צריכה עזרה

שיר שיר7

New member
צריכה עזרה

אם אני רוצה להכין עוגת שמרים המתכון לה במתכון קמח רגיל ואני רוצה להחליף אותו בקמח מלא..

האם אני יכולה ??

ומה המרקם שלו יהיה ??

האם הטעם יהיה אותו הטעם ??
 

bali

New member
מנהל
התשובות הן לא ממש

החלפה של כל הקמח בקמח מלא תיתן בצק כבד, דחוס ובטעם אחר מאשר עם קמח רגיל.
כמויות הנוזלים במתכון יצטרכו להשתנות גם הן כי קמח מלא סופג יותר מים.
גם לשמרים יהיה יותר קשה לתפוח עם קמח מלא, וייקח להם יותר זמן.

אם את נורא רוצה קמח מלא, תחליפי 1/3 מכמות הקמח שבמתכון בקמח מלא. המרה כזו תאפשר לבצק להיות עדיין אוורירי ונעים כעוגה, ולא ישפיע יותר מדיי על מרקם הבצק וכיו"ב. שימי לב שאולי יהיה צריך קצת יותר נוזלים גם במקרה כזה.
 

bali

New member
מנהל
אז אולי תצייני עם אילו קמחים זה עובד?

כי אני לא נתקלתי בקמחים מלאים שאיתם עוגת שמרים תצא אוורירית וטעימה מספיק כדי שלא אעקם את האף ואתבאס.
 

נופשתת

New member
אני עובדת עם הקמחים של מנחת הארץ

עוגות שמרים וחלות אני מכינה או עם הקמח המלא שלהם או עם הכוסמין.
זה לא יוצא כמו עם קמח לבן, אבל לגמרי טעים.
ביחוד למי שאסור לו קמח לבן.
למה תפוז לא מסמן לי יותר שיש לי תגובה על הודעה?
מאז שהוא התרסק כלום לא עובד לי.
 
למעלה