי אתרים המספרים על ההיסטוריה של ענף ההתעמלות. אם תרצי, מחר אעלה לכאן מס' אתרים... בכל מקרה, רישמי בגוגל "התעמלות, היסטוריה" ואני בטוחה שתגיעי אליהם.

Xx ofek xX

New member
ויקיפדיה../images/Emo3.gif

[ויקיפדיה] אני לא בטוחה שהכל שם נכון אבל לפחות את ההתחלה את יכולה לקחת משם

Reddish Gymnast

New member
כתבה מעניינת שתוכל לעזור לך

כתבה מעניינת של תמי אייזנברג שמסבירה על כל המכשירים ועל הניקוד בתחרויות. הכתבה אמנם נכתבה לפני מספר שנים אבל לדעתי הכל עדיין רלוונטי. http://movies.walla.co.il/?w=/3726/584923

אמא לה3

New member
חייבת חייבת חייבת!!!!!

בכתה המצויינת שהעלית, רשומה תגובה (ראשונה), שלמרות שעברו כמה שנים מאז (הכתבה מ2006), ריגשה אותי מאוד, אני מביאה ציטוט מהתגובה.....לתשומת לב המאמנים שבינינו. המאמנת שלי... אז ככה, קוראים לי ניצן ואני בת עשרים עוד כמה ימים. אני לא יודעת אם אי פעם מישהו יקרא את זה אבל אני יושבת לי במוזיאון לטרון (שם אני מדריכה) ומשוטטת באינטרנט. עלו בי מחשבות רבות וגעגועים לתמי אייזנברג- המאמנת שלי! אני התעמלתי מגיל 5 עד 14 וחצי בערך כשאת שנותיי הראשונות עברתי עם תמי שלימדה אותי מה זה התעמלות. לכן רשמתי את שמך תמי (במקרה שאת קוראת את זה )בחיפוש בגוגל וידעתי שאמצא חומר עלייך כיוון שלמדת גם תקשורת. התעמלות היתה בשבילי עולם ומלואו, אהבתי את זה כל כך עד כדי התמכרות להרגשת הניצחון המתוקה ולידיעה שהשגת את המטרות הקטנות שהצבת לעצמך. ברור שהכל נראה יפה בתמונות ובטלוויזיה אבל בתור מישהי שחוותה על בשרה אני יכולה לומר שזה ספורט יפה אך אכזרי מאוד. כדי להיות מנצחת ברמה אולימפית עלייך להצטייד בגוף דקיק שלא עולה על 37 קילו וגובה שלא עולה על 1.55 בנוסף לכך חשוב שתלווי ע"י מאמן טוב וכמובן שעליכם להסתדר אחד עם השני. כסף! הכל עולה כסף כיוון שמדינת ישראל עדיין לא מכירה בכשרונות הענקיים שיש ברשותה זהו ספורט בורגני- ההסעות, בגדי הגוף, העוריות, המשכורות למאמנות, הטיסות לחו"ל וכו, הכל עולה כסף! ומעל הכל אם את/ה לא היפראקיביים, חולי התעמלות ותחרותיים אין לכם מה לחפש בספורט הזה. הרעיון הוא להשקיע 100% מחייך למען החלום להיות מס'1 בעולם וזה עולה לכם בהרבה מאמץ זיעה והקרבה, וזה לא בלתי אפשרי (פשוט צריך להוולד ברומניה..חחח) עובדה שאנשים כבר הצליחו, אז תמי שלי אני מתגעגעת ואני מבטיחה לבוא לבקר יום אחד אותך באולם ולחבק אותך חזק חזק, לפני שהיית מאמנת שלי היית קודם כל בן אדם...

וואו, אני בדמעות...

אין לי ספק שאהבה מניעה את העולם הזה. האהבה שיש לי לספורט בכלל ולהתעמלות מכשירים בפרט והאהבה העצומה שיש לי לבנות שאימנתי נותנת כוח להתמודד עם ענף ספורט תובעני ובלתי מתגמל שכזה ומעל כל זה, כשספורטאי בא ואומר לך כאלה דברים אי אפשר למצוא מינוסים.. תודה לכם, תמי.

ואם כבר - אז השינויים בחוקה

הכתבה ההיא באמת מאד מאד מיושנת, בזמנו הוצאתי עוד כתבה על השינויים בחוקה, היא נותנת מושג קטן על הציוניים בימינו. החוקה מאז השתנתה שוב ושוב אבל העיקרון נשאר. http://sports.walla.co.il/?w=/325/870611

כן ירבו מתעמלות כאלו

היי תמי אני מזדהה עם דברייך, כי מה אם לא זה הוא לחם חוקן של המאמנות. כן ירבו מתעמלות כאלו, שיודעות להעריך את העבודה של המאמן וכמובן גם מאמנות מסורות, שהן קודם כל בן אדם, כמו שכתבה אותה הגולשת.

למעלה