צריכה עזרה
האם במקום הפתי בר אני יכולה להחליף לשקדים טחונים וכמה ??
מצרכים/ל2 עוגות בתבנית אינגליש קייק / ליטלקייק
15 גר' שמרים טריים
100 מ"ל (1/3 כוס +שתי כפות) חלב
2 ביצים, גודל L
350 גר' (2 וחצי כוסות) קמח
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
למילוי –
120 גר' פרג טחון
175 מ"ל (2/3 כוס) חלב
130 גר' דבש
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
מיץ וגרידה מחצי לימון
150 גר' פטי בר טחון דק
סירופ סוכר –
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) מים
ביצה טרופה להברשה
שמרים פרג
הכנה
1. מכינים את הבצק – בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב, ביצים, קמח וסוכר ולשים במהירות נמוכה 4 דק'
2. מוסיפים את החמאה, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7 דק' נוספות
3. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. סה"כ לשים את הבצק 12 דק'. מתקבל בצק רך ומעט דביק, וזה בסדר.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ניילון ומעבירים להתפחה במקרר ל-4 שעות לפחות או לילה.
5. מכינים את המילוי – שמים בסיר בינוני את הפרג, החלב, הדבש, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה כ-7 דק' עד שהפרג סופג אליו את הנוזלים (הבלילה מסמיכה מעט)
6. מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, בוחשים ומסירים מהאש
7. מוסיפים את פירורי הפטי בר והצימוקים, מערבבים ומקררים היטב לפני השימוש.
8. מכינים סירופ סוכר – בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דק' נוספות
9. מעבירים לכלי קר ומניחים בצד עד לשימוש
10. מרכיבים את העוגה – לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים, ומרדדים, על משטח מקומח קלות, כל חלק למלבן בגודל 20*40 ס"מ
11. מורחים, בעזרת פלטה (או קלף) מחצית מהמילוי על כל אחד מחלקי הבצק המרודדים ומגלגלים לרולדה הדוקה
12. חותכים כל רולדה לאורכה ויוצרים צורת בורג
13. מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
14. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות
15. לאחר שהעוגות תפחו, מורחים אותן בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דק' עד להזהבה
16. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים אותן בסירופ סוכר
17. מצננים מעט ומגישים.
ועוגה שניה של מיקי שמו
האם כמות הפרג במתכון היא בסדר ?? או יש טעות ??
האם אני יכולה להוסיף שקדים טחונים ??
מרכיבים 30 min 60 min
בצק פריך
2 כוס כמו סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח
מלית פרג
4 1 כוס 'כמו סוכר'
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות אגוזים טחונים
קליפה מגורדת מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות
2. בסיר קטן מרתיחים את החלב, הסוכר, החמאה וגרידת הלימון.
3. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג, מערבבים ומוסיפים את האגוזים הטחונים.
4. הכנת הבצק הפריך: מקציפים כמו סוכר וחמאה במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה מערבבים ומוסיפים את הקמח
5. מרדדים שלושה רבעים מכמות הבצק לעובי חצי ס"מ ומעבירים לתבנית.
6. מחלקים את המלית פרג לשניים.
7. מניחים את מלית הפרג שחילקנו, בצורת שני גלילים בקוטר 7-8 ס"מ על-גבי הבצק ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב" אופים בתנור החם במשך כ-35 דקות.
ומשהו אחרון האם מישהי מכירה מתכון לעוגת פרג ללא סוכר ??
תודה
האם במקום הפתי בר אני יכולה להחליף לשקדים טחונים וכמה ??
מצרכים/ל2 עוגות בתבנית אינגליש קייק / ליטלקייק
15 גר' שמרים טריים
100 מ"ל (1/3 כוס +שתי כפות) חלב
2 ביצים, גודל L
350 גר' (2 וחצי כוסות) קמח
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
למילוי –
120 גר' פרג טחון
175 מ"ל (2/3 כוס) חלב
130 גר' דבש
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
מיץ וגרידה מחצי לימון
150 גר' פטי בר טחון דק
סירופ סוכר –
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) מים
ביצה טרופה להברשה
שמרים פרג
הכנה
1. מכינים את הבצק – בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב, ביצים, קמח וסוכר ולשים במהירות נמוכה 4 דק'
2. מוסיפים את החמאה, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7 דק' נוספות
3. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. סה"כ לשים את הבצק 12 דק'. מתקבל בצק רך ומעט דביק, וזה בסדר.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ניילון ומעבירים להתפחה במקרר ל-4 שעות לפחות או לילה.
5. מכינים את המילוי – שמים בסיר בינוני את הפרג, החלב, הדבש, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה כ-7 דק' עד שהפרג סופג אליו את הנוזלים (הבלילה מסמיכה מעט)
6. מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, בוחשים ומסירים מהאש
7. מוסיפים את פירורי הפטי בר והצימוקים, מערבבים ומקררים היטב לפני השימוש.
8. מכינים סירופ סוכר – בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דק' נוספות
9. מעבירים לכלי קר ומניחים בצד עד לשימוש
10. מרכיבים את העוגה – לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים, ומרדדים, על משטח מקומח קלות, כל חלק למלבן בגודל 20*40 ס"מ
11. מורחים, בעזרת פלטה (או קלף) מחצית מהמילוי על כל אחד מחלקי הבצק המרודדים ומגלגלים לרולדה הדוקה
12. חותכים כל רולדה לאורכה ויוצרים צורת בורג
13. מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
14. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות
15. לאחר שהעוגות תפחו, מורחים אותן בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דק' עד להזהבה
16. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים אותן בסירופ סוכר
17. מצננים מעט ומגישים.
ועוגה שניה של מיקי שמו
האם כמות הפרג במתכון היא בסדר ?? או יש טעות ??
האם אני יכולה להוסיף שקדים טחונים ??
מרכיבים 30 min 60 min
בצק פריך
2 כוס כמו סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח
מלית פרג
4 1 כוס 'כמו סוכר'
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות אגוזים טחונים
קליפה מגורדת מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות
2. בסיר קטן מרתיחים את החלב, הסוכר, החמאה וגרידת הלימון.
3. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג, מערבבים ומוסיפים את האגוזים הטחונים.
4. הכנת הבצק הפריך: מקציפים כמו סוכר וחמאה במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה מערבבים ומוסיפים את הקמח
5. מרדדים שלושה רבעים מכמות הבצק לעובי חצי ס"מ ומעבירים לתבנית.
6. מחלקים את המלית פרג לשניים.
7. מניחים את מלית הפרג שחילקנו, בצורת שני גלילים בקוטר 7-8 ס"מ על-גבי הבצק ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב" אופים בתנור החם במשך כ-35 דקות.
ומשהו אחרון האם מישהי מכירה מתכון לעוגת פרג ללא סוכר ??
תודה